Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο βάζουν σε παραγωγή οι Κινέζοι!

 Ξεκινά η μαζική παραγωγή του μοντέλου της Xpeng Aeroht, με διπλή χρήση επίγειας και εναέριας λειτουργίας. 

Η κατακόρυφη απογείωση υπόσχεται λύσεις: από διασώσεις ανθρώπων έως... αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

Η Xpeng Aeroht, η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της ιπτάμενης βιομηχανίας στην Ασία, ανακοίνωσε ότι το επαναστατικό αρθρωτό ιπτάμενο αυτοκίνητο «Land Aircraft Carrier» θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία το 4ο τρίμηνο του 2024, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2025.

Κωνσταντινούπολη: Δύο Ελληνίδες αυτοκτόνησαν – Θρίλερ με γυναίκα που εντοπίστηκε αναίσθητη και νοσηλεύεται

 Αναβρασμός επικρατεί στην Ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, μετά από απανωτά περιστατικά αυτοκτονικών γυναικών ελληνικής καταγωγής.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη, μια Ελληνίδα, η Ελένη Μπουλούντα, πήδηξε από την οροφή εμπορικού κέντρου σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης, και σκοτώθηκε.

Για δύο ακόμη περιστατικά θανάτων κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

Νεαρή Ελληνίδα πήδηξε από γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη

«Φωτιά» στις αμερικανικές κάλπες βάζει ο Πούτιν: Νοθευμένες οι προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ

 Με μια εμπρηστική δήλωση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι οι προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ είχαν νοθευτεί μέσω των επιστολικών ψήφων, ένα ζήτημα που πρώτος είχε θέσει ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο οποίος σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις είναι ο πιθανός ένοικος του Λευκού Οίκου στις επικείμενες εκλογές.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι προηγούμενες εκλογές νοθεύτηκαν μέσω της επιστολικής ψήφου… αγόρασαν ψηφοδέλτια για 10 δολάρια, τα συμπλήρωσαν και τα πέταξαν σε γραμματοκιβώτια

Frederic Tudor: Ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον πάγο σε χρυσάφι (videos)

 Πρόσφατα κάπου διάβασα για μια start up επιχείρηση στην Γροιλανδία, την «Arctic Ice» που θα εφοδιάζει με κομμάτια πάγου από έναν παμπάλαιο παγετώνα το Ντουμπάι.

Έτσι, οι ματαιόδοξοι θαμώνες στα «A-list bars» των ξενοδοχείων του Ντουμπάι, θα μπορούν να απολαμβάνουν το ποτό τους με παγάκια που προέρχονται από έναν αυθεντικό παγετώνα 100.000 ετών.

Μεγαλοεπενδυτές πιέζουν την Shell να στηρίξει ψήφισμα ακτιβιστών για το κλίμα

 Το διοικητικό συμβούλιο της Shell βρίσκεται αντιμέτωπο με «εξέγερση», καθώς ορισμένοι μεγαλοεπενδυτές ετοιμάζονται να υποστηρίξουν ψήφισμα ακτιβιστών για το κλίμα. 

Είκοσι επτά επενδυτές συμφώνησαν να στηρίξουν ψήφισμα που κατέθεσαν οι Ολλανδοί ακτιβιστές μέτοχοι της Follow This, το οποίο ζητά από την πετρελαϊκή εταιρεία να ευθυγραμμίσει τους μεσοπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών της με τη συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Ο συνασπισμός των επενδυτών κατέχει συνολικά περίπου το 5% των μετοχών της Shell και

Eurostat: Οι Αυστριακοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι – Η θέση της Ελλάδας

 Οι κάτοικοι της Αυστρίας παρουσιάζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ανάμεσα στους πολίτες των χωρών της ΕΕ, ενώ στον αντίποδα, με τα χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίησης, εμφανίζονται οι Βούλγαροι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες Δευτέρα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat και αντιστοιχούν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2022.

Βενεζουέλα: Μπόνους στους εργαζόμενους για «την υψηλότερη ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική»

 Η Βενεζουέλα γνώρισε οικονομική ανάπτυξη άνω του 5% το 2023, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης μπόνους για τους εργαζόμενους στο ετήσιο μήνυμά του προς το έθνος στην ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης, γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτό το ποσοστό ανάπτυξης είναι υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των ειδικών, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (BVC) δεν έχει δημοσιεύσει δείκτες ΑΕΠ από το 2018.

ΗΠΑ -Προκριματικές εκλογές: Άνετη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Αϊόβα

 Με μεγάλη άνεση και μόλις σε 31 λεπτά, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου στην Αϊόβα.


Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος, επικράτησε με ποσοστό με ποσοστό 51,1% και κατάφερε να εκλέξει τους 20 από τους 40 αντιπροσώπους της Αϊόβα. 

Σερβία: Έκρηξη με ένα νεκρό σε εργοστάσιο παραγωγής πυραυλικού καυσίμου

 Σε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικής ύλης “Trayal” στη πόλη Κρούσεβατς, στην Κεντρική Σερβία, σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος και τέσσερεις τραυματίστηκαν. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 9:00 η ώρα το πρωί στο τμήμα παραγωγής καυσίμου για πυραύλους.

Ιράν: Eξαπολύσαμε πυραύλους κατά Ιράκ και Συρίας για να αποτρέψουμε απειλές σε βάρος μας

 Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 16/1 ότι εξαπέλυσε βαλλιστικούς πυραύλους σε στόχους στο Ιράκ και τη Συρία σε υπεράσπιση της κυριαρχίας του και της ασφάλειάς του, όπως επίσης και για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί σημείωσε ότι η Τεχεράνη σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των άλλων χωρών,