Κόκκινος συναγερμός στη Σερβία – Η Δύση ετοιμάζει πραξικόπημα, σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Vucic στις 10/8 στο Βελιγράδι

 Μετά τις απόπειρες δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico και του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump αποκαλύπτεται σχέδιο εξόντωσης ενός ακόμη ηγέτη που δεν είναι αρεστός στη Δύση

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας, καθώς έλαβαν πληροφορίες από τη Ρωσία για επικείμενο πραξικόπημα στο Βελιγράδι.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Alexandar Vucic δήλωσε ότι η Ρωσία προειδοποίησε την ηγεσία της χώρας για επικείμενη μαζική αναταραχή στη Σερβία που ενορχηστρώνεται από εκπροσώπους δυτικών χωρών.

Το ΝΑΤΟ … ματώνει – Αφανίστηκαν Καναδοί μισθοφόροι στο Kursk - Οι Ρώσοι σκότωσαν όλους τους Γάλλους στην Ουκρανία

 Τα ρωσικά φονικά πλήγματα αποκαλύπτουν την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την εμπλοκή δυτικών στρατιωτών στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Καναδοί και Γάλλοι στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών επαναβεβαιώνοντας την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ και της συλλογικής Δύσης στις εχθροπραξίες.

Ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στρατού στη Sudzha – Με τανκς και πυραύλους Grad συντρίβουν τους Ουκρανούς

 Από την τέταρτη ημέρα των συνοριακών μαχών, το Κίεβο έχει χάσει έως και 945 στρατιώτες και 102 τεθωρακισμένα οχήματα στην κατεύθυνση του Kursk

Μονάδες του ρωσικού στρατού κινούνται προς την περιοχή Kursk για να συγκεντρώσουν δυνάμεις στην περιοχή Sudzha.
Συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad, όπλα πυροβολικού, άρματα μάχης σε ρυμουλκούμενα και οχήματα Ural και KamAZ μεταφέρονται στη Sudzha.

Γερμανικά τανκ στο Kursk ύστερα από 81 χρόνια - Οι Ρώσοι τους διαλύουν, σκόνη τα Marder, καταστράφηκαν 102 τεθωρακισμένα

 Νεκροί τουλάχιστον 945 Ουκρανοί στρατιώτες - Συνεχίζονται οι μάχες στο ρωσικό έδαφος

Ύστερα από 81 χρόνια, γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα … πάτησαν και πάλι στο έδαφος του Kursk, αυτήν την φορά στο πλαίσιο της ουκρανικής εισβολής που όμως σε τίποτα δεν θυμίζει τη σύγκρουση μεταξύ των Σοβιετικών δυνάμεων και των Ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων που διήρκεσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1943 και που έμεινε στην Ιστορία ως η πιο σκληρή μάχη τεθωρακισμένων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

Η κατάσταση στη Sudzha, περιοχή Kursk: εκκένωση, κινητές επικοινωνίες, είναι δυνατόν να μπείτε στην πόλη, τελευταία νέα

Ο δήμαρχος της Sudzha, Vitaly Slashchev, ανακοίνωσε την έναρξη της εκκένωσης των κατοίκων από την πόλη. Αυτό είπε στο RT.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κινητές επικοινωνίες στην πόλη είναι ασταθείς και περιοδικά εξαφανίζονται. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, οι αρχές έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, καθώς δέχονται συνεχώς κλήσεις από κατοίκους της περιοχής που χρειάζονται βοήθεια.

Ο Σούτζα δέχεται πυρά από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) από τις 6 Αυγούστου.

Η Ρωσία άρχισε να αυξάνει τη στρατιωτική της δύναμη στην περιοχή Sudzha

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνουν τη μαχητική ισχύ των μονάδων που συμμετέχουν σε συγκρούσεις με ουκρανικούς σχηματισμούς στην περιοχή Sudzhansky της περιοχής Kursk, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Στήλες εξοπλισμού προωθήθηκαν στις περιοχές αποστολής, συμπεριλαμβανομένου του BM-21 Grad MLRS, ρυμούλκησαν πυροβόλα, άρματα μάχης και βαρέα ιχνηλατούμενα οχήματα, αναφέρει το RIA Novosti.

Σ. Κασσελάκης: Ζούμε τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα των τελευταίων 40 χρόνων

 Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως έγραψε: «Την αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα τη δει ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης… από Σεπτέμβρη, όπως δήλωσε.

 Στο μεταξύ, η κυρία Βούλτεψη έχει λύση για τις διακοπές των κοινών θνητών: “Ας μην πάνε στα νησιά, ας πάνε στα χωριά τους”. 

Τα ελληνικά νησιά, είδος πολυτελείας για τους Έλληνες.

Ν. Ανδρουλάκης: Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πραγματικά ντροπή

 Το ζήτημα των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναδεικνύει σε βίντεο του στα social media ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πραγματικά ντροπή.

Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την “ελεύθερη αγορά”», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης στην ανάρτησή του.


ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ρεζίλι και πάλι διεθνώς λόγω των μεδοδεύσεων – Τι απαντά ο Άδ. Γεωργιάδης για τις «απόπειρες παρακολούθησης»

 «Ακόμα και τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις, οι μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών κάνουν, για ακόμα μια φορά, ρεζίλι τη χώρα μας διεθνώς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την ίδια ώρα η αντιπαράθεση Κασσελάκη – Γεωργιάδη συνεχίζεται με τον υπουργό Υγείας να απαντά για τις 11 απόπειρες παρακολούθησής του το 2021.

Ανατροπή βυτιοφόρου – Κινέτα: Έσβησε η φωτιά στην Αθηνών – Κορίνθου μετά από την πυρκαγιά στο 56ο χλμ. – Εκτροπές στο ρεύμα προς Αθήνα

 Πυρκαγιά ξέσπασε στο 56ο χλμ. Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου. Στο σημείο επιχειρούσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και εντέλει κατασβέστηκε.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε επίσης φτάσει στο σημείο. Ο οδηγός αρχικά αιμορραγούσε αλλά είχε επαφή με το περιβάλλον και επικοινωνούσε με τους διασώστες.

Δυσχέρεια παρατηρήθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ίδιο χιλιόμετρο, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μπαγκλαντές: Η Κίνα χαιρετίζει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

 Η κυβέρνηση της Κίνας εξέφρασε ικανοποίησε σήμερα για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στο Μπαγκλαντές, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης οικονομολόγος Μουχάμαντ Γιούνους, έπειτα από τις διαδηλώσεις και τις αιματηρές ταραχές που συγκλόνισαν τη χώρα της νότιας Ασίας από τον περασμένο μήνα, αναγκάζοντας εντέλει την πρώην πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα να εγκαταλείψει τη χώρα και να παραιτηθεί.

«Η Κίνα καταγράφει τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης στο Μπαγκλαντές και τον χαιρετίζει», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της κινεζικής διπλωματίας.

Εκλογές ΗΠΑ: Στις 10 Σεπτεμβρίου το debate Κάμαλα Χάρις – Ντόναλντ Τραμπ

 Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεμαχία.

Οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι θα έχουν την πρώτη τους τηλεμαχία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, την οποία θα φιλοξενήσει το δίκτυο ABC News.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το θέρετρο του  στο Μαρ-Α-Λάγκο, ο Ρεπουμπλικανικός υποψήφιος υποστήριξε ότι υπήρξαν συμφωνίες για δύο ακόμη debate  εντός του Σεπτεμβρίου.


Οι λόγοι της αιφνιδιαστικής εισβολής της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ

 Με μια αιφνιδιαστική κίνηση τα ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν στη δυτική Ρωσία ξαφνιάζοντας τη Μόσχα και διακινδυνεύοντας να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρωσικές και ουκρανικές πηγές, το Κίεβο την Τρίτη έστειλε στην περιοχή του Κουρσκ εκατοντάδες στρατιώτες, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προσεγγίζοντας το στρατηγικό οικισμό της Σούντζα, αφού εκεί βρίσκεται το μοναδικό αντλιοστάσιο που παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Ιαπωνία: Φόβοι για «μεγασεισμό», ο πρωθυπουργός Κισίντα ακύρωσε ταξίδι του στην κεντρική Ασία

 Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε σήμερα πως ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι του στην κεντρική Ασία αφού σεισμολόγοι προειδοποίησαν ότι η Ιαπωνία οφείλει να προετοιμασθεί για έναν ενδεχόμενο «μεγασεισμό».

Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται μια τέτοια προειδοποίηση, αφότου τέθηκε σε λειτουργία ένα νέο σύστημα συναγερμού μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε το 2011, ο οποίος προκάλεσε φονικό τσουνάμι και την καταστροφή ενός πυρηνικού σταθμού.


Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε γέφυρα όταν ο οδηγός του αποκοιμήθηκε – Τουλάχιστον 9 νεκροί (video)

 Λεωφορείο έπεσε σε γέφυρα αυτοκινητόδρομου κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 26, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της πρωτεύουσας της Τουρκίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 5:00 π.μ. (0200 GMT), ανέφερε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι TRT. Είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Εσκισεχίρ, μια πόλη δυτικά της Άγκυρας.

FT: Η Meta και η Google στόχευαν κρυφά εφήβους με διαφημίσεις

 Η Google και η Meta συνέπραξαν μια μυστική συμφωνία προκειμένου να προωθήσουν σε έφηβους χρήστες του YouTube διαφημίσεις του Instagram– παραβιάζοντας τους ίδιους της τους κανόνες διαφήμισης- όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times (FT). 

Καθώς οι δύο εταιρίες δεν μπορούσαν να στοχεύσουν απευθείας τους εφήβους, στόχευσαν μια ομάδα χρηστών η οποία χαρακτηρίζεται ως «άγνωστη». 

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Google γνώριζε ότι επρόκειτο κυρίως για ηλικίες κάτω των 18.

Κίνα: Ο ιδρυτής και επικεφαλής της PDD Holdings (Temu) είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας

 Ο Κόλιν Χουάνγκ, ο ιδρυτής του κινεζικού ομίλου PDD Holdings που έχει τη δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με χαμηλές τιμές Temu, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Bloomberg.

Ο όμιλος PDD Holdings είναι η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας Pinduoduo που από το 2015, που ιδρύθηκε στην Κίνα, ειδικεύεται στη διάθεση προϊόντων σε χαμηλές τιμές.

Για το διεθνές εμπόριο, ο όμιλος διαθέτει την Temu,

Εξηγήσεις από κυβέρνηση και αστυνομία, ζήτησε δικαστής για τη φυγή του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζδεμόν

 Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, που διευθύνει την έρευνα για τον Κάρλες Πουτζδεμόν, ζήτησε επίσημα σήμερα εξηγήσεις από την καταλανική αστυνομία και το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών για τη διαφυγή χθες, Πέμπτη, του αυτονομιστή ηγέτη μετά τη σύντομη επανεμφάνισή του στη Βαρκελώνη.

Ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα, που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Κάρλες Πουτζδεμόν, ζητάει εξηγήσεις σχετικά με την αστυνομική δύναμη “που είχε εγκριθεί και αναπτυχθεί” στη Βαρκελώνη προκειμένου να κατανοήσει την “αποτυχία” της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ: Τι θα συμβεί αν κλείσει ο αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

 Οι σφοδρές μάχες στη ρωσική πόλη Σούντζα, απ’ όπου περνά ο αγωγός που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, εγείρουν ανησυχίες για μια ξαφνική διακοπή της ροής του αερίου πριν τη λήξη της πενταετούς συμφωνίας με τη Gazprom στο τέλος του έτους, την οποία, ούτως ή άλλως, το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να ανανεώσει ή να παρατείνει.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ποσότητα ρωσικού φυσικού αερίου που διαμετακομίστηκε στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την περασμένη χρονιά μειώθηκε στα 14,65 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) από 20,5 bcm που ήταν το 2022.