Το Κατάρ θα επενδύσει 5 δισ. λίρες στη Βρετανία Η επένδυση θα γίνει τα επόμενα 3-5 χρόνια

Το Κατάρ θα επενδύσει 5 δισ. λίρες (6,3 δισ. δολάρια) στη Βρετανία τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Λονδίνο.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ δήλωσε ότι συνεχίζει

Φονική χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία Επτά μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν κοντά στο βόρειο Τόκιο

Επτά μαθητές και ένας καθηγητής ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα, αφού καταπλακώθηκαν από μια χιονοστιβάδα, η οποία προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 40 ανθρώπων κοντά στο Νάσου στο βόρειο Τόκιο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.
Οι μαθητές Λυκείου και ο καθηγητής προέρχονταν από το λύκειο της Οταβάρα, στην περιφέρεια του Τοσίγκι όπου βρίσκεται η πόλη Νάσου.

Δάνειο ενός δισ. ευρώ στη Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Μεταξύ των πέντε κορυφαίων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που συμφώνησαν για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση στη «Fraport Greece» είναι και η Alpba Bank
    Η Fraport Greece, κοινοπραξία της Fraport AG και του ομίλου Κοπελούζου, θα καταβάλει συνολικά στο ΤΑΙΠΕΔ 1,234 δισ. ευρώ για την παραχώρηση

Μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ,

Αν.Μαρτίνης: Ενορχηστρωμένες πολιτικές ενέργειες για την εκχώρηση του Ερρίκος Ντυνάν

Σύμφωνα με τον Αν.Μαρτίνη οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ά.Γεωργιάδης, Κ.Χατζηδάκης, Π.Μηταράκης, Αν.Λυκουρέντζος και Μ.Βορίδης συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου «έναντι πινακίου φακής», μέσω εκπλειστηριασμού το 2014, σε εταιρεία που, κατά τον καταγγγέλοντα, ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς
Τυχόν ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καλείται να εντοπίσει η Βουλή, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς,

Δ. Κουτσούμπας: Ο ηρωισμός του Νίκου Μπελογιάννη δείχνει πως κρατιέται η φλόγα στις πιο σκοταδιστικές περιόδους

«Ο Μπελογιάννης ζει γιατί το κίνημα που τον έθρεψε και τον διαπαιδαγώγησε, ζει και αναπτύσσεται»
«Δεν θεωρούμε ότι ο Νίκος Μπελογιάννης είναι ήρωας μόνο για το ΚΚΕ. Ο ηρωισμός του, το παράδειγμά του, σε περίοδο ήττας του εργατικού λαϊκού κινήματος, δείχνει πως ανοίγει ο δρόμος, πως κρατιέται η φλόγα αναμμένη και στις πιο σκοταδιστικές περιόδους». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για τον Νίκο Μπελογιάννη στην εκδήλωση που

Ο δάσκαλος Κουτσούμπας μιλά στον μαθητή Τσίπρα για το όπλο του Μπελογιάννη (video)

Τις γνώσεις του για τον Νίκο Μπελογιάννη «ξεδίπλωσε» ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα.
Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ βρήκε και τον… ιδανικό μαθητή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξήγησε κάποια πράγματα για το όπλο του Μπελογιάννη.

Ο Τσίπρας στα εγκαίνια του μουσείου «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα (video)

Τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης», στην οικία του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας.
Την έκθεση εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του Δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, οι οποίοι χαιρέτησαν την έναρξη λειτουργίας της Μόνιμης Έκθεσης.

Το 25% των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών πηγαίνει σε φορολογικούς παραδείσους

Οι είκοσι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες δηλώνουν το ένα τέταρτο των κερδών τους σε φορολογικούς παραδείσους, με προτίμηση στο Λουξεμβούργο, το Χονγκ Κονγκ και την Ιρλανδία.
Αυτό καταδεικνύει έρευνα της βρετανικής Oxfam η οποία επισημαίνει ότι οι τράπεζες σε αυτές τις περιοχές δηλώνουν «μόνο το 12% του κύκλου εργασιών τους και το 7% των υπαλλήλων τους».
Οι τράπεζες αυτές «δηλώνουν στους φορολογικούς παραδείσους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφέρει δωρεάν ταξίδια σε έως 7.000 νεαρούς Ευρωπαίους

   Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατ. 18χρονους πολίτες της ΕΕ
    Οι νέοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε έως 7.000 μαθητές σχολείων να ταξιδέψουν δωρεάν στο εξωτερικό,

Αυστραλία: Κουίνσλαντ Περιμένοντας την... «Ντέμπι» (foto-video)

«Οχυρώσεις» από σακιά με άμμο, ενισχυμένα παράθυρα και μαζική εγκατάλειψη εστιών περιγράφουν το σκηνικό στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, καθώς το ανατολικό κομμάτι της χώρας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον κυκλώνα «Ντέμπι».
Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προβλέπει ότι η «Ντέμπι» θα εξελιχθεί από τροπική καταιγίδα σε κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πενταβάθμια κλίμακα Σάφιρ-Σίμπσον με ανέμους που θα φτάσουν σε ταχύτητα τα 300 χλμ. ανά ώρα.

Kennedy Space Center : Ο ελληνικός μικροδορυφόρος Upsat φεύγει για το διάστημα 28 Μαρτίου

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον μικροδορυφόρο UPSat
O UPSat αποτελεί τον πρώτο μικροδορυφόρο ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι δημιούργημα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Libre Space Foundation στο πλαίσιο του προγράμαμτος QB50.
Η αποστολή QB50 υπάγεται στο Ερευνητικό Ευρωπαϊκό ‘Εργο (FP7 Space) και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Von Karman.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Hürriyet Daily News

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson έχει πει η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ένας απαραίτητος εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο στη μετά-Brexit εποχής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η Τουρκία και οι ευρωπαϊκές χώρες θα επιλύσει γρήγορα τις δυσκολίες στις σχέσεις τους.

Johnson, σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την Hürriyet Daily News, με την ευκαιρία της 6ης συνεδρίασης της Τουρκίας-Η.Β. «Tatlıdil» Φόρουμ, μίλησε για τη σχέση του ΗΒ με την Τουρκία, καθώς και την πρόσφατη ένταση των τελευταίων με τις βασικές χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κομμάτι της Κύπρου δίνει η Βρετανία στη Τουρκία ως αντάλλαγμα της στρατηγικής συμφωνίας Λονδίνου - Αγκυρας

Απόρια της στρατηγικής συμφωνιας Βρετανίας- Τουρκίας κυρίως στον αμυντικό τομέα όπου έχουν δώσει τα χέρια προκειμένου το Λονδίνο να παράσχει τεχνογνωσία στην Άγκυρα για το ΤFX μαχητικό τρίτης γενιας και το TF 2000 αντιτορπυλικό φρεγάτα εκτοπισματος 7500 τόνων, είναι το να παραδώσει κομμάτι της Κύπρου στη Τουρκία ως αντάλλαγμα.

Ξεκινούν οι γεωτρήσεις στον πατραϊκό για πετρέλαιο- Σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2020

Ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης και είναι η τελευταία ελπίδα στο να σωθεί η Ελλάδα και βγει από τον κυκεώνα των μνημονίων της, και μιλάμε φυσικά για τους υδρογονάνθρακες, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Eίναι η μόνη λύση που παρουσιάζεται για να μηδενίσει το χρέος της, να έρθει η ανάπτυξη

H κούκλα κόρη του μακελάρη του Λονδίνου που αρνήθηκε να γίνει μουσουλμάνα (φωτό)

Kαι όμως η μικρή κόρη του μακελάρη του Λονδίνου όχι μόνο επέλεξε τον δυτικό τρόπο ζωής αλλά επίσης είναι πάρα πολύ όμορφη και ελκυστική για να τον υποστηρίξει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πληροφορίες για τις δύο κόρες του μακελάρη του Λονδίνου δίνει σε δημοσίευμά της η Sun,

Χουριέτ: 236 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος

A total of 236 Turkish citizens have sought asylum in Greece since the July 2016 failed coup attempt, marking a rising trend in the number of requests compared to previous years.
According to official data from the Greek Asylum Services seen by daily Kathimerini, 236 Turkish citizens requested political asylum in the country between July 2016 and February 2017, with most of them are believed to be the members of the Fethullahist Terror Organization (FETÖ),

Ο Τζάστιν Τριντό παρέλασε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς» [vid]

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου γιόρτασαν για άλλη μία χρονιά οι Ελληνοκαναδοί, με μια παρέλαση όπου Μέγας Τελετάρχης ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.
Η παρέλαση που λαμβάνει χώρα εδώ και πάνω από 40 χρόνια στο Μόντρεαλ, προσέλκυσε χιλιάδες κόσμο.

Φέτος, ο πρωθυπουργός του Καναδά, κρατώντας μία ελληνική και μία καναδέζικη σημαία στο χέρι του, περπάτησε ανάμεσα στους

Ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό από τις ‘ιερές μπίζνες’ των Φαρσάλων

Το αστρονομικό ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ κατηγορούνται ότι «εξαφάνισαν» δύο ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, μαζί με τέσσερις εφοριακούς.

Σύμφωνα με το βούλευμα το οποίο παραπέμπει σε δίκη τους κατηγορουμένους, τα λεφτά «έκαναν φτερά» χάρη σε ένα... ιερό μπλάνκο που κάθε μήνα προσέθετε ή αφαιρούσε κατά το δοκούν ψηφία, κυρίως μηδενικά, από τις

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το λείψανο της Αγίας Ελένης

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ

Για πρώτη φορά το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, θα βγει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 μ.Χ.

Η United Airlines απαγόρευσε σε δύο έφηβες να επιβιβαστούν στην πτήση τους γιατί φορούσαν... κολάν

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines απαγόρευσε χθες σε δύο έφηβες που φορούσαν κολάν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για την πτήση τους λέγοντας ότι δεν πληρούν τον κώδικα ενδυμασίας που αφορούσε άτομα που ταξιδεύουν με ειδικά κουπόνια, είπε εκπρόσωπος της εταιρείας εν μέσω μιάς θύελλας αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα δύο κορίτσια, που ταξίδευαν συνοδευόμενα από τρίτο άτομο,

Βουλγαρία: Το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοβ κέρδισε στις εκλογές με 33%

Το GERB κέρδισε το 33% των ψήφων στις εκλογές, οι οποίες είναι οι τρίτες σε τέσσερα χρόνια, με τους σοσιαλιστές να έπονται με 27,2%, σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση του 26% των ψήφων.
Οι εκλογές εκλήφθησαν ως δοκιμασία της αφοσίωσης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας αποτελεί μέλος από το 2007, και της Ρωσίας, με την οποία διατηρεί ιστορικούς πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

Ο μεγάλος εφευρέτης του ηλεκτρισμού Νίκολα Τέσλα αρνήθηκε το Νόμπελ Φυσικής επειδή έπρεπε να το μοιραστεί με τον Τόμας Έντισον.

 Για να αποδείξει ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι ακίνδυνο έγινε ο ίδιος πειραματόζωο..
Το κείμενο έστειλε η αναγνώστριά μας, Εύη Λιάκου..
 Ο Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος στον οποίον οφείλουμε την ενεργειακή απελευθέρωση και τις ασύρματες επικοινωνίες, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του 20ου αιώνα.

Ο ανεπάγγελτος εντολοδόχος του Σόιμπλε που προσβάλει με τόση ευκολία ολόκληρους λαούς

Όταν τον Ιανουάριο του 2013 τα ηνία του Eurogroup περνούσαν από τα χέρια του πλακατζή και ατακαδόρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα χέρια του Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν το όνομα ή τις διαθέσεις του νέου προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.