Οι Γάλλοι ετοιμάζουν σενάριο πολέμου χαρακωμάτων με τους Ρώσους στην Οδησσό – Ονειρεύονται επιστροφή στο 1914!

 Οι Γάλλοι  αποκαλύπτουν ότι εξετάζουν σενάρια για την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία και μάχες ακόμα και χαρακωμάτων στην Οδησσό παρά τις σαφείς ρωσικές προειδοποιήσεις αλλά και τα προβλήματα ιδιαίτερα τα οικονομικά και κοινωνικά που έχει να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της χώρας.

Στο τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία

 Οι Ρώσοι βρίσκονται πολύ κοντά στο να εξαλείψουν την απειλή της καταστροφής της γέφυρας τους Κερτς, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει το Ροστόφ επί του Ντον με τις περιοχές της «Νέας Ρωσίας» και την Κριμαία και θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.

100.000 αυτόματα τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 Καλάσνικοφ σε 6.000 κρύπτες σε όλη την Ελλάδα!

 Το άκρως επιβαρυμένο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας, με χρήση βαρέως οπλισμού, όπως ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και την χρησιμοποίησή τους για πάσης φύσεως «βαριά εγκλήματα» τα τελευταία 30 χρόνια έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 τα αυτόματα τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 Καλάσνικοφ που βρίσκονται λαθραία στη χώρα, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα κάθε λογής πιστόλια, περίστροφα, χειροβομβίδες, πάσης φύσεως εκρηκτικά κ.λπ.

Νότια Κορέα: Θα προχωρήσει στην προμήθεια 20 KF-21 Boramae μέσα στο 2024

 Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2024 θα προμηθευτεί 20 μαχητικά αεροσκάφη KF-21 Boramae, εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης, αντί των 40 του αρχικού σχεδιασμού.

Τα υπόλοιπα 20 αναμένεται να παραγγελθούν το 2025, μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές μάχης αέρος-αέρος και οι δοκιμές του ραντάρ του αεροσκάφους.

Το πρώτο KF-21 αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το δεύτερο εξάμηνο του 2026. Σε υπηρεσία τα KF-21 θα αντικαταστήσουν τα παλαιά F-4D/E Phantom II και F-5E/F Tiger II.

Νέα από τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια το πρωί της 27ης Μαρτίου

 Τα πληρώματα των drones FPV της ομάδας Dnepr κατέστρεψαν τρία προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Rabotino της περιοχής Zaporozhye, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σημείωσαν ότι εξοντώθηκαν επίσης δύο μονάδες εχθρικών τεθωρακισμένων.

Οι Βρετανοί πολεμούν τη Ρωσία; Ποιοι είναι αυτοί, πού υπηρετούν, γιατί είναι εναντίον της Ουκρανίας;

 Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τους πρώτους Βρετανούς που ήρθαν στο Ντονμπάς για να πολεμήσουν ως εθελοντές στο πλευρό της Ρωσίας.

Τι είναι γνωστό για αυτούς, πώς έκαναν μια τέτοια επιλογή, ποιος τους απειλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και γιατί πολεμούν εναντίον της Ουκρανίας; 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν να στείλουν κανίβαλους της Αϊτής στην Ουκρανία

 Σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ 

Η Ουκρανία πρέπει να οπλιστεί με πλήθη κανίβαλων της Αϊτής που επιτίθενται στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, πρότεινε ο αρθρογράφος της αμερικανικής έκδοσης The Federalist Samuel Mangold-Lenette. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα έλυνε δύο προβλήματα ταυτόχρονα - τη μεταναστευτική κρίση και τη στήριξη προς το Κίεβο.

Ο εκτοξευτής χειροβομβίδων του ΝΑΤΟ αποκεφαλίζει εκπαιδευτή των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων

 Το κανάλι Telegram "Στρατιωτικοί Ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης" ανέφερε ότι ένας εκπαιδευτής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχασε το κεφάλι του λόγω ελαττωματικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το κανάλι, ο αξιωματικός ήθελε να δείξει στον στρατιωτικό πώς να χρησιμοποιεί χειροβομβίδα, αλλά το όπλο δεν πυροβόλησε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε κατευθείαν στο κεφάλι.

«Το μωρό θέλει να ζήσει»: ένα κορίτσι από το Τσελιάμπινσκ πνίγηκε στο Πουκέτ, πώς διασώθηκαν

 Η τρίχρονη Εμίλια από το Τσελιάμπινσκ πνίγηκε σε πισίνα στο νησί Πουκέτ στην Ταϊλάνδη. Η μητέρα της εξέφρασε την άποψη ότι οι γιατροί απέτυχαν να παράσχουν έγκαιρα στο κορίτσι εξειδικευμένη βοήθεια και δεν συμφώνησαν να μεταφέρουν το θύμα σε κλινική στην Μπανγκόκ. Τι πραγματικά συνέβη, ποιος προσπάθησε να σώσει το κορίτσι και γιατί αυτό δεν μπορούσε να γίνει - στο υλικό NEWS.ru.

Ο Ερντογάν επιβεβαιώνει την ιστορική προδοσία Μητσοτάκη

 Ήταν αμέσως μετά τη σύνοδο της Μαδρίτης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαίωσε την Τουρκία και τα τούρκικα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κάνοντας λόγο για τρομοκρατία που απειλεί την Τουρκία!

Είχαμε γράψει τότε ότι η συγκεκριμένη δήλωση Μητσοτάκη συνιστά τον ορισμό της ιστορικής προδοσίας, διότι οι Τούρκοι προγενέστερα είχαν βαφτίσει «τρομοκράτες» τους Πόντιους, τους Αρμένιους και τους Ίωνες αδελφούς μας, προκειμένου να τους εξαφανίσουν από το πρόσωπο της Γης.

Βουλευτές εκλιπαρούν τον Μητσοτάκη να τα βρει με τα «οικονομικά συμφέροντα»!

 Σε φαρσοκωμωδία έχει μετατραπεί η πολιτική σκηνή.

Πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, βγήκαν τις τελευταίες ημέρες και κατήγγειλαν τα «σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης.

Φαίνεται όμως ότι η στρατηγική αυτή γύρισε μπούμερανγκ.

Άλλωστε ο Μητσοτάκης εξελέγη ακριβώς από αυτά τα «σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα» τα οποία σήμερα καταγγέλλει.

Ανδρουλάκης: Η υπονόμευση του κράτους δικαίου ήταν έργο της παρέας του Μαξίμου

 Στη Βουλή για να απολογηθεί φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Βαριές κατηγορίες αντήλλαξαν Νίκος Ανδρουλάκης και Μάκης Βορίδης κατά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης την οποία υπογράφουν 85 βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Η υπονόμευση του κράτους δικαίου ήταν έργο της παρέας του Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός Επικρατείας τον αποκάλεσε «εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων».

Τα έσπασαν τα συνεταιράκια Μαρινάκης και Μητσοτάκης

 Με ανέκδοτο μοιάζουν οι καταγγελίες υπουργών κατά του ομίλου που τους στήριζε «τυφλά» και προέβαλλε ως θετικές ακόμα και τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές

Σε κατάσταση παράκρουσης η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σαν να απευθύνεται σε αμνήμονες, αλλοιώνει πλήρως την πραγματικότητα και καταγγέλλει τις τελευταίες ημέρες ότι υπονομεύεται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που τάχα επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας, τα οποία όμως δεν τόλμησαν ούτε χθες να κατονομάσουν ευθέως.

«Πυρά» Δικαστών και Εισαγγελέων στον Άδωνι για τις δηλώσεις του κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

 Η αήθης επίθεση του υπουργού Υγείας στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, προκάλεσε αντιδράσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Στο ίδιο πνεύμα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπολύουν «πυρά» κατά του Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για «απρέπεια και ευθεία απειλή εναντίον μιας δικαστικής λειτουργού εκθέτοντας την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η ανακοίνωση

«Στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ., τη σύγκληση του οποίου ζητήσαμε εμείς με αίτημά μας, που υποβάλαμε στις 20-3-2024, παραβρέθηκαν πέντε μέλη του Δ.Σ. (Μ.Στενιώτη, Ε.Κώνστα, Χαρ.Σεβαστίδης, Μ.Τσέφας και Ι.Ασπρογέρακας) και λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε για την 1-4-2024.

Μοντάρισμα – Τέμπη: Μετά την αποκάλυψη Φλωρίδη, η δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί αυτεπάγγελτα για την διαρροή

 Η αποκάλυψη του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στον Σκάι, ότι δηλαδή ακόμα και ο ανακριτής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών δεν είχε δικαίωμα να ακούσει τις επίμαχες συνομιλίες από το βράδυ της τραγωδίας διότι δεν του επέτρεπε ο νόμος, αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός φρικτού παρακράτους.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια η δικαιοσύνη δεν είχε πρόσβαση στο ηχογραφημένο υλικό από τη νύχτα του εγκλήματος, κάποιο παρακράτος μπόρεσε όχι μόνο να πάρει το υλικό στα χέρια του, αλλά να το μοντάρει και να το διαρρεύσει, όπως και το έκανε για να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό αφήγημα!

Εξώδικο των μηχανοδηγών στην διοίκηση του ΟΣΕ για τις μονταρισμένες συνομιλίες στα Τέμπη

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, απέστειλε εξώδικο στην διοίκηση του ΟΣΕ ζητώντας απαντήσεις για τα μονταρισμένα ηχητικά ντοκουμέντα από την νύχτα του εγκλήματος στα Τέμπη. 

Το συνδικαλιστικό όργανο αξιώνει απαντήσεις για τις αλλοιωμένες συνομιλίες, για τις οποίες είχε μιλήσει αμέσως μετά την δημοσιοποίησή τους.

Το κείμενο του εξώδικου των μηχανοδηγών

Τέμπη: Έτσι έγινε η απομάστευση των συνομιλιών το πρωί της 1ης Μαρτίου

 Άπαντες πλέον αποδέχονται την παράνομη επεξεργασία και διαρροή των συνομιλιών από τη νύχτα του Εθνικού εγκλήματος των Τεμπών, πολύ πριν αυτές οι συνομιλίες παραληφθούν από τις αρμόδιες αρχές.

 Το γεγονός αυτό από μόνο του, συνιστά αυτοτελές έγκλημα για το οποίο ήδη θα έπρεπε να έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το Newsbreak.gr αποκαλύπτει το πως ακριβώς έγινε η απομάστευση των συνομιλιών από το καταγραφικό του οργανισμού.

Aρχηγός FSB: ΗΠΑ, Βρετανία, Ουκρανία, διευκόλυναν την επίθεση – Συναγερμός στην Ευρώπη

 Ο αρχηγός των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών δίνει νέα διάσταση στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι την επίθεση διευκόλυναν οι Αμερικανικές και Βρετανικές υπηρεσίες, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερα στοιχεία. 

Χθες, ο Πούτιν είχε παραδεχτεί μεν ότι το μακελειό στη Μόσχα είναι έργο Ισλαμιστών, διερωτήθηκε όμως ποιός έδωσε την εντολή και ποιος ωφελείται από την υπόθεση, δείχνοντας σαφώς προς το μέρος του Κιέβου.

 Η αιματηρή επίθεση στη Μόσχα σήμανε αντιτρομοκρατικό συναγερό σε όλη την Ευρώπη. 

Νέο Ρεκόρ: Η τιμή του κακάο ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια ανά τόνο στη Νέα Υόρκη – «Η σοκολάτα είναι το νέο προϊόν πολυτελείας»

 Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών, η τιμή του κακάο ανήλθε σε νέα ιστορικά ρεκόρ, ξεπερνώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη τα 10.000 δολάρια ανά τόνο, προτού υποχωρήσει ελαφρά, λόγω των ελλείψεων προμηθειών εξαιτίας της κακής συγκομιδής στις χώρες παραγωγούς.

Το συμβόλαιο κακάο για παράδοση τον Μάιο με τις περισσότερες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη διαπραγματευόταν γύρω στις 19.10 ώρα Ελλάδας στα 9.666 δολάρια, αφότου υπερέβη ήδη το όριο των 10.000 δολαρίων ανά τόνο κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ευρώπη.

Ισπανία: Η κυβέρνηση προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να μπλοκάρει τη συζήτηση για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

 Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να μπλοκάρει τη συζήτηση, στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, ενός κειμένου με το οποίο ζητείται να κηρυχθεί ανεξάρτητη αυτή η περιφέρεια.

Το γραφείο του καταλανικού κοινοβουλίου δέχτηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εξετάσει μια «Λαϊκή Νομοθετική Πρωτοβουλία» (ILP) την οποία προώθησε ένα μικρό, εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, η «Καταλανική Αλληλεγγύη για την Ανεξαρτησία». Το κείμενο ζητούσε από το κοινοβούλιο να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Αργεντινή: Υπογράφτηκε δήλωση πρόθεσης για την αγορά 24 αεροσκαφών F-16 από τη Δανία

 Η κυβέρνηση της Αργεντινής υπέγραψε χθες Τρίτη δήλωση πρόθεσης για την απόκτηση 24 μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λουίς Πέτρι ύστερα από συνάντηση με τον Δανό ομόλογό του Τρολς Λουντ Πόουλσεν.

«Βάζουμε τα θεμέλια συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ της Δανίας, των ΗΠΑ και της Αργεντινής», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πέτρι μέσω της πλατφόρμας X, χωρίς να διευκρινίσει το αντίτιμο για την αγορά των F-16 από τη Δανία.

Κίνα: Εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων υποδέχθηκε στο Πεκίνο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

 Αντιπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων υποδέχθηκε σήμερα στο Πεκίνο ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με κρατικό μέσο ενημέρωσης, καθώς η Κίνα δείχνει διάθεση να αναθερμάνει τις σχέσεις της με ξένους επενδυτές για να τονώσει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο πρόεδρος «συναντήθηκε με αντιπροσώπους του αμερικανικού κόσμου των επιχειρήσεων στο Παλάτι του Λαού», χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για την συνάντηση.

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή

 Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9:00 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσεις περί τις 8 με 9 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απογευματινά χειρουργεία: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι γιατροί του ΕΣΥ

 Με τρίωρη στάση εργασία από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μμ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13:30, η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ακυρώνουν τις θεμελιώδεις αρχές σύστασης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν περίθαλψη με ισότιμη πρόσβαση.

Οι ασθενείς που βρίσκονται χρόνια σε λίστες αναμονής έχουν πληρώσει φόρους και εισφορές και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χειρουργηθούν άμεσα και δωρεάν.

Γιώτα Πούλου: Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς υπερσύγχρονος εξοπλισμός μένει αχρησιμοποίητος

 Με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη, την οποία συνυπογράφουν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Γιώτα Πούλου αναδεικνύει τα λειτουργικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς που συνεχίζονται, με τις συχνές μετακινήσεις ιατρών του σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας, αντί για μόνιμες προσλήψεις, καθώς και με τα περιορισμένα ταμειακά διαθέσιμά του, που οδήγησαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές για το 2023.


Γέφυρα Key Bridge: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι – Το ολικό μπλακ άουτ και το παρελθόν του πλοίου (Photos)

 Ολοκληρώθηκε η έρευνα του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό επιζώντων που βρίσκοταν στη γέφυρα «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη μετά την κατάρρευσή της όταν φορτηγό πλοίο «καρφώθηκε» πάνω σε μία από τις κολώνες της. Και οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν θεωρείται πλέον πως είναι νεκροί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού λιμενικού σώματος.

«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (…), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος Σάνον Γκίλριδ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μαρία Καρυστιανού: Η μάνα των Τεμπών γκρεμίζει την επιχείρηση συγκάλυψης

 Κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης η Μαρία Καρυστιανού κατάφερε στην Ευρωβουλή να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο της δικαίωσης των 57 νεκρών

Μαρία Καρυστιανού: Ενα όνομα-ύμνος στη δύναμη που ένας άνθρωπος μπορεί να κρύβει μέσα του. Μια δύναμη που μακάρι κανείς μας να μη μάθει ποτέ ότι διαθέτει και που η ίδια θα έδινε τα πάντα για να μην είχε ανακαλύψει.

 Μια μάνα που χλευάζεται από την κυβέρνηση και την ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης της χώρας μας. Εγινε όμως σύμβολο για ενάμισι εκατομμύριο πολίτες που ζητάνε την άρση ασυλίας των

Προκαλεί ο «νονός» της λίστας Πέτσα: «Τσόντα του Ανδρουλάκη» ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

 Μία άθλια αποστροφή επιστράτευσε από το βήμα της Βουλής ο Στέλιος Πέτσας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας επ΄ αφορμή της επιτελικής μονταζιέρας για το έγκλημα των Τεμπών.

«Η αντιπολίτευση, συνυπογράφοντας την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, έκανε δώρο στον παραπαίοντα κ. Ανδρουλακη» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως η διαδικασία επαναφέρει στην επιφάνεια «ό,τι απέμεινε από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά της διαπλοκής».