Πρώην βουλευτές στη Γερμανία στην υπηρεσία εταιρείας λόμπινγκ

 Καλά κρατεί το φαινόμενο των «περιστρεφόμενων θυρών» στη Γερμανία. Η εταιρεία λόμπινγκ Eutop έχει επιστρατεύσει την βοήθεια τουλάχιστον 13 πρώην βουλευτών από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής: από Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό κόμμα (CDU, SPD) μέχρι τους φιλελεύθερους του FDP και τους Πράσινους, για να προωθήσουν εταιρικά συμφέροντα. 

Το διάγγελμα Πούτιν για στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία (video)

 O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 5:04 τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2) σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και τόνισε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία. Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Πολεμικό σκηνικό στο Ντονμπάς – Δημοσιογράφοι τρέχουν να κρυφτούν λόγω των εκρήξεων

 Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Ουκρανία όπου από νωρίς το πρωί η Ρωσία έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση με χερσαίες δυνάμεις και πυραυλικές επιθέσεις. Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη όπως φαίνεται και από την εικόνα όπου συνεργείο τηλεοπτικού καναλιού και φωτορεπόρτερ έτρεξε να καλυφθεί καθώς δίπλα τους ακούγονται εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δρόμοι στο Nτονμπάς είναι άδειοι. Όσοι παραμένουν στο Ντονμπάς είναι αντιμέτωποι με συνεχείς βομβαρδισμούς. Εκατοντάδες πλέον ζουν και στα καταφύγια χωρίς θέρμανση.

Oλομέτωπη επίθεση της Ρωσίας – Άρματα μάχης περνούν στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία

 

Γενικευμένη επίθεση της Ρωσίας σε στρατιωτικούς στόχους και αεροδρόμια βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα άρματα μάχης περνούν από την Λευκορωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ουκρανοί συνοριοφύλακες υποστηρίζουν ότι δέχονται επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων από την Λευκορωσία, τη Ρωσία ακόμη και από την Κριμαία.

24/7 το εθνικό κανάλι ειδήσεων Ukraine 24... Україна 24 онлайн / Украина 24 онлайн. Прямий ефір

. ..
24/7 στο εθνικό κανάλι ειδήσεων Ukraine 24.
κορυφαία νέα της Ουκρανίας, πολιτικοί σήμερα και μια επισκόπηση σημαντικών ειδήσεων του κόσμου. Συζήτηση βασικών γεγονότων που επηρεάζουν τις ζωές κάθε Ουκρανού, μαζί με πολιτικούς και ειδικούς. Ειδικές εκπομπές και ζωντανές μεταδόσεις από όλη τη χώρα. Οι πιο σημαντικές ειδήσεις και επαγγελματικά αναλυτικά στοιχεία

Putin announces 'special operation' in Donbass | SPECIAL COVERAGE

Το κορυφαίο, βραβευμένο αγγλόφωνο κανάλι του RT μεταδίδεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα από τα γραφεία του δικτύου στη Μόσχα και είναι διαθέσιμο σε περισσότερους από 700 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ουκρανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος για την πολιτική αεροπορία – Η “τρύπα” πάνω από τη χώρα

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της.

Βίντεο: Σειρήνες πολέμου ηχούν στο Κίεβο

 Στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ και ενώ η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης, Ανδριάνα Μαγγανιά, μετέδιδε τα όσα συμβαίνουν στο Κίεβο και την Ουκρανία, ακούστηκαν οι σειρήνες που καλούσαν τους πολίτες να μεταβούν στα καταφύγια, καθώς αναμένονται αεροπορικές επιδρομές.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Live – Επιθέσεις από αέρος στην Ουκρανία – Εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Κιέβου

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης.