Δωρεάν οι μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες στην Αθήνα έως 10 Ιουλίου

Παρατείνεται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ), με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Το Podemos ζητά από τη Γαλλία και την Ιταλία να προσεγγίσουν την Αθήνα

Ο ηγέτης του Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας, προέτρεψε σήμερα τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ιδίως τη Γαλλία και την Ιταλία, να προσεγγίσουν την Ελλάδα και να υπερασπιστούν τα «κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Ιδανικό ξεκίνημα της εθνικής νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ποδαρικό με νίκη 2-0 επί της Ουκρανίας έκανε η εθνική ομάδα νέων στη τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στη χώρα μας. Σε αγώνα του 1ου ομίλου που έγινε στη Βέροια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τα τέρματα των Ορφανίδη (20’) και Καραχάλιου (76’) νίκησε την Ουκρανία.

Κ. Λαγκάρντ: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας το ζητήσει

Παρέμβαση πριν απο λίγο έκανε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δήλωση της αναφέρει: «Το ΔΝΤ έχει λάβει υπόψη το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας ζητηθεί»

Την παραίτηση Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup ζητεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του strong>Eurogroup, μετά την απόρριψη από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα των όρων ενός σχεδίου διάσωσης που βοήθησε ο ίδιος να συνταχθεί, ζήτησε σήμερα ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας Εμίλ Ρέμερ.

Ο Ε. Τσακαλώτος oρκίζεται υπουργός Οικονομικών

Υπουργός Οικονομικών ορκίζεται απόψε στις 20:00 ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ.Τσακαλώτος αναλαμβάνει τη θέση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος το πρωί υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου, όπως είπε, να διευκολύνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κουτσούμπας: Κανείς δεν εξουσιοδότησε κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια

Έληξε πριν από λίγο η μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Η συνεδρίαση κράτησε σχεδόν επτά ώρες και κατέληξε στη διαμόρφωση ενός κειμένου με τις θέσεις και τα αιτήματα της Ελλάδας, καθώς και την κοινή θέση όλων των αρχηγών, εκτός του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Συγχαρητήρια του προέδρου Ρ. Κάστρο προς τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το μαζικό «όχι» του ελληνικού λαού στο σχέδιο των πιστωτών της Αθήνας και τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπονταν στο σχέδιο αυτό, ανέφερε σήμερα η επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.

Φ. Γεννηματά: Επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση άμεσης λύσης

Η πρωτοβουλία για συνεννόηση γίνεται δυστυχώς στο «και πέντε», με τις τράπεζες κλειστές, τη χώρα στον αέρα, χωρίς προστασία, με τη χώρα να βιώνει δραματικές καταστάσεις, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ε. Μεϊμαράκης: Θα συμβάλλουμε για να υλοποιηθεί η κοινή πρόταση

Η ΝΔ έχει αποδείξει στη μακρά διαδρομή της ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Ε. Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την πολύωρη συνάντηση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Καμμένος: Η συμφωνία είναι μονόδρομος

Την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος το οποίο υπογράφεται από όλους του πολιτικούς αρχηγούς πλην του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ προανήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το μαραθώνιο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Τ. Κουΐκ: Βαθύτατα αντιδημοκρατικό να μην αποδέχονται κάποιοι Ευρωπαίοι το αποτέλεσμα

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Χανίων ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, χαρακτηρίζοντάς το ως βαθύτατα αντιδημοκρατικό.

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο – Σε αναμονή της κοινής ανακοίνωσης

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, η οποία διήρκησε επτά (7) ώρες. Οι πολιτικοί αρχηγοί που πήραν μέρος στη συνεδρίαση κατέληξαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, για λύση εντός της ευρωζώνης το οποίο δεν θα υπογράφεται μόνο από το ΚΚΕ.


ΠΗΓΗ: ERT.GR

Παρέμβαση εισαγγελέα «για την προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών» ..Οι καναλάρχες της διαπλοκής, οι «δημοσιογράφοι» του τρόμου εισέπραξαν κατάμουτρα το μεγαλύτερο «ΟΧΙ»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

M.Ρέντσι: "Οριστική λύση για την Ελλάδα αύριο - Απαιτείται η Ευρώπη να αλλάξει"

Είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, να μην σταθούμε στους κανονισμούς και την γραφειοκρατία, αλλά στην πολιτική και στις αξίες, ζητά με μήνυμά του στο facebook ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αύριο, είπε, το ένα είναι η Ελλάδα για την οποία απαιτείται οριστική λύση και το άλλο η Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει, τόνισε και επεσήμανε πως «η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της».

Το δημοψήφισμα αποκεφάλισε τις "κεφαλές" της ΝΔ και τους "wanna be" ρυθμιστές

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χθες, που ήταν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» των πολιτών στις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται χρόνια τώρα από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο αλλά και το εγχώριο σύστημα της διαπλοκής, «αποκεφάλισε» τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, που επέμεινε να στηρίζει τα μνημόνια αλλά και καθάρισε όλες τις «κεφαλές» του κόμματος που θα μπορούσαν να παίξουν ένα ρόλο στην ανασύσταση της κεντροδεξιάς παράταξης την επόμενη ημέρα, όπως επίσης και όσους διεκδικούσαν ρόλο ρυθμιστή.

Η παγκόσμια διανόηση χαιρετίζει το «Οχι» του ελληνικού λαού

Διανοητές από Ευρώπη και Αμερική χαιρετίζουν το «Οχι» του ελληνικού λαού στις πολιτικές της λιτότητας, στις εξωτερικές παρεμβάσεις, στους εκβιασμούς και τις απειλές των δανειστών
Κορυφαίοι διανοούμενοι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με αποκλειστικές δηλώσεις τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών», χαιρετίζουν το «Οχι» του ελληνικού λαού στις πολιτικές της λιτότητας, στις εξωτερικές παρεμβάσεις, στους εκβιασμούς και τις απειλές των δανειστών.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας χαιρετίζει την νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα

«Χαιρετίζω τον σπουδαίο ελληνικό λαό για τον θρίαμβο" του "όχι", "ο οποίος συνιστά μια πανωλεθρία για τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαιρέτισε σήμερα την νίκη του "όχι" στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και σημείωσε ότι αποτελεί μια ήττα για τον "ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό".

Πρόεδρος Αργεντινής: Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό για το «όχι»

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ συνεχάρη τον ελληνικό λαό για τη μαζική απόρριψη των προτάσεων των πιστωτών της Αθήνας και των νέων μέτρων λιτότητας.

«Ελλάδα: απόλυτη νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», έγραψε η Κίρχνερ σε μήνυμα στο Facebook μετά δημοψήφισμα της Κυριακής εκφράζοντας «εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης της Αργεντινής όλη την αλληλεγγύη μας στον γενναίο ελληνικό λαό και τους ηγέτες του».

Ιαπωνία: Με μεγάλη πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο μετά το ελληνικό «όχι»

Με μεγάλη πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την καθαρή νίκη του «όχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 427,67 μονάδες, σε ποσοστό 2,08%, και διαμορφώθηκε στις 20.112,12 μονάδες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές χρηματαγορές

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι χρηματαγορές στην Ασία με το ευρώ να περιορίζει τις απώλειες του στον απόηχο του «όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, που προκαλεί φόβους για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίς το πρωί το χρηματιστήριο στο Τόκιο υποχωρούσε κατά 1,58%, στο Χονγκ Κονγκ περισσότερο από 3% ενώ είχε ανοίξει με άνοδο 0,7%, στο Σίδνεϊ κατέγραφε απώλειες 1,3%, στη Σεούλ 1,62% και στο Ουέλινγκτον 0,82%.

Παραιτήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης – Πώς εξηγεί την αποχώρησή του

Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με κείμενο του στο διαδίκτυο όπου τονίζει ότι λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, του κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την απουσία του από τις συνεδριάσεις, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποφάσισε να αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο Βαρουφάκης φεύγει, η συμφωνία έρχεται. Στο Μαξίμου ο Δραγασάκης

Ο λαός αποφάσισε να απαντήσει "Όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προκαλώντας πολιτικό σεισμό εντός και εκτός Ελλάδας. Οι κινήσεις Τσίπρα, η κρίση στη ΝΔ και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων. Οι 48 ώρες που θα κρίνουν το μέλλον μας στην Ευρωζώνη.
Σε λιγότερο από μισή ώρα αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την παραίτησή του ανακοίνωσε μέσω του μπλογκ του ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος", τονίζει

Καμμένος: «Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και το απέδειξε»

Για μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διαμορφώνεται στο 61% υπέρ του ΟΧΙ.
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι σήμερα μπήκε ουσιαστικά τέλος στην αντιπολίτευση σχολιάζοντας το γεγονός πως στην ίδια πλευρά της μειοψηφίας του ΝΑΙ βρέθηκαν πολιτικοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε αντιπαράθεση, Λαλιώτης με Μητσοτάκη, Καραμανλής με Παπανδρέου, Σαμαράς με όλο το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό, ο οποίος έζησε μια εβδομάδα με τα ΜΜΕ να τον τρομοκρατούν και να τον εκφοβίζουν.

Καμμένος: Σήμερα βάλαμε τέλος στη μεταπολίτευση ΒΙΝΤΕΟ.

Επιχαίροντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κάλεσε όλους τους πολίτες, και αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ, να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί για μια βιώσιμη λύση
Για μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διαμορφώνεται στο 60 περίπου τοις εκατό υπέρ του ΟΧΙ.

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: Καμίνης και Μπουτάρης πανηγυρίζουν για το... «ΟΧΙ»!

«Το δημοψήφισμα τελείωσε. Ο κόσμος διατήρησε την ψυχραιμία του και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και φασαρίες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε χωρίς ακρότητες. Αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση. Δεν ήταν πάντοτε δεδομένο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Μετά τον αγώνα του «Ναι» θυμήθηκε τον αγώνα για την χώρα ο Σ. Θεοδωράκης

Εθνική ενότητα για την επίτευξη συμφωνίας ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον Γολγοθά που έχει μπροστά της ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωσή του αργά το βράδυ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βρει τον τρόπο, έπειτα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ευρωπαίοι σοσιαλιστές: "Αποδεχόμαστε τη θέληση του ελληνικού λαού"

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την απαραίτητη δουλειά για έναν λογικό και διαρκή συμβιβασμό και να αποτρέψουμε κάθε πιθανή άτυχη επιλογή του Grexit», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

SAMAREXIT ! - Παραιτήθηκε ο Α.Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ (upd)

Ο πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος. Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης.
Λίγο πριν είχε καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους.