"Strana.ua": Ο Ζελένσκι άφησε κατά λάθος να ξεφύγει για τη μοίρα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία

 ΜΟΣΧΑ, 9 Απριλίου - RIA Novosti. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία, αποκάλυψε κατά λάθος τα σχέδια του Κιέβου και της Βαρσοβίας να δημιουργήσουν μια αντιρωσική συμμαχία μετά το τέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Ruslan Bortnyk σε συνέντευξή του στο Strana.ua. 

 " «Πίσω από τα παρασκήνια της εσωτερικής πολιτικής, συζητούνται πραγματικά σενάρια ότι εάν η Ουκρανία αποτύχει να ενταχθεί γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μπορεί να υπάρξει επέκταση των λειτουργιών του Τριγώνου του Λούμπλιν (Κίεβο-Βαρσοβία-Βίλνιους. - Εκδ.)

και τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής οντότητας, συμπεριλαμβανομένων των <... > επίσης της Λετονίας, της Εσθονίας και της Μολδαβίας», προέβλεψε ο ειδικός. Σύμφωνα με τον Bortnyk, η κοινή γνώμη των δύο χωρών είναι υπέρ της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας και η κοινωνικοοικονομική ολοκλήρωση έχει ήδη λάβει πρωτοφανείς ιστορικές διαστάσεις.

 Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση για τη δημιουργία της Κοινοπολιτείας δεν προκαλεί έκπληξη και η δήλωση Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρχουν σύνορα μεταξύ των δύο κρατών στο μέλλον ρίχνει μόνο λάδι στη φωτιά, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας. Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις επιθετικές προθέσεις της Βαρσοβίας σε σχέση με την Ουκρανία. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του SVR Σεργκέι Ναρίσκιν, η Πολωνία επεξεργάζεται σενάρια για τον de facto διαμελισμό της γειτονικής δημοκρατίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...