Financial Times: Η Deutsche Bank έκρυψε ζημιές 2,1 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ το 2019

Απέκρυψε από την ετήσια έκθεση επί του ισολογισμού του 2019, ότι ο αναβαλλόμενος φόρος (DTC) αφορούσε την κάλυψη ισόποσων ζημιών που είχε υποστεί από τη θυγατρική της στις ΗΠΑ

Εκτός των διεθνών λογιστικών προτύπων συντάχθηκε ο ισολογισμός της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank το 2019, σύμφωνα με την BaFin, που είναι η ρυθμιστική αρχή λογιστικής της Γερμανίας από το 2022.

Ο Χατζηδάκης χαίρεται γιατί μόνο 122 ελεύθεροι επαγγελματίες δεν άντεξαν τον «εκβιασμό»…

 Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο «7th InvestGR Forum 2024: Charting the Future» για το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, σημείωσε πως «μόνο τρεις στους 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες έχουν προχωρήσει σε αμφισβήτηση του φόρου εισοδήματος», τονίζοντας πως έως χθες το βράδυ 386.000 ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις και από εκείνους μόνο 122 έχουν προχωρήσει σε αμφισβήτηση.


Έρευνα Επιτροπής Ανταγωνισμού σε Κοπελούζο (Damco) και Hellenic Train

 ίνηση διαδικασίας πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης που αφορά στη σύσταση κοινής επιχείρησης, από τις εταιρείες Hellenic Train και  Damco Energy A.E. (συμφερόντων Κοπελούζου) για τη λειτουργία, συντήρηση, εκμετάλλευση, ολοκλήρωση μελετών, κατασκευής έργων και προμήθεια εξοπλισμού του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής του Θριασίου Πεδίου, ξεκινάει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Iταλία: «Θύελλα» γύρω από τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνες από τις αρχές

 Ανταπόκριση από την Ιταλία: Kρίστιαν Μαυρής

Στην Ιταλία, οι αρχές διεξάγουν έρευνα κατά εταιρειών των επωνύμων ομίλων Armani και Dior. Ο λόγος, η εκμετάλλευση εργαζομένων σε άθλιες συνθήκες εργασίας.


Πιθανές αναληθείς δηλώσεις “ηθικής και κοινωνικής ευθύνης, ιδίως όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και τον σεβασμό της νομιμότητας στους προμηθευτές τους”,

Η Μελόνι απειλεί τη 2η θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

 Η πρωθυπουργός της Ιταλίας βρίσκεται μπροστά σε μια επιλογή: Να επανεκλέξει τον πρόεδρο της Κομισιόν και να παραμείνει επίκαιρη στις Βρυξέλλες ή να πυροδοτήσει τον ευρωσκεπτικισμό στην πατρίδα της.

Στη μία η ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Στρασβούργο, οι δύο ισχυρότερες γυναίκες της Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν την κοινή στιγμή της αλήθειας.

Μια ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καθορίσει αν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πετύχει τη δεύτερη θητεία της ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως η ίδια επιθυμεί.

Η φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

 Η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέστη σοβαρό πλήγμα, αφού κορυφαίο δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι δεν ήταν αρκετά διαφανής με το κοινό σχετικά με τις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19.

O εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ

 Το αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα του πρώην διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos FM της ΕΡΤ, Ιωσήφ Βάγγερ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, είναι το trend της ημέρας. Μίσος, άγνοια, συνειδητή παραχάραξη, προκλητική εμπάθεια, ανιστόρητες ταυτίσεις, πρωτοφανής κακοποιητικός λόγος. Και όλα αυτά, νοικοκυρεμένα μέσα σε περίπου ενάμισι λεπτό.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Με απόρρητα κονδύλια και σφραγίδα Μαξίμου δρομολογούν νέο «αόρατο» σύστημα παρακολουθήσεων

 Απίστευτο και όμως αληθινό: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τον σάλο και τη διεθνή κατακραυγή για το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών και τις αποκαλύψεις που εκθέτουν τον πρωθυπουργό τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και το εξωτερικό, δρομολογεί σχέδιο για την προμήθεια νέου συστύματος παρακολουθήσεων με απόρρητα κονδύλια. Ένα σύστημα, μάλιστα, που θα είναι… «αόρατο».

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους στο Σοφικό Κορινθίας: Πύρινος εφιάλτης κατακαίει το πευκόδασος (Videos – Photos)

 Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες στη φωτιά που μαίνεται σε παρθένο πευκοδάσος στο Σοφικό Κορινθίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση «Λαρίσι» και, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ανεβάζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας στο 4, επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα.

Drake: Πλημμύρισε η έπαυλή του στο Τορόντο από τις έντονες βροχοπτώσεις

 Ο ράπερ αντιμέτωπισε με χιούμορ το περιστατικό, καθώς έγραψε στη λεζάντα του κλιπ: «Ελπίζω να είναι Espresso Martini» αναφερόμενος στο καφέ νερό.

Η έπαυλη του Drake επηρεάστηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Τορόντο, όπως αποκάλυψε ο ράπερ με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα story που μοιράστηκε την Τρίτη, ο Καναδός ράπερ βιντεοσκόπησε έναν άνδρα να σπρώχνει κάποιες γυάλινες διπλές πόρτες, καθώς το νερό έτρεχε από κάτι που φαινόταν να είναι ντουλάπα, μέσα σε ένα μπάνιο.

Νέα Υόρκη: Μετεωρίτης πέρασε ξυστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας

 Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς σχετικά με το γεγονός επιβεβαίωσε το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της πόλης.

Ένας μετεωρίτης πέταξε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη πριν διαλυθεί περίπου 30 μίλια πάνω από το κέντρο του Μανχάταν το πρωί της Τρίτης (17.07.2024), σύμφωνα με τη NASA, με κατοίκους να αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν ένα τρέμουλο ή άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

Συγκλονιστικό ολογράφημα μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης για την πορεία της σφαίρας που θα σκότωνε τον Ν.Τραμπ

 Κινητό ολογράφημα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (Α.Ι.) δείχνει πώς η τύχη του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ παίχθηκε σε μερικά εκατοστά και σε μια τυχαία ελαφρά κίνηση του κεφαλιού του, όπως είχε σημειώσει το pronews.gr αναλύοντας την φορά του βλήματος.

Ο δολοφόνος (σκότωσε έναν άνθρωπο, τελικά και τραυμάτισε άλλους δύο εκτός από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ).


Κατασχέθηκαν 4 τόνοι κοκαΐνης στην Παραγουάη – «Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα» (φώτο-βίντεο)

 Οι αρχές της Παραγουάης, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη (16/7) ότι η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, προχώρησε στην κατάσχεση 4 και πλέον τόνων κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένοι μέσα σε σάκους με ζάχαρη και επρόκειτο να μεταφερθούν στο Βέλγιο από την πρωτεύουσα Ασουνσιόν.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε —4.016 κιλά— είναι «ιστορικό ρεκόρ», τόνισε με ικανοποίηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Εθνικής Γραμματείας κατά των Ναρκωτικών, ο Χαλίλ Ρασίντ.

Forbes: «Η Ρωσία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων πυροβολικού στον κόσμο»

 Το Forbes, αναφέρει σε δημοσίευμά του πως η Ρωσία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων πυροβολικού στον κόσμο και συγκεκριμένα τρεις φορές περισσότερα από τον αμερικανικό Στρατό.

«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν περισσότερο πυροβολικό από οποιονδήποτε άλλο Στρατό στον κόσμο και τρεις φορές περισσότερα συστήματα πυροβολικού από τον αμερικανικό Στρατό», αναφέρει το Forbes.


ΗΠΑ: «Ήμουν μεθυσμένη» – Πώς… απολογήθηκε η τραγουδίστρια που «εκτέλεσε» τον εθνικό ύμνο (βίντεο)

 Με το «στόμα ανοιχτό» άφησε το κοινό η τραγουδίστρια νγκριντ Αντρές, όταν λίγο πριν την έναρξη αγώνα μπέιζμπολ κλήθηκε να ερμηνεύσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, καθώς δεν μπορούσε να «πατήσει» ούτε σε μία νότα.

Με ιδιαίτερη θέρμη η τραγουδίστρια ερμήνευσε όσο πιο φάλτσα μπορούσε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ προκαλώντας τα γιουχαρίσματα του πλήθους και τα γέλια των αθλητών.

Μεταφορές ρωσικού πετρελαίου: Δύο μήνες ακόμα «κλειστός» ο Λακωνικός Κόλπος

 Δίμηνη παράταση των ασκήσεων του στο Λακωνικό Κόλπο αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι ασκήσεις του ΠΝ και η έκδοση NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου κοντά στις ακτές της Λακωνίας και έχει αναγκάσει τα δεξαμενόπλοια που μετέχουν στις μεταγγίσεις να κατευθυνθούν σε άλλες θαλάσσιες περιοχές εκτός Ελλάδος.