Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την πανώλη των αιγοπροβάτων - Οι απάτες με τις παράνομες δηλώσεις και τις ελληνοποιήσεις

 Τα κυκλώματα των κτηνιάτρων και το τρίγωνο Βορίδη, Στρατάκου, Τεχνικού Συμβούλου που παίζει τα ρέστα του στέλνοντας το λογαριασμό στον … θεατή Τσιάρα.

Οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων σε όλη την χώρα βρίσκονται σε πανικό με την εξάπλωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Η ελληνική κτηνοτροφία δέχεται μεγάλο πλήγμα. Ειδικά στην Θεσσαλία, το χτύπημα στις ορεινές περιοχές που είχαν μείνει σχετικά αλώβητες από τον Daniel, είναι παραπάνω από οδυνηρό.

Αρνητική έκπληξη από MSCI – Εκτός του δείκτη Greece Standard η Motor Oil μετά την αναδιάρθρωση

 Έκπληξη… Μια αρνητική έκπληξη επεφύλασσε, εντέλει, η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο οίκος ανακοίνωσε τις αλλαγές, αφήνοντας εκτός του δείκτη Greece Standard τη Motor Oil, που εισήχθη στον Small Cap... με ημερομηνία εφαρμογής τις 2/9.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η μετοχή της Motor Oil είχε εισαχθεί στον δείκτη MSCI Standard Greece τον Φεβρουάριο του 2023.
Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της Motor Oil διαμορφώνεται στα 2,4 δισ. ευρώ, με τη μετοχή κάτω από τα 22 ευρώ...

Η Δύση διψά για το ρωσικό φυσικό αέριο – Εκβιάζουν και την Ευρώπη οι Ουκρανοί στην Sudzha, ορατός νέος ενεργειακός στραγγαλισμός

 Στην περιοχή του Κουρσκ, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επιχείρηση για την εξάλειψη μιας μεγάλης ομάδας Ουκρανών μαχητών που, κρίνοντας από την κατεύθυνση των χτυπημάτων, ήθελαν πραγματικά να καταλάβουν τον σταθμό μέτρησης αερίου Sudzha και σε ένα ιδανικό σενάριο, να βλάψουν επίσης την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας του Kursk.

Αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη την απάντηση της Μόσχας…
Οι Financial Times γράφουν ότι οι ευρωπαίοι φορείς εκμετάλλευσης φυσικού αερίου,

Κρύπτη… 29 μυστικών ρωσικών αρχείων ανακάλυψαν οι FT – Κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει πυρηνικά χτυπήματα μέσα στην Ευρώπη

 Με επιφύλαξη το bankingnews.gr (BN) μεταφέρει το «αποκλειστικό» των Financial Times σήμερα, 13 Αυγούστου 2024, καθώς αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι του ανακάλυψαν… κρύπτη με 29 μυστικά ρωσικά στρατιωτικά αρχεία.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται οι FT, η Ρωσία έχει εκπαιδεύσει το ναυτικό της να στοχεύει τοποθεσίες βαθιά μέσα στην Ευρώπη με πυραύλους φέροντες πυρηνικά.
Μάλιστα, στα μυστικά αρχεία, αναφέρονται ενέργειες για μια πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Ζαχάροβα: «Σατανιστική τελετή» θύμιζε η λήξη των Oλυμπιακών Aγώνων

 Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ξαναχτύπησε αυτή τη φορά με αφορμή την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού:

«Το μόνο χειρότερο πράγμα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι θα μπορούσε να ήταν η τελετή λήξης. Η Γαλλία δεν έχασε αυτή την ευκαιρία.

Ευχαριστούμε για την ειλικρίνεια. Χωρίς πέπλα, χωρίς αποχρώσεις, χωρίς υπαινιγμούς.

Οι Αγώνες στη Γαλλία, μία εκ των δύο ισχυρότερων ατμομηχανών της Ε.Ε., «φωτογράφισαν» την εικόνα της μαραζωμένης και παρακμιακής Ευρώπης

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην Ευρώπη ύστερα από 12 χρόνια. Ομως, το Λονδίνο του 2012 και πολύ περισσότερο η Αθήνα του 2004, μοιάζουν πολύ πιο μακρινά απ’ όσο πραγματικά είναι.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Σήμερα η Ευρώπη δεν είναι πλέον η ίδια. Αγκομαχά οικονομικά, συρρικνώνεται παραγωγικά, έχει διασπαστεί με την Αγγλία, μετατρέπεται αποκλειστικά σε μια Disneyland τουρισμού, «σκοτώνει» τις παραδοσιακές αξίες της, μετατρέποντας σε παρωδία ακόμα και τον «Μυστικό Δείπνο», ενώ πλέον εμπλέκεται και σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία ως άβουλος ακόλουθος των ΗΠΑ.

Παγανιστική αποκρυπτογράφηση της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

 Συμφωνώ απόλυτα με τη χριστιανική ανάλυση που κάνουν ορισμένοι για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την αφίσα ήδη καταλάβαινες το απόκοσμο μήνυμα που είχε να κάνει με την ιστορία της καθόδου του Εωσφόρου στη Γη, αλλά ακόμα και από την άποψη, ότι η τελετή παρουσίασε μια αντιστροφή του συμβολισμού σε σχέση με τον αρχικό Ολυμπισμό.

Αρχικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν αφιερωμένοι στον Δία, στο ιερό του στην Ολυμπία. Ο Δίας είναι ο κατ’ εξοχήν θεός του ουρανού.

Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» καίει την Ελλάδα

 Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2021, πάλι με κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν ξέσπασε φωτιά στο Βαρνάβα.

Όλοι θυμόμαστε τα διθυραμβικά δημοσιεύματα και τα συγκλονιστικά βίντεο με τον «ρωσικό γίγαντα» της δασοπυρόσβεσης να αναλαμβάνει δράση και να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Χονγκ Κονγκ: Φανάρια… στο έδαφος για όσους πεζούς κοιτούν τα κινητά!

 Ένα πιλοτικό πρόγραμμα… πατέντα που εφαρμόζεται ήδη στο Χονγκ Κονγκ, προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια των πεζών. Αντιμετωπίζοντας όσους είναι απορροφημένοι στα κινητά τους, ενώ περπατούν…

Εγκαταστάθηκαν λοιπόν οι συσκευές που προβάλλουν ένα κόκκινο φως στο πεζοδρόμιο των διαβάσεων, όταν το κόκκινο φανάρι για τους πεζούς είναι αναμμένο, δίνοντας μία ακόμα οπτική προειδοποίηση στους πεζούς ώστε να μην διασχίσουν τον δρόμο.

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 25 άτομα θάφτηκαν κάτω από βουνά σκουπιδιών από κατολίσθηση σε χωματερή

 Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την κατολίσθηση που προκλήθηκε σε τεράστια χωματερή στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που δεν περιμένουν να βρουν επιζώντες κάτω από τα βουνά των απορριμμάτων.

Αφγανιστάν – Πακιστάν: Αναφορές για συγκρούσεις στα σύνορα – 3 νεκροί, λέει η Καμπούλ

 Τρεις Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν σε συνοριακές συγκρούσεις μεταξύ πακιστανικών και αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Οι συγκρούσεις έγιναν αργά χθες, Δευτέρα, κοντά στο νοτιοδυτικό συνοριακό πέρασμα Τορχάμ αφού οι πακιστανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των αφγανικών συνοριακών δυνάμεων, δήλωσε ο Μούφτι Αμπντούλ Ματίν, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών. 

«Οι πακιστανικές δυνάμεις έθεσαν στόχο κατοικίες αμάχων, σκοτώνοντας μία γυναίκα και δύο παιδιά», δήλωσε ο ίδιος μέσω της πλατφόρμας Χ.

Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Σε έμπρακτη στήριξη των πληγέντων καλεί ο Στ. Κασσελάκης τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

 Σε δράση, για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά καλεί ο Στέφανος Κασσελάκης όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

«Καλώ όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρίσκονται στην περιοχή της πρωτεύουσας σε δράση, για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων. Βλέπω από χθες και ο ίδιος στο πεδίο, ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες. 

Μπορείτε να βοηθήσετε επιτόπου ή μέσω της Αλληλεγγύης.


Κιρ Στάρμερ προς πρόεδρο του Ιράν: Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

 O Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε με τον Πρόεδρο του Ιράν σε μία συντονισμένη διπλωματική προσπάθεια της Δύσης για την αποτροπή ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ.

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ προέτρεψε το Ιράν να απόσχει από μία επίθεση ενώ προειδοποίησε για «σοβαρό κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού», όπως ανακοίνωσε η Downing Street.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: «(Ο Πρωθυπουργός) κάλεσε το Ιράν να απόσχει από μία επίθεση στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος δεν ήταν προς το συμφέρον κανενός.

Συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις οι Ουκρανοί – Καταγγέλλει τη Δύση ο Πούτιν

 Οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν σήμερα νέες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καταφέρθηκε εναντίον της Δύσης λέγοντας ότι αυτή η τελευταία υποστηρίζει την αιφνιδιαστική επιδρομή του Κιέβου στη ρωσική επικράτεια.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνά του κατέστρεψε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία η Ουκρανία επιτέθηκε πριν από μία εβδομάδα και ισχυρίζεται πως είχε καταλάβει μέχρι χθες, Δευτέρα, έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ΗΠΑ: Επιστήμονες επέκτειναν τη διάρκεια ζωής σε ποντίκια στοχεύοντας συγκεκριμένα κύτταρα

 Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ επέκτειναν επιτυχώς τη διάρκεια ζωής σε ποντίκια στοχεύοντας συγκεκριμένα κύτταρα στο σώμα τους.

 Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism», εστιάζει σε κύτταρα που εμφανίζουν σε μεγάλο βαθμό μια πρωτεΐνη που ονομάζεται p21. 

 Αυτά τα κύτταρα συσσωρεύονται σε διάφορους ιστούς καθώς γερνάμε και φαίνεται να συμβάλλουν στην εξασθένηση της υγείας που σχετίζεται με την ηλικία. 

Ιράν: Η Τεχεράνη απορρίπτει ευρωπαϊκές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

 Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση έναντι του Ισραήλ, που έγιναν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, «στερούνται πολιτικής λογικής και αντιφάσκουν με τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρεες εξέδωσαν δήλωση με την οποία καλούν το Ιράν και τους συμμάχους του να απέχουν από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μετά το φόνο του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού αρχηγού της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τον περασμένο μήνα στην Τεχεράνη.

Τραμπ – Μασκ: Τεχνικά προβλήματα, σύμπνοια και εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη

 Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε χθες μια περιπετειώδη από τεχνική άποψη συνέντευξη στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, κατά την οποία επανέλαβε διάφορα σημεία από διχαστικές θέσεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς.

Η συνέντευξη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην τουίτερ), ιδιοκτησίας Μασκ εδώ και λίγο καιρό, ξεκίνησε προβληματικά, αφού τεχνικά θέματα  καθυστέρησαν την έναρξη της συζήτησης για περισσότερα από 40 λεπτά και πολλοί χρήστες δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.