Λύσεις σε δερματολογικά προβλήματα ενόψει καλοκαιριού!

Η λάμψη και η ανανέωση του δέρματος είναι μια πάγια ανάγκη των γυναικών, και των ανδρών, αλλά ενόψει καλοκαιριού αποκτά νέα διάσταση. Ομοίως, για τις γυναίκες η λεύκη ειδικά στην περιοχή του μαστού και δη της θηλής είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.

γράφει η δρ Τάνια Βλαδένη, δερματολόγος, επιμελητρια Ά στο ΠΕΔΥ Λ. Αλεξ'ανδρας -Ν.Ψυχικού, αποσπασμένη στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός"

Αυτές είναι οι τροφές που καίνε το λίπος (λίστα)

Το σώμα μας αποτελείται από πολλά βασικά συστατικά και ένα από αυτό είναι λίπος. Τα άλλα κύρια συστατικά είναι τα οστά, τα όργανα, οι μυς, το νερό και το αίμα.

Το λίπος χωρίζεται γενικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, το “καλό” και το “κακό” λίπος. Το πρώτο αναφέρεται στα απαραίτητα λιπαρά, που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά,

Ανατρεπτική έρευνα για το βούτυρο: Τι ισχύει για καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και διαβήτη τύπου-2

Ίσως το βούτυρο έχει άδικα αποκτήσει την κακή φήμη ότι κάνει κακό στην υγεία. Η κατανάλωση βουτύρου σχετίζεται πολύ λίγο με την πρόωρη θνησιμότητα και καθόλου με τις καρδιοπάθειες ή τα εγκεφαλικά, ενώ μάλιστα φαίνεται να προστατεύει σε ένα βαθμό από το διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Μέχρι πόσα αυγά μπορείτε να τρώτε την εβδομάδα

Ένα μεσαίου μεγέθους αυγό περιέχει περίπου 186 mg χοληστερόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 62% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη. Ωστόσο, έχουν μια κακή φήμη, επειδή οι κρόκοι είναι πλούσιοι σε χοληστερόλη.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα

Κρίση πανικού ή καρδιακό επεισόδιο; Τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση

Οι κρίσεις πανικού και οι καρδιακές προσβολές έχουν παρόμοια συμπτώματα: δύσπνοια, ταχυπαλμία, πόνος στο στήθος, ζάλη, ίλιγγος, μούδιασμα των χεριών και των ποδιών, εφίδρωση, λιποθυμία και τρέμουλο. Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν την εμπειρία αυτή σαν “να χάνουν τον έλεγχο” ή σαν “να πρόκειται να πεθάνουν”.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Μεγάλη ανακάλυψη με ελληνικό χρώμα – Τι αλλάζει από εδώ και μπρος

Επιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής- τροποποίησαν γενετικά στο εργαστήριό τους τα ζωτικά Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι ώστε αυτά, όταν επανεισάγονται στο σώμα, να καταστρέφουν επιλεκτικά μόνο τα κύτταρα που έχουν στραφεί κατά του οργανισμού. Αντίθετα, αφήνουν σώα τα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που συνεχίζουν να προστατεύουν το σώμα.

Κατάθλιψη: Ποια διατροφή βοηθάει στην αντιμετώπισή της

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, είτε το καταλαβαίνουν, είτε όχι. Η κατάθλιψη φυσικά αντιμετωπίζεται πρωτίστως με την βοήθεια εξειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι, ενδεχομένως, να συστήσουν και κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η κατάθλιψη μπορεί να καταπολεμηθεί και μέσω της διατροφής.

Το μυστικό για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας από τον ιδρώτα

Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά και μαζί με την ζέστη έρχεται και ένας γνωστός «μπελάς», που είναι η εφίδρωση και η δυσοσμία που την συνοδεύει.

Η αυξημένη εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να

Επέστρεψε υγιής στη Ζάκυνθο η Ντένια Παράσχη. Η κοπέλα που είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα

Υγιής στη Ζάκυνθο η Ντένια Παράσχη, η κοπέλα που είχε διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Η έκκληση της στο Facebook για βοήθεια και το "ευχαριστώ" της.
 
Η νεαρή Ντένια Παράσχη, η κοπέλα που είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα με την ιστορία της, έπεστρεψε χθες το βράδυ υγιής στη Ζάκυνθο μετά από την πολύμηνη περιπέτεια με την υγεία της.

Διττός ο στόχος της επίσκεψης Τσίπρα στην Κίνα (aud - pics)

Συνοδεία μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών και υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και της συζύγου του, έφτασε σήμερα στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο αφενός να ενδυναμώσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, αφετέρου να κλείσει νεες επιχειρηματικές συμφωνίες και να φέρει επενδύσεις που θα τονώσουν την ελληνική οικονομία.

EURO 2016: τιτανομαχία Γερμανία-Ιταλία για την πρόκριση στα ημιτελικά

Το μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών είναι αυτό της Γερμανίας με την Ιταλία, στον 2ο ουσιαστικό «τελικό» της διοργάνωσης μετά το Ιταλία-Ισπανία. Ένα κλασσικό ζευγάρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με μια εκπληκτική όμως παράδοση.
Η Ιταλία δεν έχει χάσει ποτέ σε 8 αναμετρήσεις της με την Γερμανία σε μεγάλες διοργανώσεις και την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στον ημιτελικό του EURO 2012

Πέθανε ο ποιητής Υβ Μπονφουά - Είχε μεταφράσει στα γαλλικά τον Σεφέρη

Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές της Γαλλίας, ο Υβ Μπονφουά (Yves Bonnefoy), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο γάλλος ποιητής είχε αποδώσει στα Γαλλικά έργα

75 χρόνια από την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση - Δείτε τη (vid)

Η 1η Ιουλίου θα είναι πάντα μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα για την τηλεόραση και πολύ περισσότερο για τον χώρο της διαφήμισης.
Κι αυτό διότι 75 χρόνια πριν, την 1η Ιουλίου του 1941, έπαιξε ζωντανά η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση (που αλλού;) στις ΗΠΑ.

«Η καλύτερη χρονιά» για τις χελώνες Caretta caretta

Φωλιές σε αριθμό-ρεκόρ έχουν καταμετρηθεί στις παραλίες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου στη Ζάκυνθο.
 Η παραγωγικότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας χαρακτηρίζεται το 2016 ως προς τον αριθμό φωλιών της χελώνας Caretta caretta στη Ζάκυνθο.

Περισσότερες από 500 φωλιές έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής στις παραλίες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου

Προς Θέμο Αναστασιάδη (μαυραγορίτη)

Επειδή έγραψες ότι εκβιάζω τη Δικαιοσύνη, όταν αναρωτήθηκα με ποιον τρόπο αυτή αποδίδεται, έπειτα από τόσα χρόνια που μεσολάβησαν χωρίς απόφαση, για εκείνα τα σκοτεινά 5 εκατομμύρια που διακίνησες υπογείως από επιχειρηματία σε σακούλες των σκουπιδιών και πιάστηκες στα πράσα, πρέπει κάποιος να σου μιλήσει για τη... δυσοσμία.

Καμπάνα 5 εκατομμυρίων*** Η «βόλτα» στα Γαλλο-ελβετικά σύνορα και οι «μαύρες σακούλες»

Η ώρα του ταμείου έφτασε για τον Θέμο Αναστασιάδη. Παρά την πιεστική προσπάθεια του εκδότη να γλυτώσει τα 4,9 εκατομμύρια ευρώ που του είχαν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με απόφασή της, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του και τον υποχρεώνει στην καταβολή ολόκληρου του ποσού αυτού θεωρώντας ότι αποτελεί παράνομο και αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος.

Πέρασε τα τεστ ο σούπερ πύραυλος της NASA (Φωτό+Βίντεο)

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές που πραγματοποιεί στην μηχανή η οποία θα δίνει ισχύ στον πύραυλο SLS («Σύστημα Διαστημικών Εκτοξεύσεων») ο οποίος θα είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Σύμφωνα με τα στελέχη της NASA οι δοκιμές ήταν απόλυτα πετυχημένες και το σύστημα δείχνει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Κλείνει η τρύπα του όζοντος! Ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει κλείσει σε λίγες δεκαετίες

Ενθαρρυντικά ευρήματα νέας μελέτης για την τρύπα στο στρώμα του όζοντος η οποία όπως αναφέρεται στη μελέτη παρουσιάζει αξιοσημείωτη συρρίκνωση.

Το πρόβλημα
Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η ανακάλυψη στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ότι σε ύψος δέκα χλμ. πάνω από την Ανταρκτική υπάρχει μια τεράστια τρύπα στο στρώμα του όζοντος στην ατμόσφαιρα.

Facebook: Θα σβήσει τις φωτογραφίες σας...αν δεν έχετε την εφαρμογή Moments

Μετά από τον πρόσφατο εξαναγκασμό των χρηστών να κατεβάσουν το Messenger, το  Facebook απαιτεί από τους χρήστες του να κατεβάσουν και την εφαρμογή Moments.

Η εν λόγω εφαρμογή θα επιτρέψει στους χρήστες να διατηρήσουν τις ιδιωτικές φωτογραφίες τους που βρίσκονται στο Synced album.

Πλωτήρες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα στο λιμάνι του Ηρακλείου - Το μεγάλο πείραμα!

 Κι αν η θάλασσα είναι η νέα ... πηγή ενέργειας σε ένα πλανήτη που οι φυσικοί πόροι στερεύουν; Κάποιοι το πίστεψαν και το σχεδίασαν και το πείραμα ξεκίνησε ήδη. Στο λιμάνι του Ηρακλείου μία γερμανική εταιρία τοποθέτησε πλωτήρες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με τις κινήσεις των κυμάτων.

Η NASA μας παρουσιάζει στοιχεία από την αφιλόξενη...Αφροδίτη [βίντεο]

Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν πως η αφιλόξενη Αφροδίτη έχει ένα ηλεκτρικό πεδίο πέντε φορές μεγαλύτερο από της Γης, το οποίο δημιουργεί ανέμους τόσο ισχυρούς, που παρασύρουν το νερό από την επιφάνεια του πλανήτη.

Το ηλιακό φως διασπά το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο και σε συνδυασμό με τους τρομακτικούς ηλεκτρικούς ανέμους, τα ιόντα τους δραπετεύουν από το βαρυτικό πεδίο και την ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Προσοχή...Νέος ιός στο Facebook!!!

Νέος ιός έχει κάνει την εμφάνιση του στο Facebook και μολύνει τους ανυποψίαστους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Εδώ και μερικές ώρες ένας νέος ιός στο Facebook ο οποίος εμφανίζει το όνομά του χρήστη σε κάποιο σχόλιο, κάνοντας τον tag.

Το Facebook πλέον θα υποστηρίζει τα SMS...μέσω του Messenger!!!

6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ στο Facebook (και μία συμβουλή)

H προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πολύτιμη. Eπιπλέον είναι και ιδιαίτερα σπάνια αυτές τις μέρες που η καθημερινότητα ορίζεται μέσα από αναρτήσεις, likes και shares.
Αυτή ακριβώς την προστασία της ιδιωτικότητάς μας οφείλουμε πρωτίστως να φροντίσουμε εμείς, οι ίδιοι οι χρήστες που συχνά λειτουργούμε με αφέλεια πρωτόγνωρη, πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα.

Ο αλγόριθμος του facebook άλλαξε. Πώς να τον «κοροϊδέψετε»

Ο νέος αλγόριθμος του Facebook έχει στόχο να «παραμελήσει» τις αναρτήσεις των ειδησεογραφικών σελίδων τις οποίες ακολουθεί ο χρήστης. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας καθώς, κατά μία έννοια, υπάρχει τρόπος να κοροϊδέψετε τον νέο αλγόριθμο.