Ανάσα για 12.000 δικαιούχους του ΟΕΚ

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η υπουργική απόφαση για την έκδοση παραχωρητηρίων σε 12.000 δικαιούχους εργατικών κατοικιών του ΟΕΚ, προκειμένου να τους μεταβιβαστεί η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή των κατοικιών στις οποίες διαμένουν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η απόφαση καθορίζει την ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του τέως ΟΕΚ και αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα με 12.000 κατοικίες,

Μοσκοβισί: Είναι καιρός να δει η Ελλάδα φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας

Το μήνυμα πως είναι πια καιρός οι Έλληνες να δουν το φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας και να προχωρήσει η χώρα στην βιώσιμη ανάπτυξη μετέφερε ο  Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, στις δηλώσεις του προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.
«Είναι πλέον καιρός η Ελλάδα να προχωρήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία και να υπάρξουν δουλειές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

«Όλοι θέλουν να καταλήξουμε σε συμφωνία» υποστηρίζει ο Σόιμπλε

«Το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήσαμε το 2015 συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Η Ευρωζώνη πάει καλά, αλλά και στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά, θα πρέπει όμως να γίνει ανταγωνιστική» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Το σημαντικό δεν είναι τα χρέη», δήλωσε ο Β.Σόιμπλε, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα»,

Κάζιμιρ: Η Ελλάδα οδεύει προς την «σωστή κατεύθυνση»

Την άποψη ότι η Ελλάδα οδεύει προς την «σωστή κατεύθυνση», αλλά περισσότερα πρέπει να γίνουν και στις «δύο πλευρές του τραπεζιού» υπογραμμίζει ο Σλοβάκος υπουργός Οικομικών, Πήτερ Κάζιμιρ, σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter.
O Π.Κάζιμιρ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως είναι «θετικό» το γεγονός ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ η Ελλάδα θα χρειαστεί «πολύ λιγότερα χρήματα» από το τρίτο πρόγραμμα,

ESM: Η έγκαιρη πληρωμή δείχνει πως η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος

H Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ποσό 2 δισ. ευρώ από το δάνειο που είχε λάβει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την πώληση από την Εθνική Τράπεζα της θυγατρικής της Finansbank, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.
«Η γρήγορη πληρωμή δείχνει ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συμβατικός εταίρος. Αποτελεί ένδειξη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα προχωρεί καλά.

ΠΟΛΕΜΟΣ στο ΠΑΣΟΚ: Κωνσταντινόπουλος κατά Φώφης - Χοντρό παρασκήνιο

Αποστασιοποιείται από τις απόψεις και βλέψεις της Φώφης Γεννηματά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μπερδεύοντας την κοινή γνώμη για την πραγματική πολιτική στόχευση του κόμματος που εκπροσωπεί εφόσον βέβαια προκυρηχθούν πρόωρες εκλογές.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα υποστήριξε πως μόνο αν επιτευχθεί ένας ευρύτατος μετεκλογικός συνασπισμός

Πολιτική συμφωνία στο Eurogroup χωρίς κανένα μέτρο λιτότητας - Επιστρέφουν οι θεσμοί

Πέρασε η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για να μην νομοθετηθούν νέα μέτρα, επιστρέφουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα οι θεσμοί

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς πριν από λίγη ώρα επήλθε συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και τους Επικεφαλής των Θεσμών ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική

Δύο δισ. ευρώ επιστρέφει η Εθνική μέσω ΤΧΣ στο Δημόσιο

Εμπρόθεσμη καταβολή από την Ελλάδα ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των δανείων της έλαβε τη Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM
Kεφάλαια ύψους 2 δις ευρώ επιστρέφει στο Δημόσιο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την επιτυχή αποπληρωμή των μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) της Εθνικής Τράπεζας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει ταπεινωμένος», δηλώνει η Μάρκου πριν συμπράξει με ΝΔ

«Να φύγουν οι εκτροπείς του ΣΥΡΙΖΑ, να έρθει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η -φερόμενη- κεντροαριστερή βουλευτίνα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει ταπεινωμένος και ένοχος. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτε άλλο», δήλωσε η Κατερίνα Μάρκου σε συνέντευξή της και λίγο μετά έκανε γνωστό ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Φαίνεται ότι η πρώην βουλευτίνα του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έχει

Πώς τράπεζες και μεγαλοκαταθέτες παρακάμπτουν τα capital controls εν γνώσει Στουρνάρα

Σειρά τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν τράπεζες και μεγαλοκαταθέτες προκειμένου να παρακάμψουν τα capital controls παρουσιάζει το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι πρακτικές αυτές, με τις οποίες έχουν διαφύγει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προς τράπεζες του εξωτερικού, είναι εν γνώσει της Τράπεζας της Ελλάδας, και του Διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα.

Πολάκης σε Γεωργιάδη: Αν έχεις τα κότσια, έλα να τα πούμε φάτσα – κάρτα

Νέο επεισόδιο στη μεταξύ τους κόντρα, εξελίχθηκε ανάμεσα σε Παύλο Πολάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, με τους δύο να επιδίδονται σε μία ακόμα ανταλλαγή απειλών με αφορμή τις κατηγορίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τα ραβασάκια του πρώην υπουργού στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Φάτσα κάρτα» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης,

Ο Σαββίδης αποστομώνει Μητσοτάκη – 106.139.000 σε φόρους μόνο το 2016

Η παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε προκάλεσε αφορμή να εμπλακεί το όνομα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε αρκετά σενάρια πολιτικής φύσεως. Οι στενοί συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη διαπίστωσαν μια έντονη προσπάθεια πολλών

All Star Game «Ο Γιάννης μας έκανε υπερήφανους»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ σε All Star Game του ΝΒΑ.

 Ο 22χρονος φόργουορντ με 30 πόντους έγινε ο πρώτος σκόρερ της Ανατολής και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση:

«Υπερήφανους για μια ακόμη φορά μας έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Jay Y. Lee- Στο κελί ο επικεφαλής της Samsung

Ο επικεφαλής της Samsung, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της Νότιας Κορέας, προφυλακίσθηκε σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για το εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καθαίρεση της προέδρου της χώρας, Park Geun-yue.

Ο Jay Y. Lee, o τρίτης γενιάς επικεφαλής του νοτιοκορεάτικου ομίλου της Samsung και γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας της χώρας πλέον ζει σε ένα κελί.

SpaceX: Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η εκτόξευση του ιδιωτικού πυραύλου Falcon 9

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της ιδιωτικής εταιρείας Space X από την ιστορική εξέδρα του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στο Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για τις αποστολές «Απόλλων» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στη Σελήνη κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Ισημερινός: Πιθανός νικητής των προεδρικών εκλογών στον πρώτο γύρο, ο Λένιν Μορένο

Ο υποψήφιος της αριστερής κυβέρνησης στον Ισημερινό Λένιν Μορένο φέρεται να κερδίζει στις προεδρικές εκλογές που έγιναν χθες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό ψήφων, ώστε ν' αποφύγει έναν δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο, με αντίπαλο τον συντηρητικό πρώην τραπεζίτη, Γκιγιέρμο Λάσο.