Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τον Ζελένσκι, ανέφερε το CNN

 ΜΟΣΧΑ, 10 Απριλίου - RIA Novosti. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκόπευαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στον Ιστό. " 

 «Ένα έγγραφο αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τον Ζελένσκι», ανέφερε το κανάλι. Πηγή κοντά στον αρχηγό της δημοκρατίας είπε στο CNN ότι δεν εξεπλάγη από αυτή την

κατάσταση και την χαρακτήρισε «αναμενόμενη». Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι βαθιά απογοητευμένοι από τη διαρροή.

 Σύμφωνα με το κανάλι, μια έκθεση αμερικανικών πληροφοριών που βασίζεται σε δεδομένα ηλεκτρονικών πληροφοριών λέει ότι ο Ζελένσκι στα τέλη Φεβρουαρίου «πρότεινε να χτυπήσει τους χώρους ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ροστόφ» χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, καθώς η Ουκρανία δεν έχει πολύ καιρό -όπλα βεληνεκούς ικανά να επιτύχουν τέτοιους στόχους.

 Σύμφωνα με το CNN, οι πληροφορίες που ελήφθησαν μπορεί να εξηγήσουν δημόσιες δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την απροθυμία να παράσχουν στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς λόγω των φόβων ότι το Κίεβο θα τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας. Την Πέμπτη, τα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι το Πεντάγωνο ερευνά μια διαρροή στο κοινωνικό δίκτυο υλικού που περιγράφει την κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων και τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ να τα ενισχύσουν. Οι New York Times σημείωσαν ότι τα έγγραφα, που χρονολογούνται στις αρχές Μαρτίου, φέρεται να κυκλοφορούν σε "ρωσικά φιλοκυβερνητικά κανάλια τηλεγραφημάτων". Την Παρασκευή έγινε γνωστό για τη δημοσίευση νέας μερίδας εγγράφων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότερα από 100 έγγραφα θα μπορούσαν να έχουν μπει στο Διαδίκτυο, η ζημιά από το περιστατικό εκτιμάται ως σημαντική. Την ίδια ώρα, το Reuters την Κυριακή, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, δεν απέκλεισε ότι μυστικά υλικά που σχετίζονται με ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να είχαν πλαστογραφηθεί. Ωστόσο, την Παρασκευή, το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος, σε μια συνάντηση του αρχηγείου του ανώτατου αρχιστράτηγου, συζήτησε τα θέματα αποτροπής διαρροών σχετικά με τα σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαρροή, είπε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία αμφιβολία για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...