Η "γιαγιά" και ο ψαράς από τη Λέσβο, αλλά και η Σούζαν Σάραντον, η επίσημη ελληνική πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης

Παρουσιάστηκε, η υποβολή πρότασης στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η πρόταση που υποβάλλεται αφορά τρία πρόσωπα, συμβολικά, στα οποία θα καθρεφτίζεται η συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδας, Οργανώσεων, εθελοντών και αλληλέγγυων, στην τεράστια προσφυγική κρίση.

Μεξικό: 11 νεκροί σε γενέθλια 15χρονης

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των γενεθλίων μιας 15χρονης στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.
"Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα γενέθλια μιας 15χρονης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι", δήλωσε ο κυβερνήτης της Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο.

Spiegel: Σε ρόλο πληροφοριοδότη 850 αιτούντες άσυλο στη Γερμανία

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND χρησιμοποιούσε επί 13 χρόνια πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ως πληροφοριοδότες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

H BND πήρε καταθέσεις από συνολικά 850 αιτούντες άσυλο προς αναζήτηση πληροφοριών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, ωστόσο η πρακτική

Η Celestyal Cruises συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την «Κιβωτό του Κόσμου»

Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», η Celestyal Cruises προσέφερε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σε συνδυασμό με οικονομική υποστήριξη από τους εργαζομένους της εταιρείας, προς ενίσχυση του σημαντικού έργου της Οργάνωσης.

Ακυβέρνητο πλοίο έχει πάρει κλίση στον Ατλαντικό

Επικίνδυνη κλίση έχει πάρει το πλοίο «Modern Express», σημαίας Παναμά και οι Αρχές της Γαλλίας κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να εμποδίσουν ένα ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο να προσκρούσει στις γαλλικές ακτές στον Ατλαντικό.
Το πλοίο αναμένεται να φτάσει τις ακτές κοντά στο γαλλικό θέρετρο Λα Ροσέλ τα ξημερώματα της Τρίτης, εκτός αν τα συνεργεία διάσωσης καταφέρουν να συνδέσουν ένα σκοινί ρυμούλκησης.

Η εταιρεία πάει καλά, οι εργαζόμενοι πάνε στα… Μπαρμπέιντος!

Δεκαετία επιτυχούς λειτουργίας έκλεισε μια εταιρεία στη Βρετανία και η ιδιοκτήτρια της The Group Company, Helen Bilton, θέλησε να το γιορτάσει μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους.
Αρχικά τους είπε, σε συνάντηση που είχαν πριν την εκπνοή του 2015, πως μια μέρα θα πήγαιναν όλοι μαζί στο θεματικό πάρκο Flamingo Land. Αλλά αργότερα τους αποκάλυψε πως το πάρκο ήταν κλειστό κι έτσι θα ταξίδευαν όλοι μαζί… στην Καραϊβική!

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Απειλούν με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών (vid)

Σκληρή στάση έναντι της κυβέρνησης δείχνουν αποφασισμένοι να τηρήσουν οι αγρότες. Η περαιτέρω στάση τους θα κριθεί στα κατά τόπους μπλόκα, ενώ απειλούν και με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα αν δεν συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει παρουσία εκπροσώπων τους τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Βέλγιο: « Πρέπει να προωθούνται απευθείας στις χώρες της ΕΕ οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά » δηλώνει ο Γκι Βερχόφσταντ

« Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες φθάνουν στα ελληνικά νησιά και από εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα και έπειτα κατευθύνονται στα βόρεια της Ευρώπης, ενώ θα πρέπει τα κέντρα υποδοχής να δίνουν τη δυνατότητα απευθείας προώθησής τους στις χώρες της ΕΕ.

Νυχτερινό ρεύμα με ένα τηλεφώνημα στο 11500

Τηλεφωνικά θα μπορούν να υποβάλουν από σήμερα οι καταναλωτές όλης της χώρας, την αίτησή τους για νυχτερινό ρεύμα, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500, σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Μπλόκα αγροτών με 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών Κλείνουν για 24ωρες οι Αφίδνες

Σκληραίνει και το μέτωπο των αγροτών της Αττικής μέρα με την μέρα, την ώρα που ανά την Ελλάδα τα μπλόκα ενισχύονται και οι αποκλεισμοί δρόμων είναι πλέον πολύωροι.
Τον 24ωρο αποκλεισμό των διοδίων στις Αφίδνες αποφάσισαν οι ανθοπαραγωγοί, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, αντιδρώντας στην ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα Samsung Galaxy A3 και A5 2016

Διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά είναι πλέον τα νέα μοντέλα της Samsung της σειράς Galaxy, τα A3 και A5. Οι νέες συσκευές κινητής τηλεφωνίας έχουν διαγώνιο 4,7 και 5,2 ίντσες αντίστοιχα, ενώ διατηρούν τη σχεδιαστική γραμμή των τελευταίων μοντέλων Galaxy, συνδυάζοντας το μέταλλο με το γυαλί.

Βρετανοί επιστήμονες πήραν άδεια να παρεμβαίνουν στο DNA του εμβρύου

Επιστήμονες πήραν την άδεια για τη γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων από τη ρυθμιστική αρχή ανθρώπινης γονιμοποίησης και εμβρυολογίας (HFEA), για πρώτη φορά στη Βρετανία.
Η άδεια αυτή αφορά τη χρησιμοποίηση της μεθόδου Crispr-Cas9 που επιτρέπει στους επιστήμονες να στοχοθετούν τα ελαττωματικά γονίδια μέσα στο DNA ώστε να τα εξουδετερώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι με λείψανα 36 Ελληνοκυπρίων

Πολύτιμες οι πληροφορίες μιας 95χρονης Τουρκοκύπριας.
Πολύτιμες πληροφορίες έδωσε μια 95χρονη Τουρκοκύπρια στην Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα (CMP- EAΠ), με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ομαδικός τάφος με λείψανα 36 ανθρώπων, αποκάλυψε το τρίτο μέλος της Επιτροπής Πολ Αρνί, εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, σε δημόσια συζήτηση με διοργανωτές το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στην Κύπρο και την ΕΑΠ.