Μία ακόμα απάτη σε βάρος των Ελλήνων από την κυβέρνηση: Πλήρωσαν 20 εκατ. ευρώ για σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών που… κάηκε

 Σε μία ακόμα απάτη σε βάρος των Ελλήνων προχώρησε η κυβέρνηση καθώς τους βάζει να πληρώνουν 20 εκατ. ευρώ για ένα «εθνικό σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών» με την χρήση δορυφόρων και drones που όμως ήδη έχει καεί.

Μόλις πριν ενάμιση μήνα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την «επένδυση» σε τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός «εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς».

Κόλαφος ο Putin για Kursk: Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με το Κίεβο, θα λάβουν ηχηρή απάντηση - Απέρριψαν την ειρήνη

 «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να συζητήσουμε με το Κίεβο την ώρα που χτυπά αδιακρίτως αμάχους», τόνισε σε νέα του παρέμβαση ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχολιάζοντας την απίστευτη προκλητικότητα των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk.

«Είναι πλέον σαφές γιατί το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε τις προτάσεις μας ώστε να επιστρέψει σε ένα σχέδιο ειρηνικής διευθέτησης», είπε αρχικά ο Putin μιλώντας σε αξιωματούχους.

Καταρρέει... με πάταγο το Κίεβο - Πρωτοφανής η σφαγή των Ουκρανών στο Kursk - Φόβοι ΗΠΑ για σκληρά αντίποινα Ρωσίας

 Για πρωτοφανή σφαγή και αποτυχία των Ουκρανών με την εισβολή τους στο Kursk κάνουν λόγο οι Ρώσοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν έχει προηγούμενο τέτοια ημερήσια απώλεια δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.350 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και για τουλάχιστον 168 τεθωρακισμένα, ανάμεσα τους 52 κατεστραμμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,

Πρώτες εικόνες: Αποκαλύφθηκε το νέο ρωσικό S-500 «Prometheus» - Ο δολοφόνος 5ης γενιάς, θα καταστρέφει από το... Διάστημα

 Το νέο ρωσικής κατασκευής φορτηγό S-500 Prometheus TEL (Transporter Erector Launcher) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση Army-2024, μια αμυντική έκθεση στην περιοχή της Μόσχας, στη Ρωσία.

Γεγονός είναι η πρώτη δημόσια εικόνα του εξαιρετικά προηγμένου συστήματος S-500 Prometheus TEL (Transporter Erector Launcher) το οποία παρουσιάζεται στην αμυντική έκθεση Army-2024 κοντά στη Μόσχα.
Το σύστημα S-500 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, προσφέροντας μια άνευ προηγουμένου ματιά σε μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αεράμυνας της Ρωσίας. 

ΗΠΑ: Χάκερ χτύπησαν τη εκστρατεία Τραμπ: Οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν έγγραφα

 Οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν πλήθος εγγράφων σχετιζόμενα με την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, αφού η Microsoft ανέφερε ότι ένας «υψηλόβαθμος αξιωματούχος» σε μια προεδρική εκστρατεία έγινε στόχος χάκινγκ.

Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου κατήγγειλε ότι υπεκλάπησαν εσωτερικές της επικοινωνίες και φάκελος που αφορά τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, υπαινίσσοντας πως πίσω από την ηλεκτρονική πειρατεία βρισκόταν το Ιράν.

Ο Γιάννης, ο «Μανόλο» και τα απομεινάρια ενός θλιβερού παρελθόντος

 Συγκλονίζουν οι μικρές ή οι μεγάλες «οδύσσειες» των αθλητών μας που με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ξανα)βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

 Είναι δύο φορές άξια θαυμασμού αυτά τα παιδιά, όχι μόνο γιατί ξεπέρασαν εαυτούς και αντιπάλους αλλά γιατί κατάφεραν και στάθηκαν όρθια τα χρόνια που προηγήθηκαν σε ένα περιβάλλον σχεδόν εχθρικό.

Είναι γνωστό ότι η πολιτεία θυμάται τους ολυμπιονίκες μόνο όταν θέλει για ιδιοτελείς σκοπούς να φωτογραφηθεί μαζί τους. 

Κάτω τα χέρια από τα μετάλλια! – Η κυβέρνηση καπηλεύεται τον ιδρώτα των αθλητών

 Προτού ακόμη σβήσει η φλόγα που έλουσε την πόλη του φωτός στην ολυμπιακή λάμψη, τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης βάλθηκαν να μιλούν για άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού, φυλλομετρώντας τα μετάλλια με τα οποία διπλασιάστηκε η συγκομιδή του 2021.

 Και τότε Νέα Δημοκρατία είχαμε βέβαια, αλλά δεν μας έπαιρνε να πούμε ότι τα τέσσερα του Τόκιο ήταν κατά 50% λιγότερα από τα έξι του… ΣΥΡΙΖΑ στο Ρίο.

Εμμανουήλ Καραλής: «Παιδί μου, κερδίσαμε! Νικήσαμε τον ρατσισμό» – Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα του

 «Παιδί μου κερδίσαμε! Το μετάλλιο αυτό ανήκει στην οικογένεια μας!». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του Εμμανουήλ Καραλή που έκανε όλη την Ελλάδα περήφανη κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο πατέρας του σπουδαίου αθλητή, Χάρης Καραλής, έκανε μια ανάρτηση για την διαδρομή του γιου του, αναφερόμενος στους αγώνες που έδωσε και με τον ρατσισμό.

Η Αττική ξανά στην φλεγόμενη κόλαση, δύο μήνες μετά τη… διαφήμιση του «δορυφορικού συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών»

 Ήταν μόλις 2 Ιουλίου 2024 που ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πανηγύριζε πως η Ελλάδα και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα επενδύσει σε «τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς, πρωτοποριακού σε διεθνές επίπεδο».

Το έργο –όπως λένε- θα υλοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και θα καθοδηγείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.