Ποιος ήταν ο σκληρός βασανιστής της Μακρονήσου, Παναγιώτης Σκαλούμπακας ( Βιντεο )

«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι»... Η συγκλονιστική αυτή φράση προέρχεται από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» στο οποίο ο συγγραφέας περιγράφει -σε αρκετές περιπτώσεις με ιδιαίτερη σκληρότητα- τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι πολιτικοί κρατούμενοι στη μαρτυρική Μακρόνησο.

Το θρυλικό καμπαρέ με τις χορεύτριες ελευθέρων ηθών

Οκτώβριος 1889. Το Παρίσι βουίζει για το άνοιγμα ενός νέου μουσικού θεάτρου που είχε την απόλυτη συνταγή της διασκέδασης και ήρθε για να γράψει ιστορία. Ένας ναός αφιερωμένος στη γυναίκα, το χορό και το καν καν.

Το όνομα αυτού Μουλέν Ρουζ! Την ίδια χρονιά κατασκευάστηκε και ο Πύργος του Άιφελ. Αναμφισβήτητα, ήταν η χρονιά του Παρισιού.

Πολύ γρήγορα το Μουλέν Ρουζ απέκτησε τη φήμη που του άρμοζε και μία περίοπτη θέση στο πάνθεον της καλοπέρασης. Εδώ οι άνδρες θα μπορούσαν να

Στους 19 οι νεκροί στο Χονγκ Κονγκ από ανατροπή λεωφορείου

Ο οδηγός ενός διώροφου λεωφορείου που ανατράπηκε το πρωί του Σαββάτου στο Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άνθρωποι και άλλοι εξήντα και πλέον να τραυματιστούν, συνελήφθη καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Φωτογραφίες και πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος εικονίζουν πυροσβέστες καθώς προσπαθούσαν κόβοντας τμήματα του οχήματος να σώσουν επιβάτες παγιδευμένους στο εσωτερικό του λεωφορείου, που κειτόταν πεσμένο στη μία του πλευρά με την οροφή του παραμορφωμένη, στα όρια του οδοστρώματος της κοινότητας Τάι Πο.

Πιονγκτσάνγκ 2018: Τα μετάλλια της δεύτερης ημέρας

Ο Σίμεν Κρούγκερ έκανε την έκπληξη και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στα 15 συν 5 χιλιόμετρα στο σκι αντοχής.

Ο Νορβηγός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες παρότι είχε μία πτώση στην αρχή της κούρσας και του έσπασαν τα μπαστούνια στη διάρκειά της

Δεύτερος τερμάτισε ο Μάρτιν Σάντμπι και τρίτος ο Χανς Χόλουντ, όλοι Νορβηγοί.

Ρωσία: Συντριβή αεροπλάνου στη Μόσχα...Δεν επέζησε κανείς από τους 71 επιβαίνοντες.

Αεροπλάνο με 71 επιβαίνοντας συνετρίβη στη Μόσχα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο. Είχε προορισμό το Ορσκ, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν. Το αεροσκάφος ανήκε στη ρωσική εταιρεία Saratov Airlines και ήταν τύπου An-148.

Νεκροί οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν στο Καϊμακτσαλάν

Οι δύο τους εντοπίστηκαν από τους διασώστες σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης. Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέσυραν τις σορούς

Δοκιμάζεται στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο πιάτο στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις. Στην πιο ενδιαφέρουσα ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κοντράρεται στο Περιστέρι με τον τέταρτο Ατρόμητο. Η ΑΕΚ που κυνηγά τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης,

Συνεχίζονται οι απώλειες του τουρκικού στρατού στο Αφρίν

Ως η «πιο αιματηρή ημέρα» χαρακτηρίστηκε το Σάββατο για τον τουρκικό στρατό καθώς έχασε 11 από τα μέλη του στη Συρία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ ο στρατός της Τουρκίας κάνει λόγο για 11 στο σύνολο νεκρούς μεταξύ αυτών και τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου που σημειώθηκε το πρωί. Στην ίδια ανακοίνωση

Αντώναρος: «Αντικαταστατική και άκυρη η διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία»

«Αντικαταστατική» αλλά παράλληλα και «άκυρη» χαρακτηρίζει τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O κ. Αντώναρος έγραψε στο Facebook:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Θρίλερ στο Καϊμακτσαλάν

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επιχείρηση εντοπισμού ενός ζευγαριού από τα Σκόπια το οποίο είχε επισκεφθεί το όρος Καϊμακτσαλάν για αναρρίχηση. Το ζευγάρι είχε απομακρυνθεί από την υπόλοιπη ομάδα και χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε μία προσπάθεια εντοπισμού τους αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά αντίξοες.

Τελικά οι άνθρωποι του βουνού κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον την περιοχή όπου εξαφανίστηκε το ζευγάρι αλλά όπως φάνηκε ήταν πια αργά. Βρίσκονται σε χαράδρα εντός του εδάφους της ΠΓΔΜ.

Κοζάνη: Με αλυσίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας

Το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στην Δυτική Μακεδονίας έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αυτή την ώρα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η χρήση ειδικών ελαστικών, από το 15ο έως το 30ό χλμ της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Τρικάλων καθώς και σε ολόκληρο το ορεινό