Η Αυστραλία πρώτη χώρα στον κόσμο σε εκατομμυριούχους μετανάστες

Μια νέα μελέτη από την ευρενητική εταιρεία New World Wealth δείχνει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αυστραλία αποτελεί τον πιο ελκυστικό προορισμό για τους εκατομμυριούχους, κερδίζοντας παραδοσιακούς προορισμούς όπως οι Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπήρχαν περίπου 13,6 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι στον κόσμο στα τέλη του 2016 και η περιουσία τους υπολογίζεται σε 69 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, η παγκόσμια μετανάστευση πλούτου έχει επιταχυνθεί. Πέρυσι, περίπου 82.000 εκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο μετανάστευσαν, αυξάνοντας αρκετά τον αριθμό των 64.000 εκατομμυριούχων που είχαν μεταναστεύσει το 2015.
Υπολογίζεται ότι 11.000 εκατομμυριούχοι ταξίδεψαν στην Αυστραλία, κάνοντάς την τον νούμερο ένα προορισμό για τους εκατομμυριούχους μετανάστες. Οι Η.Π.Α ήταν δεύτερες με 10.000, ακολουθούμενη από τον Καναδά με 8.000 πλούσιους.
Η επιλογή της Αυστραλίας από τους πλούσιους γίνεται κυρίως λόγω της τοποθεσίας της. Αποτελεί μια τέλεια βάση για να διοικούν τις επιχειρήσεις τους σε ασιατικές χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα, την Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.
Η Αυστραλία έχει ένα από τα κορυφαία συστήματα υγείας στον κόσμο το οποίο την κατατάσσει επίσης σε έναν ελκυστικό προορισμό.
Το 2015 η χώρα ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα «γρήγορης βίζας» για πλούσιους μετανάστες που έψαχναν να επενδύσουν στην Αυστραλία, την ίδια ώρα που το δημοτικό συμβούλιο του Σίδνεϊ εφάρμοζε μια στρατηγική για την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα.
Όταν φτάνουν στο ερώτημα που θα μετακομίσουν και πού θα ζήσουν, οι εκατομμυριούχοι κοιτάζουν κυρίως για μια καλή εκπαίδευση για τα παιδιά τους και προσωπική ασφάλεια, λέει ο Άντριου Αμόιλς του New World Wealth.









«Θέλουν τα καλύτερα σχολεία για τα παιδιά τους και να νιώθουν ασφαλείς. Το κλίμα, το σύστημα υγείας και η καθαριότητα ακολουθούν», συνεχίζει.
H έρευνα έδειξε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, ο συνολικός πλούτος στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 85%, σε σχέση με το 30% αύξησης στις Η.Π.Α και το 28% στο Η.Β.
Ως αποτέλεσμα, ο μέσος Αυστραλός είναι σημαντικά πλουσιότερος από τον μέσο Αμερικανό και Βρετανό πολίτη, το οποίο δεν ίσχυε δέκα χρόνια πριν».
Η ίδια έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι προέρχονται από τη Γαλλία. Περίπου 12.000 απ' αυτούς εγκατέλειψαν τη χώρα τους μόνο την περυσινή χρονιά. Η Κίνα κατέχει τη δεύτερη θέση στις πτήσεις εκατομμυριούχων, με 9.000 να φεύγουν από τη χώρα, ενώ τρίτη είναι η Βραζιλία με 8.000.
Ο παγκόσμιος πλουτισμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 35% την επόμενη δεκαετία, προβλέπει η μελέτη, προσθέτοντας ότι οι κορυφαίες αγορές παραγωγής πλούτου θα είναι το Βιετνάμ, η Κίνα, η Ινδία, ο Μαυρίκιος και η Σρι Λάνκα.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...