Το 14 έσπασε την κατάρα των 24 (ετών) για την ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τάσος Μπακασέτας πήρε τη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο και με τα δικά του γκολ έκρινε το ματς - τίτλου (2-0) απέναντι στον Λεβαδειακό. Αποθέωση πρωταθλητών από τις 60.000 που γέμισαν το ΟΑΚΑ.
Πες αλήθεια. Όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, φανταζόσουν κάτι άλλο από νίκη της ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό;
Αν ναι, η φαντασία σου έτρεχε πάρα πολύ μακριά. Διότι σ' ένα ΟΑΚΑ με 60.000 οπαδούς να έχουν φτιάξει μια γιορτινή ατμόσφαιρα, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ήταν εκτός πραγματικότητας.

Έγινε γύρος θριάμβου στο ΟΑΚΑ

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είτε ήταν στην 18άδα είτε όχι, πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος χαιρετώντας τον κόσμο που γέμισε το Ολυμπιακό Στάδιο.
Απονομή δεν έγινε, δεν θα ήταν δυνατόν από τη στιγμή που δεν έχει τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, φιέστα όμως διεξήχθη κανονικά στο κιτρινόμαυρο ΟΑΚΑ. Διότι στην ΑΕΚ θεωρούν δεδομένη την κατάκτηση του τίτλου και το γιόρτασαν με την ψυχή τους αμέσως μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα-«Σκόρπισε» με 5-0 τη Σεβίλλη

Στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν εκπλήξεις, κάποιες φορές μπορεί και να γίνονται... θαύματα. Όπως το 3-0 της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα στον προημιτελικό του Champions League, που άφησε εκτός τους Καταλανούς από τη συνέχεια της διοργάνωσης.Η «Μπάρτσα», όμως, παραμένει η κορυφαία ομάδα του κόσμου, άσχετα με το τι συνέβη στο «Ολίμπικο» πριν λίγες μέρες. Το απέδειξε και στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπου με ολοκληρωτική εμφάνιση «ισοπέδωσε» την Σεβίλη και με το εμφατικό 5-0 πανηγύρισε την κατάκτηση του 4ου σερί Copa del Rey και 30ού στην ιστορία της.

Τέλος το σεντόνι για τον Ολυμπιακό Έχασε με 1-0 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη

Ο Απόλλωνας είχε το μεγάλο κίνητρο. Με γκολ του Αλμπάνη στα 30 δευτερόλεπτα (!!!) επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού και εξασφάλισε την παραμονή. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» που δίκαια φωνάζουν για πέναλτι στο φινάλε, βλέπουν την 2η θέση να... χάνεται.
Χάνεται και η δεύτερη θέση για τον Ολυμπιακό και του χρόνου στα… σαλόνια ο Απόλλωνας!

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ Κέρδισε 2-1 την Ξάνθη και περιμένει την…Εφέσεων

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε δύσκολα κόντρα στην Ξάνθη που προηγήθηκε, αλλά τελικά μετά τα δυο δοκάρια, ήρθαν και τα δύο γκολ που έδωσαν την νίκη (2-1) και πλέον οι Θεσσαλονικείς στρέφουν το ενδιαφέρον τους για την «επόμενη μέρα» στις δικαστικές αίθουσες.
O ΠΑΟΚ είδε μια Ξάνθη να του βάζει με το «καλημέρα» δύσκολα, σκοράροντας στο 16' με τον Γέντρισεκ.

Ξανά πρωταθλήτρια η ΑΕΚ Στην κορυφή μετά από 24 χρόνια - Κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό

Τον 12ο τίτλο στην Ιστορία της και πρώτο μετά το 1994 πανηγυρίζει η ΑΕΚ.
Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Super League (28η) η Ένωση επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ κι αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω τις επόμενες ημέρες (εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ), η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Πελαργός καλύπτει 14.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να δει την καλή του

Εκείνη δεν μπορεί να πετάξει, κι έτσι ο πιστός της σύντροφος πρέπει να τα κάνει όλα..Πόσο μακριά θα έφτανε άραγε το ταίρι σας για σας; Και θα είχε άραγε το ειδύλλιο κάτι από τη μαγεία του έρωτα του Klepetan για τη Malena;
Μια πραγματική ιστορία αγάπης και αφοσίωσης δηλαδή, όπως την ξέρουν καλά και τη βλέπουν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους οι κάτοικοι του χωριού Brodski Varos στην ανατολική Κροατία.
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο Klepetan επιστρέφει στο χωριό από το χειμερινό του σπίτι στη Νότια Αφρική για να ξαναβρεθεί πλάι στην καλή του. Κάτι που κάνει εδώ και 16 συναπτά χρόνια, μιας και η Malena δεν μπορεί να πετάξει και να τον ακολουθήσει στο αποδημητικό του ταξίδι.

Το 95% της ανθρωπότητας αναπνέει μολυσμένο αέρα!

Εφτά δισεκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 95% αναπνέει ανθυγιεινό αέρα, την ίδια ώρα που το 60% ζει σε συνθήκες που δεν πληρούν ακόμα και τα πλέον βασικά πρότυπα ποιότητας αέρα.
Αυτά μας λέει η έκθεση State of Global Air του 2018, μια ετήσια αξιολόγηση του οργανισμού Health Effects Institute (HEI) για την ποιότητα του παγκόσμιου αέρα που βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η έκθεση βρήκε πως η μόλυνση του αέρα συνέβαλε καθοριστικά σε 6,1 εκατ. πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, κάτι που τη μετατρέπει

Το κάστρο-φρουρός στο λιμάνι του Ηρακλείου Το επιβλητικό φρούριο Κούλες και η ιστορία του

Οι Ενετοί το αποκαλούσαν «Φρούριο στη Θάλασσα», Castello a Mare ή Rocca a Mare, επικράτησε όμως όνομα που προέρχεται από την τουρκική ονομασία του, Su Kulesi και σήμερα Κούλες. Είναι το σύμβολο του Ηρακλείου, στην Κρήτη, καθώς δεσπόζει αγέρωχο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης.
Πύργος στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να υπήρχε από την περίοδο 10ου-13ου αιώνα. Οι Ενετοί έφτιαξαν επιβλητικά τείχη και κατασκεύασαν το φρούριο Rocca al Mare, δηλαδή το Φρούριο της Θάλασσας. Αυτό ήταν αρχικά ο μικρός πύργος που υπήρχε στη θέση του σημερινού φρουρίου.

Σεργιάνι στην Πλάκα με φόντο την Ακρόπολη Ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας κάτω από τον ιερό βράχο

«Στης Πλάκας της ανηφοριές, που γέρνουν οι κληματαριές, έχει κάτι Πλακιώτισσες, που λες ροδόσταμο τις πότισες» λέει η γνωστή καντάδα, εξυμνώντας ταυτόχρονα την παλιά και γραφική συνοικία της Αθήνας και τις δροσερές κυρίες της.
Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη να ταξιδεύει στους αιώνες, αγέρωχη και συγκινητική, και να δεσπόζει πάνω από τα διατηρητέα σπίτια και τα σοκάκια. Περιδιαβαίνοντας τα δρομάκια της μπορεί κανείς να δει μια εικόνα της Αθήνας, όπως ήταν περίπου πριν από έναν αιώνα, καθώς μεταπολεμικά τα κτίσματα της Πλάκας κρίθηκαν διατηρητέα, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα της γειτονιάς.

Η ανέγγιχτη ομορφιά της Καρπάθου Το νησί των αντιθέσεων στο Αιγαίο

Ο θρύλος λέει πως οι πρώτοι κάτοικοι της Καρπάθου αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους που έκλεψαν τους θεούς του Ολύμπου και τους πήγαν στο νησί τους. Έτσι, ονομάστηκαν Αρπάθεοι, λέξη στην οποία αποδίδεται, κατά μία εκδοχή, η ονομασία της. Άλλα αρχαία ονόματά της ήταν Τετράπολις και Ανεμόεσσα.
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, μετά τη Ρόδο, και βρίσκεται στη μέση του Καρπάθιου πελάγου, στο οποίο και έδωσε το όνομά της.
Οι αντιθέσεις της Καρπάθουν συμβάλλουν στη συναρπαστική εμπειρία της επίσκεψης στο νησί. Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι- οι ψηλότερες κορυφές της αγγίζουν τα 1250 μέτρα- συνδυάζονται με ειδυλλιακές παραλίες.

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αυτό που λέει το όνομά του Φυσικό κάλλος που συναρπάζει - Δείτε τις φωτογραφίες

Τοπία που γαληνεύουν το μάτι και το μυαλό, πλούσια φύση, οικισμοί που σε ταξιδεύουν. Η Ευρυτανία είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, πολύ δημοφιλής για τους ταξιδιώτες του χειμώνα- αλλά όχι μόνο.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά- και δυσπρόσιτα- σημεία της είναι το φαράγγι Πάντα Βρέχει, που είναι, κατά κάποιον τρόπο, αυτό που λέει το όνομά του. Πρόκειται στην ουσία για το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Πλατανάκι και Καλιακούδα.
Πυκνή βλάστηση, συναρπαστικά χρώματα και φυσικά νερό είναι τα απλές αλλά τόσο εντυπωσιακές ψηφίδες του.

Οι δημοφιλείς προορισμοί που διώχνουν τους τουρίστες

Δεν έχει να κάνει με το αν αρέσει σε κάποιον ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ούτε με το εάν εκτίμησε ως θεατής σεναριακά, σκηνοθετικά και τέλος πάντων από καλλιτεχνικής άποψης την κινηματογραφική δημιουργία του Ντάνι Μπόιλ «Η παραλία», που προβλήθηκε το 2000. Ακόμα κι αν δεν του έκανε καμία εντύπωση η ταινία ως ταινία, δεν μπορεί να τον άφησαν ασυγκίνητο οι εικόνες από τον επίγειο παράδεισο της Ταϊλάνδης, όπου έγιναν τα γυρίσματα. Τα ειδυλλιακά τοπία, η παρθένα ομορφιά και η -φαινομενικά- ανέγγιχτη ατμόσφαιρα της Maya Bay στο Phi Phi Leh, κοντά στο φημισμένο και πολύ δημοφιλές νησί Πουκέ.

Εγκλωβισμένοι καρχαρίες σε αδέσποτο δίχτυ ανακαλύφθηκαν στα νησιά Κέιμαν

Η δραματική κατάσταση των ωκεανών φάνηκε περίτρανα πρόσφατα, με τα τόσα δημοσιεύματα που δείχνουν το κακό που κάνει το πλαστικό στα πλάσματα της θάλασσας.
Μόνο που δεν είναι μόνο τα σκουπίδια μας, αλλά και τα αδέσποτα δίχτυα που βολτάρουν στα νερά και δημιουργούν παγίδες θανάτου για τους θαλάσσιους οργανισμούς.
Αυτό συνάντησε ο ψαράς και εκπαιδευτής δυτών από τα νησιά Κέιμαν, Domenick Martin-Mayes, ένα ξεστρατισμένο δίχτυ με

Η «Ημέρα της Γης» στο Doodle της Google

Στην «Ημέρα της Γης», η οποία γιορτάζεται σήμερα, Κυριακή 22 Απριλίου, σε περισσότερες από 175 χώρες του πλανήτη, είναι αφιερωμένο το Doodle της Google.
Στο σχετικό βίντεο που παίζει σε όσους ανοίξουν τη σελίδα της Google, η δρ. Τζέιν Γκούντολ, μια από τις σημαντικότερες υπερμάχους του πλανήτη μας, ειδικός της συμπεριφοράς των ζώων, ακτιβίστρια και λάτρης των ζώων, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη και προστασία του περιβάλλοντος, στέλνει το δικό της μήνυμα.

Χωρίζεται η Κένυα στα δύο; Τεράστιο ρήγμα προκαλεί ανησυχίες για αλλαγή της αφρικανικής ηπείρου έτσι όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Bίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένα τεράστιο ρήγμα που φαίνεται να χωρίζει την Κένυα στα δύο φέρνει στο φως η εφημερίδα Daily Nation προκαλώντας προβληματισμό για το μέλλον της αφρικανικής ηπείρου έτσι τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Το ρήγμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην κοιλάδα Ναρόκ μετά από έντονη τεκτονική δραστηριότητα. Αυτή τη στιγμή γεωλόγοι από ολόκληρο τον κόσμο έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το περίεργο φαινόμενο.
Η σχισμή έχει βάθος πάνω από 15 μέτρα και πλάτος κοντά στα 20. Από το συμβάν σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο απειλώντας ακόμα και κατοικημένες περιοχές οι οποίες εκκενώθηκαν.

Το κλίμα της Ελλάδας αλλάζει ραγδαία: Έως 4,5 βαθμούς θα αυξηθεί η θερμοκρασία τα επόμενα χρόνια

Πολλαπλές, αναμένεται να είναι οι μεταβολές στην Ελλάδα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, με άμεσες και έμμεσες επιδράσεις, λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Αθανάσιος Αργυρίου.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί, όσον αφορά τις άμεσες επιδράσεις, «λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της, χώρας, πολλές περιοχές διατρέχουν κίνδυνο από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η οποία εκτιμάται από 0,2 έως 2 μέτρα».

Αλεξανδρούπολη: Κατασκευή της πρώτης Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων

Στην Αλεξανδρούπολη θα κατασκευαστεί η πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, το πρώτο από τα 15 μεγάλα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ, που δημοπρατούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, με στοχευμένες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον.
«Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης, είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα, με το σύστημα της 100% χρηματοδότησης, γιατί ως δήμος και ως ΦΟΔΣΑ, κι η ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Ε.,

Ράπισμα κατά της Πολωνίας: Σημαντική νίκη για τη φύση στην Ευρώπη

Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά της φύσης απασχολούν την κοινή γνώμη συνήθως μόνο όταν αφορούν τη χώρα μας. Η καταδίκη της Πολωνίας αυτή την εβδομάδα αξίζει όμως την προσοχή μας.
Τον Μάρτιο του 2016 το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Πολωνίας ενέκρινε διαχειριστικό σχέδιο που προέβλεπε τον τριπλασιασμό της επιτρεπόμενης υλοτομίας στο παρθένο δάσος της Μπιαλοβιέζα (Białowieza), ακόμα και σε περιοχές που παλαιότερα δεν επιτρεπόταν.