«Κόλαφος» η έκθεση του ΟΑΣΕ για τις τουρκικές εκλογές – Αδιαφάνεια και μεροληπτική κάλυψη από τα ΜΜΕ

 Έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις χθεσινές προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές επέδειξε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας, την ώρα που η κάλυψή τους από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υπήρξε μεροληπτική, υποστηρίζουν οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ ανέφερε ότι ο απερχόμενος Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα συγκυβερνώντα κόμματα

Νέα ένταση στη Βαλτική με ρωσικό μαχητικό να αναχαιτίζει γαλλικό και γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας

 Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σήκωσε ένα μαχητικό αεροσκάφος για να εμποδίσει ένα γαλλικό και ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, αφού εντοπίσθηκαν να πετούν προς την κατεύθυνση της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανέφερε ότι τις πτήσεις πραγματοποιούσαν ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας τύπου P-3C και ένα γαλλικό τύπου Atlantic-2 του πολεμικού ναυτικού. Το ρωσικό μαχητικό Su-27 αφού απογειώθηκε και το γερμανικό και γαλλικό αεροσκάφος απομακρύνθηκαν από τη Ρωσία, επέστρεψε στην αεροπορική του βάση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.