ΔΕΙΤΕ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ - : Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τους Βαλκανικούς πολέμους (φωτό)

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ήταν δύο πόλεμοι που έγιναν στα Βαλκάνια το 1912-1913 στους οποίους αρχικά η Βαλκανική Συμμαχία (Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Βουλγαρία) επιτέθηκε και απέσπασε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τη Μακεδονία και το μεγαλύτερο μέρος της Θράκης, ενώ στη συνέχεια, μετά τις διαφωνίες μεταξύ των νικητών για τον τελικό διαμοιρασμό των εδαφών, ξέσπασε δεύτερος πόλεμος (αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και της Ρουμανίας) από τον οποίο βγήκε ηττημένη η Βουλγαρία, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχε αρχικά κατακτήσει.

Νέος Α/ΓΕΣ Α.Στεφανής: «Ηγούμαι του καλύτερου Στρατού του κόσμου» Βιντεο.

Συγκινημένος από το πάθος, τη φιλοπατρία και τον επαγγελματισμό τω στελεχών του Ελληνικού Στρατού, δήλωσε σε Ρώσους αξιωματικούς ο νέος Αρχηγός του Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας τους κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ημέρας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική πρεσβεία. Πιο ειδικά ο Αντγος Α.Στεφανής είπε:
«Ηγούμαι ίσως του καλύτερου Στρατού του κόσμου: Του ελληνικού.

Ο ακρωτηριασμένος τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε θέλει να παίξει και πάλι μπάλα!

Ο ακρωτηριασμένος τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε παραδίδει μαθήματα δύναμης ζωής!
Στα 24 του, ο Τζάκσον Φόλμαν, καλείται να αφήσει πίσω του την τραγωδία της οποίας έγινε μάρτυρας λίγους μήνες πριν όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε στη Μεντεγίν της Κολομβίας συνετρίβη με αποτέλεσμα να

Για 35 χρόνια υπήρξε 1 Range Rover - Το velar έρχεται να τα κάνει 4 (pics)

Από το 1970 έως το 2005 το Range Rover ήταν σταθερό σε μία και μόνο έκδοση. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε η σειρά έχει εμπλουτιστεί με άλλα δύο μοντέλα, ενώ η 12ετία θα κλείσει με τη «γέννηση» ενός τέταρτου.
Με βασικό χαρακτηριστικό τη γυάλινη οροφή, το νέο ανταγωνιστικό μοντέλο στην κατηγορία των premium compact SUV είναι αυτό που αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Evoque και το Range Rover Sport.

Ο Γκλέτσος θα υποδεχθεί 500 πρόσφυγες στη Στυλίδα και κάνει έργα! (pics)

Επί ποδός βρίσκεται ο Απόστολος Γκλέτσος τις τελευταίες ημέρες καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του πρώην στρατοπέδου Ανδρόπουλου στη Στυλίδα για την φιλοξενία 500 προσφύγων.
Σύμφωνα με το tvstar.gr, μηχανήματα του στρατού ισοπεδώνουν τα παλιά κτήρια και καθαρίζουν το οικόπεδο για να τοποθετηθούν τα λυόμενα σπίτια ενώ εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος επιβλέπουν τις εργασίες.

Ολλανδός πράκτορας έδινε πληροφορίες σε εγκληματική οργάνωση!

Ένας πράκτορας των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών που μετείχε στην ομάδα φύλαξης του Γκέερτ Βίλντερς, του ηγέτη του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), τέθηκε σε διαθεσιμότητα με την υποψία ότι διέρρεε πληροφορίες σε μια εγκληματική οργάνωση.
Ο Βίλντερς, ο οποίος στην προεκλογική εκστρατεία του προωθεί μια αντιισλαμική ατζέντα που περιλαμβάνει το κλείσιμο τζαμιών και την απαγόρευση της μετανάστευσης από

Με ποιο αυτοκίνητο «λύσσαξε» η Μάργκο Ρόμπι; (pics & vid)

Η διάσημη Αυστραλή ηθοποιός κάθισε πίσω από τον τιμόνι του φουτουριστικού ηλεκτρικού Nissan BladeGlider  αναστατώνοντας το Μόντε Κάρλο –και τον ύπνο μας.

Η ηθοποιός Μάργκο Ρόμπι είναι η νέα πρέσβειρα της Nissan, ξεκινώντας  με το BladeGlider, το ριζοσπαστικό σπορ ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας, μια αγωνιστική διαδρομή τα μεσάνυχτα,

Δικαίωση της Κύπρου σε δικαστήριο για το «κούρεμα» καταθέσεων

Η Κυπριακή Δημοκρατία δικαιώθηκε σε διεθνή διαιτησία, κερδίζοντας μία από τις τέσσερις υποθέσεις προσφυγών, που χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία για υποθέσεις που μεταξύ άλλων έχουν σχέση με τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013.
Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι η απόφαση εκδόθηκε από Διαιτητικό Δικαστήριο, που συστάθηκε δυνάμει των Κανόνων Διαιτησίας του Εμπορικού

Κοτζιάς: Δε θα είμαστε πάντα ανεκτικοί απεναντι στην Τουρκία

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απήυθυνε χθες από το ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ ο Νίκος Κοτζιάς.

 Με αφορμή το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας στο Φαρμακονήσι, ο Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι αυτά που συνέβησαν με την παρουσία της τουρκικής ακταιωρού δεν ήταν παιχνίδι, αλλά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Η Αυστραλία πρώτη χώρα στον κόσμο σε εκατομμυριούχους μετανάστες

Μια νέα μελέτη από την ευρενητική εταιρεία New World Wealth δείχνει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αυστραλία αποτελεί τον πιο ελκυστικό προορισμό για τους εκατομμυριούχους, κερδίζοντας παραδοσιακούς προορισμούς όπως οι Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπήρχαν περίπου 13,6 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι στον κόσμο στα τέλη του 2016 και η περιουσία τους υπολογίζεται σε 69 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Die Linke: Eίμαστε απολύτως κατά του Grexit «Πρoσωπικές οι απόψεις της Σάρα Βάγκενκνεχτ»

H επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), Γκάμπι Τσίμερ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια προσωπικά τάσσονταν ανέκαθεν κατά του Grexit, οι δε απόψεις της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, είναι προσωπικές.
Συγκεκριμένα η κ. Βάγκενκνεχτ υποστήριξε σε σημερινή της συνέντευξη ότι αν η Ελλάδα έχει κάποια προοπτική εντός της ευωζώνης

Φάμπιο Ντε Μάσι:Η Κομισιόν και οι προστάτες τους

Όσοι συχνά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή από τα ευρωπαϊκά όργανα κατηγορούν την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα καλό θα ήταν να κοιτάξουν και λίγο προς τις Βρυξέλλες. Η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η σύγκρουση συμφερόντων και η έντεχνη φοροαποφυγή συμβαδίζουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δύσκολα αντιμετωπίζονται.
 Πρόσφατα η Κοσμισιόν έστειλε για ψήφιση στο κοινοβούλιο μια λίστα με τις χώρες που ευνοούν τη διαφθορά, το μαύρο χρήμα κτλ.

Αυτός είναι ο τύπος που έριξε 3 σφαίρες στον Σόιμπλε και θα συνέχιζε αν μπορούσε

Πέρασαν 26 χρόνια από την ημέρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρέθηκε καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο επί σειρά ετών Γερμανός πολιτικός της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ενωσης (CDU) και νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν μπορεί να λειτουργήσει τα κάτω άκρα του από τις 12 Οκτωβρίου του 1990. Τι συνέβη;

2010 - -ΕΛ. ΠΑΝΑΡΙΤΗ: ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ!

Αποκάλυψη-βόμβα έκανε η Έλενα Παναρίτη, δίνοντας νέες διαστάσεις στο ρόλο που έπαιξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους κρίσιμους μήνες πριν η χώρα μπει κάτω από τα δεσμά της τρόικα και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο.
Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
που την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου,

Ο 18χρονος λυράρης που μάγεψε το Ευρωκοινοβούλιο (video)

Ένας Χανιώτικος συρτός από τη λύρα του 18χρονου Γιώργου Παπαγεωργίου ήταν αρκετός για να μαγευτεί ολόκληρο το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο μαθητής από την Κρήτη, συγκίνησε και ενθουσίασε το νεανικό κοινό, τους συνομηλίκους του από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που

«Φέτα made in Canada», με τις… ευλογίες ευρωβουλευτών της ΝΔ και του Ποταμιού

Με τη θετική ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα.
Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην Deutsche Welle ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρακολουθεί τα αγροτικά θέματα, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. – Καναδά (CETA)