Ουκρανία: Επίσημο αίτημα από τη Γερμανία για προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

 Η Ουκρανία απηύθυνε στην κυβέρνηση της Γερμανίας επίσημο αίτημα για την παράδοση πυραύλων κρουζ αέρος-εδάφους, τύπου Taurus, με βεληνεκές τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας στο AFP.

Βίντεο: «Κόλαση» στην Χερσώνα – Η ρωσική Αεροπορία ανατίναξε μεγάλες ουκρανικές αποθήκες με δυτικά όπλα και πυρομαχικά

 Η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε σήμερα το πρωί, κάνοντας χρήση slide bombs, ουκρανικές αποθήκες δυτικών οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στην Χερσώνα, τα οποία προορίζονταν για τις ουκρανικές μονάδες που θεωρητικά τουλάχιστον θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι (η άνοιξη πέρασε)

Βίντεο: Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές αιχμάλωτοι των ρωσικών δυνάμεων Ανήκαν στην 81 Α/Μ Ταξιαρχία

 Ουκρανούς Αλεξιπτωτιστές αιχμαλώτισε ο ρωσικός Στρατός δίνοντας σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα. 

Οι αιχμάλωτοι προέρχονται από την επίλεκτη 81η Α/Μ Ταξιαρχία του ουκρανικού  Στρατού.


Ουκρανία: Επίθεση με drone στο κατεχόμενο Μπερντιάνσκ εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

 Μια μεγάλη έκρηξη, πιθανότατα από drone, σημειώθηκε στο Μπερντιάνσκ, την πόλη-λιμάνι στην περιφέρεια της Ζαπορίζια της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που έχουν καταλάβει ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού σκέπασε την πόλη με τις πληροφορίες ακόμα να είναι συγκεχυμένες για το ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης με τον ιστότοπο ωστόσο, Kyiv Independent,

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow / RIA

 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν δύο πυραύλους Storm Shadow μακράς ακτίνας δράσης τύπου κρουζ τους οποίους διέθεσε η Βρετανία στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μία σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, αναχαιτίστηκαν επίσης, αμερικανικής κατασκευής πύραυλοι με μικρότερη ακτίνα δράσης που είχαν εκτοξευτεί από το σύστημα εκτοξευτών HIMARS, όπως και πύραυλοι HARM.

Παράλληλα, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 19 drones το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αναφορά του πρακτορείου RIA.

Σερβία: Παραιτήθηκε από την προεδρία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος ο Αλ. Βούτσιτς – Νέος πρόεδρος ο Μίλος Βούτσεβιτς

 Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποσύρθηκε από την ηγεσία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και μετά από πρόταση του η Γενική Συνέλευση εξέλεξε για νέο πρόεδρο τον νυν υπουργό Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποσύρθηκε από την ηγεσία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και μετά από πρόταση του η Γενική Συνέλευση εξέλεξε για νέο πρόεδρο τον νυν υπουργό Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς

Η παραίτηση του Βούτσιτς είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο πριν καιρό όπως επίσης και το γεγονός ότι στις 28 Μαΐου θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός ενωτικού κινήματος στο οποίο θα

Τίνα Τέρνερ: Το συγκλονιστικό μήνυμα λίγο πριν πεθάνει – «Τα νεφρά καταρρέουν χωρίς πόνο»

 Τα προβλήματα υγείας λύγισαν την Τίνα Τέρνερ η οποία έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή στα 83 της χρόνια

Η Τίνα Τέρνερ μάλιστα είχε μοιραστεί κάποια από αυτά τα προβλήματα σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις που είχε κάνει η ίδια, στο λογαριασμό της στο Instagram, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.

Newsroom

Τα προβλήματα υγείας λύγισαν την Τίνα Τέρνερ η οποία έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή στα 83 της χρόνια