Русские, вон! Германия требует ядерного реванша..Έξω οι Ρώσοι! Η Γερμανία απαιτεί να μήν αγοράζουν ρωσικά καύσιμα οι 117 πυρηνικοί αντιδραστήρες

 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε μια πολύ σκανδαλώδη δήλωση, αλλά λίγοι κατάλαβαν το πραγματικό παρασκήνιο του σεναρίου που εκτυλίσσεται. Συγκεκριμένα, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Κίεβο, δήλωσε ότι δεν κατανοεί γιατί δεν έχουν ακόμη επιβληθεί κυρώσεις κατά του ρωσικού πυρηνικού τομέα.

"Strana.ua": Ο Ζελένσκι άφησε κατά λάθος να ξεφύγει για τη μοίρα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία

 ΜΟΣΧΑ, 9 Απριλίου - RIA Novosti. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία, αποκάλυψε κατά λάθος τα σχέδια του Κιέβου και της Βαρσοβίας να δημιουργήσουν μια αντιρωσική συμμαχία μετά το τέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Ruslan Bortnyk σε συνέντευξή του στο Strana.ua. 

 " «Πίσω από τα παρασκήνια της εσωτερικής πολιτικής, συζητούνται πραγματικά σενάρια ότι εάν η Ουκρανία αποτύχει να ενταχθεί γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μπορεί να υπάρξει επέκταση των λειτουργιών του Τριγώνου του Λούμπλιν (Κίεβο-Βαρσοβία-Βίλνιους. - Εκδ.)

СМИ:Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παραλίγο να καταρρίψουν ένα βρετανικό αεροπλάνο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα το 2022

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 9 Απριλίου - RIA Novosti. Τα ρωσικά μαχητικά Su-27 παραλίγο να καταρρίψουν ένα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 Rivet Joint πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα το φθινόπωρο του 2022, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν. 

 " Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραλίγο να καταρρίψει ένα βρετανικό αεροσκάφος επιτήρησης πέρυσι... το περιστατικό ήταν πιο σημαντικό από ό,τι είχε αποκαλυφθεί αρχικά και θα μπορούσε να εμπλέξει άμεσα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.  

Ο μαχητής Akhmat μίλησε για Ουκρανικά DRG στην κατεύθυνση του Kremensk

 ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ, 10 Απριλίου - RIA Novosti. Ουκρανοί σαμποτέρ προσπαθούν να ερευνήσουν την άμυνα των ρωσικών δυνάμεων στον τομέα Kremensky του μετώπου στο Donbass για μια επακόλουθη αντεπίθεση, δήλωσε στο RIA Novosti ένας μαχητής από το απόσπασμα των ειδικών δυνάμεων Akhmat. "Οι DRG προσπαθούν, όχι τόσο συχνά, αλλά προσπαθούν να δοκιμάσουν την άμυνα, προετοιμάζοντας μια αντεπίθεση, αλλά τους πετάμε πίσω - εδώ τελειώνουν όλα. Δεκαπέντε με είκοσι λεπτά η μάχη συνεχίζεται,

Γ. Πρικόζιν: Η Ουκρανία συγκέντρωσε πάνω από 200.000 άνδρες για την επικείμενη αντεπίθεσή της, δηλώνει το αφεντικό της Wagner

 Ο επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner, Evgheni Prigojin, δήλωσε αυτή την Κυριακή ότι η Ουκρανία έχει επιτάξει περισσότερους από 200.000 στρατιώτες για την επικείμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει η EFE.

«Μαζεύτηκαν γύρω στα 200.000 άτομα. Ακόμη και σχεδόν 400.000, σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς», είπε το αφεντικό της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας σε συζήτηση με μέλη του ομίλου Ciber Frente Z. «Ο εχθρός είναι σοβαρός και προετοιμάζεται πολλά χρόνια για αυτό που συμβαίνει τώρα», είπε

Ουκρανία: Μέχρι τις 2 Μαΐου θα έχουν πυρομαχικά για τα συστήματα αεράμυνας

 Η Ουκρανία τροποποιεί ορισμένα από τα στρατιωτικά της σχέδια μετά τη διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου, δήλωσε στο CNN πηγή προσκείμενη στον πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν το Κίεβο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν “δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά σχέδια της Ουκρανίας”, σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο Mihailo Podolyak.

Ιταλία: Επιχειρήσεις της Ακτοφυλακής για την διάσωση 1.200 μεταναστών και προσφύγων

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο επιχειρήσεις της Ιταλικής Ακτοφυλακής, για την διάσωση 1.200 μεταναστών και προσφύγων, νότια της Σικελίας.

Η πρώτη επιχείρηση αφορά 800 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι επιβαίνουν σε ένα αλιευτικό σκάφος που πλέει στη θαλάσσια περιοχή 120 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά των Συρακουσών.

Γαλλία: Έξι οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα στις Άλπεις

 Ο απολογισμός της χιονοστιβάδας που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, σε παγετώνα των γαλλικών Άλπεων (ανατολική Γαλλία), στην οροσειρά του Λευκού Όρους, αυξήθηκε σήμερα σε συνολικά έξι νεκρούς, οι δύο από τους οποίους ήταν οδηγοί βουνού, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

«Μόλις ανακαλύψαμε το έκτο θύμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελέας της περιφέρειας Καρλίν Μπουισέ. Πρόκειται «πιθανόν» για το σύντροφο της 39χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή χθες το βράδυ,

Νέα έρευνα αμφισβητεί πόσο αποτελεσματικές ήταν οι μάσκες στα νοσοκομεία

 Η πολιτική του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας με τις μάσκες δεν έκανε «καμία διαφορά» στα ποσοστά μόλυνσης της Covid, διαπιστώνει η μελέτη. Οι ειδικοί στο νοσοκομείο St George’s διαπίστωσαν ότι οι μάσκες δεν έκαναν «καμία διακριτή διαφορά». Οι μάσκες δεν έκαναν «καμία αισθητή διαφορά» στα ποσοστά μετάδοσης της Covid στα νοσοκομεία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα ποσοστά των λοιμώξεων δεν εκτοξεύτηκαν όταν καταργήθηκαν οι εντολές για μάσκες σε εγκαταστάσεις του NHS κατά τη διάρκεια ενός κύματος της παραλλαγής Όμικρον. Οι ειδικοί δήλωσαν σήμερα ότι τα ευρήματα δεν σημαίνουν ότι οι καλύψεις προσώπου είναι «άχρηστες».

Πέντε οι νεκροί στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν στη Μασσαλία

 Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν άλλο ένα πτώμα, το πέμπτο, στα συντρίμμια των πολυκατοικιών που κατέρρευσαν την Κυριακή στη Μασσαλία, έπειτα από έκρηξη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι αγνοούνταν οκτώ άνθρωποι μετά την έκρηξη από την οποία καταστράφηκαν δύο πολυκατοικίες και κατέρρευσε εν μέρει μια τρίτη. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Ο Τραμπ εφεσίβαλε την εντολή δικαστή στον πρώην αντιπρόεδρο Πενς να καταθέσει για την επίθεση στο Καπιτώλιο

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση στην απόφαση με την οποία δικαστής διέταξε τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να καταθέσει στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα που εξετάζει τα γεγονότα γύρω από την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου υπέβαλαν την έφεση μετά την απόφαση που αφορά την έρευνα για την υπονόμευση των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

 Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, η πρώτη που γίνεται μετά από έναν και πλέον μήνα. Στη Ρωσία επέστρεψαν 106 στρατιωτικοί και στην Ουκρανία 100.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέστρεψαν 106 Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι, βρίσκονταν «σε θανάσιμο κίνδυνο» ενώ ήταν υπό κράτηση.

Ο πρόεδρος Λούλα επιβεβαιώνει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις 100 ημέρες μετά την έναρξη της θητείας του

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα πως το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο, καθώς η κυβέρνησή του ανοίγει «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας».

Μακελειό έξω από τράπεζα στο Κεντάκι


Τουλάχιστον πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, είναι ο θλιβερός απολογισμός  σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς από ένοπλο που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Λούισβιλ, στην πολιτεία του Κεντάκι, έξω από τράπεζα. Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, ο δράστης έχει εξουδετερωθεί και είναι νεκρός, ενώ πιστεύεται ότι είχε εργαστεί ως τραπεζικός υπάλληλος.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τον Ζελένσκι, ανέφερε το CNN

 ΜΟΣΧΑ, 10 Απριλίου - RIA Novosti. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκόπευαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στον Ιστό. " 

 «Ένα έγγραφο αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τον Ζελένσκι», ανέφερε το κανάλι. Πηγή κοντά στον αρχηγό της δημοκρατίας είπε στο CNN ότι δεν εξεπλάγη από αυτή την

Ο Πούτιν συζήτησε τηλεφωνικά θέματα συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Κιργιζίας

ΜΟΣΧΑ, 10 Απριλίου - RIA Novosti. 

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Κιργιστάν Σαντίρ Ζαπάροφ, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
"

Το Κρεμλίνο σχολίασε το ενδεχόμενο η Κίνα να λυγίσει υπό την επιρροή της Δύσης

 ΜΟΣΧΑ,  Απριλίου - RIA Novosti. 

 Η Κίνα είναι μια σοβαρή δύναμη με κυρίαρχη θέση και δεν αλλάζει γνώμη υπό εξωτερική επιρροή, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ. Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν κατάφερε να αναγκάσει τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ να αλλάξει τη θέση του για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με την Κίνα. Η ΕΕ έκανε ένα μοιραίο λάθος

 Κάποτε αυτό το επεισόδιο της διεθνούς πολιτικής θα συμπεριληφθεί στα εγχειρίδια διπλωματίας των εξειδικευμένων πανεπιστημίων - οι φοιτητές θα διαβάζουν και θα γελούν. 

 Μιλάμε για μια μαζική επιδρομή των Ευρωπαίων ηγετών στην Κίνα και στο τι κατέληξαν. Spoiler: τίποτα. Τέσσερις ευρωπαϊκές επισκέψεις λοιπόν στην Κίνα ταυτόχρονα.  

Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο χωρίζουν. Ο Μπάιντεν πηγαίνει στην Ιρλανδία για να ταπεινώσει τους Βρετανούς

 «Ο πιο Ιρλανδός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» Τζο Μπάιντεν συγκεντρώθηκε στην ιστορική πατρίδα των προγόνων του - στην Ιρλανδία. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει την Τρίτη, αλλά ο διακεκριμένος καλεσμένος έχει ήδη καταφέρει να εκδικηθεί τους παραβάτες των προ-προπαππούδων του - τη Μεγάλη Βρετανία.

Пушилин посетил Артемовск Врио главы ДНР Пушилин сообщил о поездке в Артемовск

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 10 Απριλίου - RIA Novosti. 

 Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΛΔΔ Ντένις Πουσίλιν έφτασε στο Αρτεμόβσκ και είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν λυπούνται την πόλη. "Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, εδώ είναι το Αρτέμοβσκ μας, που απελευθερώνεται από τους Βάγκνερ.

 Ο εχθρός δεν λυπάται ούτε την πόλη ούτε τους δικούς του, τους οδηγούν σε μια μηχανή κοπής κρέατος", είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram. .