Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Hürriyet Daily News

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson έχει πει η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ένας απαραίτητος εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο στη μετά-Brexit εποχής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η Τουρκία και οι ευρωπαϊκές χώρες θα επιλύσει γρήγορα τις δυσκολίες στις σχέσεις τους.

Johnson, σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την Hürriyet Daily News, με την ευκαιρία της 6ης συνεδρίασης της Τουρκίας-Η.Β. «Tatlıdil» Φόρουμ, μίλησε για τη σχέση του ΗΒ με την Τουρκία, καθώς και την πρόσφατη ένταση των τελευταίων με τις βασικές χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τόνισε επίσης ότι τα πρόσφατα μέτρα που επιβλήθηκαν στις πτήσεις από την Τουρκία προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ξεχωρίσω τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, αλλά επηρεάζει και την Αγγλία, τονίζοντας ότι τα μέτρα είναι ασφαλείας με βάση και τα οποία προορίζονται για την προστασία των επιβατών.


Η επίσκεψή σας στην Τουρκία έρχεται μόνο ημέρες πριν από το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιεί το άρθρο 50 για να ξεκινήσει η διαδικασία Brexit. Ποιο είναι το όραμά σας για την Τουρκία, Η.Β. διμερείς σχέσεις στη μετά-Brexit εποχή; Ποιες είναι οι ευκαιρίες και προκλήσεις;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ήμουν υπέρ της παραμονής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι ήθελα η Βρετανία να διευρύνει τους ορίζοντες της εξωτερικής μας πολιτικής και να ενισχύσει τους δεσμούς μας με τους φίλους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Αυτή είναι η ουσία αυτού που εγώ αποκαλώ «Παγκόσμια Βρετανία»: Θα είμαστε πιο δραστήριοι και να ασχολούνται με ό, τι ποτέ πριν. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ένας απαραίτητος εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο Είστε στην πρώτη γραμμή της μερικές από τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Η σημασία που αποδίδουμε στην Τουρκία φαίνεται από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Theresa Μαΐου νωρίτερα αυτό το χρόνο. Έχει υπογράψει συμφωνία για την ανάπτυξη νέων μαχητικό TFX της Τουρκίας και ξεκίνησε μια νέα ομάδα εργασίας Ηνωμένο Βασίλειο-Τουρκία εμπορίου. Ίδρυσε επίσης μια στρατηγική εταιρική σχέση ασφάλειας και ένα πρόγραμμα κοινής κατάρτισης και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια των αερομεταφορών. Όλα αυτά αποδεικνύουν τη δύναμη της συνεργασίας μας.
σχέσης της Τουρκίας με την ηπειρωτική Ευρώπη έχει σοβαρά τεταμένες τις τελευταίες εβδομάδες. Πώς το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθήσετε όλες αυτές τις συζητήσεις και προβλέπουν διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ στο μέλλον;Το μήνυμά μου είναι ότι ελπίζω όλοι οι εμπλεκόμενοι θα επιλύσει γρήγορα αυτές τις δυσκολίες. Είναι προς το συμφέρον όλων μας για την Τουρκία και την ΕΕ να έχει μια ισχυρή εταιρική σχέση. Θα αποθαρρύνει οποιαδήποτε ρητορική που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.
«Μια δίκαιη και διαφανή δημοψηφίσματος»
Η Τουρκία θα ψηφίσει σύντομα σε ένα δημοψήφισμα για μια σειρά συνταγματικών τροποποιήσεων στροφή της χώρας σε εκτελεστικό προεδρία. Είναι επικρίνεται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος υπό το κράτος των κανόνων έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε συλλήψεις και εκκαθαρίσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τους ισχυρισμούς δεσμούς με το κίνημα των ΗΠΑ με βάση το ισλαμικό ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ποια είναι η θέση του Η.Β. του;Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ σαφές ότι τα γεγονότα της 15 του Ιούλη 2016 [αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος] ήταν μια συγκλονιστική και βίαιη επίθεση κατά της τουρκικής δημοκρατίας. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια να καταλάβει την εξουσία μέσω της παράνομης, μη δημοκρατικό και βίαια μέσα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει το κράτος δικαίου και να υποστηρίξουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η συνταγματική μεταρρύθμιση είναι φυσικά ένα θέμα για τον τουρκικό λαό. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τη διαδικασία που πρέπει να διεξάγεται κατά τρόπο δίκαιο και διαφανή τρόπο. Είμαι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Τουρκία έχει κληθεί Γραφείου του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να τηρούν το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου για να αποδείξει ότι το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη βούληση του τουρκικού λαού.
Η αναταραχή στη Συρία και η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στην περιοχή έχουν οδηγήσει σε δραματικές συνέπειες, χωρίς καμία ελπίδα για άμεση επιστροφή στην ομαλότητα και τη σταθερότητα. Πώς το Ηνωμένο Βασίλειο δει το μέλλον της περιοχής;Πρώτα απ 'όλα, θέλω να αναγνωρίσει την τεράστια συμβολή της Τουρκίας προς την συλλογική μας απάντηση στην τρομερή κρίση στη Συρία. Όπως είπατε, η σύγκρουση είχε τεράστια επίδραση στην περιοχή - Η Τουρκία έχει δείξει τεράστια γενναιοδωρία φιλοξενεί πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι στρατιώτες σας αγωνίζονται Daesh [ISIL] άμεσα μέσω της Ασπίδας Λειτουργίας Ευφράτη και διπλωμάτες σας βοήθησε να διαπραγματευτεί κατάπαυση του πυρός μέσα από τη διαδικασία Αστάνα.Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης παίζει το ρόλο της. Έχουμε δεσμευτεί περισσότερα από 2,3 δις £ στην ανθρωπιστική βοήθεια και τη σταθεροποίηση βοήθεια στο λαό της Συρίας, κάνοντάς μας την δεύτερη μεγαλύτερη διμερών δωρητών. Αλλά ο πιο σημαντικός στόχος είναι μια πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση. Θα πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο και να εξασφαλίσει ο λαός της Συρίας μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Η μελλοντική διακυβέρνηση της Συρίας θα πρέπει να αποφασιστεί από Σύρους μέσω αυτής της πολιτικής διαδικασίας. Όπως η Τουρκία, υποστηρίζουμε σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα τόσο τη Συρία και το Ιράκ.
«Ηνωμένο Βασίλειο ως απαραίτητη αντιτρομοκρατική εταίρος της Τουρκίας»
Η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εταίροι στο συνασπισμό αντι-ISIL. Με τη λειτουργία για να προχωρήσει στην Μοσούλη, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Raqqa, αν και δεν υπάρχει ακόμη σαφές σχέδιο για την απελευθέρωση της πόλης. Ποια είναι η εκτίμησή σας για την κατάσταση και τη θέση σχετικά με τη συμμετοχή της Συρίας κουρδικών ομάδων;Η Τουρκία είναι μια ζωτικής σημασίας σύμμαχος στον αγώνα κατά της Daesh. Daesh έχει αναγκαστεί σε αμυντική στάση, χάνοντας έδαφος στη Συρία και το Ιράκ και να δει τρομοκρατική ιδεολογία της απαξιωθεί σε όλη την περιοχή. Όπως είπατε, η καταπολέμηση της Daesh προχωρεί ικανοποιητικά στη Μοσούλη. Η απελευθέρωση Raqqa από Daesh θα είναι ο επόμενος στόχος. Αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος των προσπαθειών μας για να νικήσουμε την τρομοκρατική απειλή. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ένα ουσιαστικό καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνεργάτη. Και στενή συνεργασία μας περιλαμβάνει εκτενείς βρετανικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής από [εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος] τρομοκρατίας του ΡΚΚ.

Πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τον μηχανισμό τριών δρόμων μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, καθώς και η διαδικασία της Αστάνα, όπως δωρεάν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης;Επικροτούμε τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας, που έσωσε ζωές στη Συρία εν μέσω φρικτές μάχες - αν και, δυστυχώς, αλ-Ασαντ δυνάμεις καθεστώς συνεχίζουν να παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός. Δεν νομίζω - και καταλαβαίνω από τους Τούρκους συναδέλφους μου ότι δεν κάνει ούτε - ότι Αστάνα θα πρέπει είτε θα αντικαταστήσει τη διαδικασία της Γενεύης. Αντίθετα, Astana παίζει ένα χρήσιμο υποστηρικτικό ρόλο, και τη δυνατότητα οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για να επικεντρωθεί σε μια πολιτική λύση στον πόλεμο στη Συρία.
«Τα μέτρα δεν στοχεύουν την Τουρκία ή των αεροπορικών εταιρειών
Τι γίνεται με την πρόσφατη απαγόρευση στην καμπίνα ηλεκτρονικές συσκευές για πτήσεις από την Τουρκία προς το Ηνωμένο Βασίλειο; Πολλοί στην Τουρκία πιστεύουν ότι στοχεύει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα Turkish Airlines’. Πώς να το αξιολογήσει και πώς μπορεί αυτό το πρόβλημα να λυθεί;Εμείς εισήγαγε πρόσφατα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας των αερομεταφορών στις πτήσεις από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, η οποία θα περιορίσει την αξία ορισμένων ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροπλάνα. Φυσικά, τα μέτρα αυτά μπορούν να προκαλέσουν κάποιες διαταραχές και καθυστερήσεις στο ταξίδι των επιβατών..

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...