Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά ανάμεσά τους και μέλος των ΟΥΚ του Λιμενικού

 Εξελίξεις στο μέτωπο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Μετά από μυστική αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη στην Αττική γνωστός αντιεξουσιαστής και πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε αποφυλακιστεί το 2019, καθώς και άλλα 3 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας ανήκει στην ΟΥΚ του Λιμενικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Η Αστυνομία προχώρησε χθες Παρασκευή 9 στην σύλληψη 4 ατόμων ανάμεσα στα οποία και ένα πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο στη Φλόριντα

 Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος συνετρίβη χθες Παρασκευή σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στη Φλόριντα των ΗΠΑ και τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με διερχόμενο όχημα.

Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι ένα Bombardier Challenger 600 με πέντε επιβαίνοντες συνετρίβη γύρω στις 15:15 (τοπική ώρα) στον αυτοκινητόδρομο I-75.

Δύο λεπτά πριν από την προγραμματισμένη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νέιπλς, ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου και ανέφερε ότι «έχασε και τους δύο κινητήρες» και θα επιχειρούσε «αναγκαστική προσγείωση» αφού δεν μπορούσε να φτάσει στον προορισμό του.

Πακιστάν: Μετεκλογική αναταραχή και καταγγελίες για βία και νοθεία

 Αναταραχή επικρατεί στο Πακιστάν, μετά τις εκλογές της Πέμπτης, που, όπως όλα δείχνουν, δεν ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή. 

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ όσο και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν, που βρίσκεται στη φυλακή, ανακοίνωσαν ότι κέρδισαν. Ο δεύτερος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ωστόσο τον στήριξαν οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους υποψηφίους.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση και τόνισαν ότι οι καταγγελίες για βία και νοθεία πρέπει να ερευνηθούν.

Βρετανία: Ο Σούνακ πλήρωσε πάνω από μισό εκατ. λίρες σε φόρους το 2023

 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ πλήρωσε 508.000 λίρες (641.000 δολάρια) σε φόρους το τελευταίο φορολογικό έτος, αφότου τα εισοδήματά του από τις επενδύσεις του υπερείχαν του επίσημου μισθού του, έδειξε μία έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τους λογιστές του.

Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στη βρετανική ιστορία λόγω του συνδυασμού της προηγούμενης καριέρας του στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και της περιουσίας της οικογένειας της συζύγου του, ο πατέρας της οποίας ίδρυσε την ινδική εταιρεία πληροφορικής Infosys.

Ιράκ: Οι Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ κατηγορούν τις ΗΠΑ για τα πλήγματα που διεξάγουν στη χώρα

 Οι Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ, ιρακινή ένοπλη οργάνωση με μεγάλη επιρροή, σύμμαχος της Τεχεράνης, κατηγόρησαν με σφοδρότητα σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πλήγματα που διεξάγουν στο Ιράκ, μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά την οποία σκοτώθηκε ανώτερος διοικητής της οργάνωσης αυτής στη Βαγδάτη.

Το βράδυ της Τετάρτης στην ιρακινή πρωτεύουσα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε ανώτερο διοικητή των Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, τον Αμπού Μπακίρ αλ-Σαάντι, που κατηγορείτο από τον αμερικανικό στρατό ότι ευθύνεται άμεσα για τον σχεδιασμό και τη συμμετοχή στις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων” στη Μέση Ανατολή.

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία διακόπτει την τροφοδότηση ζεστού νερού στην περιοχή Σουντούρνες

 Οι ισλανδικές αρχές ελπίζουν να αποκαταστήσουν «εντός των επόμενων ωρών» την παροχή του ζεστού νερού, η οποία έχει διακοπεί για τους κατοίκους της περιοχής Σουντούρνες, στη νοτιοδυτική Ισλανδία, μετά την ηφαιστειακή έκρηξη χθες 8/2, έγινε σήμερα γνωστό από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Τουρκία: «Η ελληνική γλώσσα “εις την Πόλιν”» – Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

 Με τη διαπίστωση ότι «η ελληνική γλώσσα, θα ομιλείται, θα ψάλλεται, θα τραγουδιέται και θα χορεύεται πάντα “εις την Πόλιν”» έκλεισε με τον πλέον εύστοχο τρόπο η άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

Την εκδήλωση, με θέμα: «Η ελληνική γλώσσα “εις την Πόλιν”», τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος,

Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ισραηλινούς πυραύλους στα περίχωρα της Δαμασκού

 Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα ισραηλινούς πυραύλους στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας είχε ανακοινώσει την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα δυτικά της πρωτεύουσας.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική του χώρα από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο – Τουλάχιστον ένας νεκρός

 Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής το Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εισαγγελία της ουκρανικής περιφέρειας.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τη συνοικία Νεμισλιάνσκι. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκε πρατήριο καυσίμων και ακολούθησαν αλυσιδωτές εκρήξεις και 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, είπε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ, συμπληρώνοντας πως περίπου 50 κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.