«Το μωρό θέλει να ζήσει»: ένα κορίτσι από το Τσελιάμπινσκ πνίγηκε στο Πουκέτ, πώς διασώθηκαν

 Η τρίχρονη Εμίλια από το Τσελιάμπινσκ πνίγηκε σε πισίνα στο νησί Πουκέτ στην Ταϊλάνδη. Η μητέρα της εξέφρασε την άποψη ότι οι γιατροί απέτυχαν να παράσχουν έγκαιρα στο κορίτσι εξειδικευμένη βοήθεια και δεν συμφώνησαν να μεταφέρουν το θύμα σε κλινική στην Μπανγκόκ. Τι πραγματικά συνέβη, ποιος προσπάθησε να σώσει το κορίτσι και γιατί αυτό δεν μπορούσε να γίνει - στο υλικό NEWS.ru. Τι συνέβη Στις 25 Μαρτίου, η Αιμιλία κολυμπούσε στην πισίνα και πνίγηκε. Πού βρίσκονταν οι γονείς της εκείνη τη στιγμή και γιατί δεν πρόσεχαν το κορίτσι είναι ακόμα άγνωστο.

Το παιδί ανασύρθηκε γρήγορα από το νερό και άρχισαν να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Η Εμίλια ήταν ήδη αναίσθητη, αλλά ανέπνεε ακόμα. Τι έκαναν οι γιατροί για να σώσουν το παιδί; Οι γονείς του κοριτσιού στράφηκαν στους γιατρούς της Ταϊλάνδης για βοήθεια. 

Σύμφωνα με τη μητέρα της Emilia, όταν έφτασαν στο σημείο, οι γιατροί είπαν ότι το παιδί δεν μπορούσε πλέον να σωθεί. Τη διαβεβαίωσαν ότι η κοπέλα δεν θα ζούσε ούτε το πρωί, η γυναίκα εξέφρασε τη γνώμη της. 

Η αρτηριακή πίεση της Εμίλια έπεφτε γρήγορα και οι γιατροί πίστευαν ότι η καρδιά της θα σταματούσε κάθε λεπτό. Η μητέρα του κοριτσιού δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να παλεύει για τη ζωή της κόρης της. Η ίδια έγραψε για το περιστατικό στη σελίδα της στα social media. «Το κορίτσι μου πνίγηκε χθες σε μια πισίνα στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. 

Οι γιατροί στο Πουκέτ είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση, αλλά ξέρω ότι είναι δυνατό και απαραίτητο να τη σώσουμε. Το μωρό μου θέλει να ζήσει. Οι γιατροί στο Πουκέτ είναι σιωπηλοί, δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη μεταφορά», εξέφρασε τη γνώμη της η γυναίκα. Επιπλέον, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος από γιατρούς στην Ταϊλάνδη, μεταφρασμένο στα ρωσικά και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τη σοβαρή κατάσταση του κοριτσιού. 

Ποιος προσπάθησε να σώσει το κορίτσι Η μητέρα του κοριτσιού ζήτησε από τους ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα να τη βοηθήσουν να μεταφέρει το κορίτσι σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ. Πίστευε ότι η Εμίλια, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, θα παρείχε πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. 

Τα μηνύματα της γυναίκας άρχισαν να αναδημοσιεύονται ενεργά από τους συνδρομητές της. Αυτό οδήγησε σε πραγματικά αποτελέσματα - ένας γιατρός από την Ταϊλάνδη επικοινώνησε μαζί της, ο οποίος ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Emilia και να τη μεταφέρει στην Μπανγκόκ. Επιπλέον, φροντιστές συγκέντρωσαν χρήματα για να μεταφέρουν το παιδί στην κλινική.

Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Η μητέρα της Αιμιλίας δημοσίευσε ένα μήνυμα ότι 10 ώρες μετά το περιστατικό στην πισίνα, το κορίτσι πέθανε. Η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία του παιδιού στη σελίδα της στα social media και έγραψε στη λεζάντα: «Αντίο, αγάπη μου. Αιμιλία μου, είσαι ο άγγελός μου. Κορίτσι μου, θησαυρός μου».


Γιατί το παιδί δεν μπόρεσε να σωθεί Η μητέρα του κοριτσιού πιστεύει ότι η κόρη της θα μπορούσε να είχε σωθεί. Η γυναίκα πρότεινε ότι για το θάνατο της Emilia έφταιγαν οι γιατροί της Ταϊλάνδης, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήν, έχασαν τον χρόνο τους. Εξέφρασε την άποψη ότι οι ντόπιοι γιατροί δεν ήθελαν να μεταφέρουν το κορίτσι επειδή τους ήταν πολύ ακριβό.

Η θεία της Emilia, Adeline, πρότεινε στη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα ότι το ασθενοφόρο άργησε πολύ να φτάσει στην Emilia. Κατά τη γνώμη της, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η κοπέλα ανέπτυξε εγκεφαλική υποξία (μια παθολογία που σχετίζεται με την ανεπαρκή παροχή οξυγόνου μέσω των αιμοφόρων αγγείων).

Η Adeline ζήτησε από τους συνδρομητές στα κοινωνικά δίκτυα να παράσχουν οικονομική βοήθεια στην οικογένεια του νεκρού παιδιού. Οι άνθρωποι έγραψαν στα σχόλια κάτω από αυτήν την ανάρτηση ότι έδωσαν συλλυπητήρια στους αγαπημένους του κοριτσιού και τους μετέφεραν χρήματα.

Πώς αντέδρασαν οι αρχές της περιοχής Τσελιάμπινσκ στο περιστατικό; Το Υπουργείο Κοινωνικών Σχέσεων της Περιφέρειας Τσελιάμπινσκ έμαθε για το περιστατικό στην Ταϊλάνδη. Η τοπική διαμεσολαβήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Yulia Sudarenko και η περιφερειακή διαμεσολαβήτρια των παιδιών Evgenia Mayorova γνωρίζουν επίσης την κατάσταση. Το περιφερειακό Υπουργείο Κοινωνικών Σχέσεων δήλωσε ότι θα παράσχει ηθική και υλική βοήθεια στην οικογένεια της Αιμιλίας. 

«Σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Κοινωνικών Σχέσεων της περιοχής θα παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στην οικογένεια των κατοίκων των Νοτίων Ουραλίων, συμπεριλαμβανομένης απόφασης για παροχή οικονομικής βοήθειας», δήλωσε ο Υπουργός Κοινωνικών Σχέσεων της περιοχής. , Ιρίνα Μπουτορίνα. 

Το τμήμα πρόσθεσε ότι οι ψυχολόγοι του οικογενειακού πολυλειτουργικού κέντρου είναι έτοιμοι να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του αποθανόντος κοριτσιού ανά πάσα στιγμή. Η κατάσταση παραμένει υπό τον έλεγχο των αρχών.


Τελευταίες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με Ρώσους στην Ταϊλάνδη Στις αρχές της χρονιάς σημειώθηκε ένα περιστατικό με Ρώσους τουρίστες στην Ταϊλάνδη. Το γιοτ στο οποίο επέβαιναν έκανε ένα ταξίδι με πλοίο κατά μήκος του Πουκέτ, αλλά βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας στάσης στα ανοιχτά του νησιού Κο Χε. Αιτία του συμβάντος ήταν η θραύση σωλήνα στο χώρο του κινητήρα.

Στο πλοίο επέβαιναν εννέα άτομα: έξι Ρώσοι και τρία μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Ταϊλάνδης. Το Panwa Princess, που ήταν αγκυροβολημένο στην προβλήτα, ήρθε σε βοήθεια των επιβατών της θαλαμηγού που βυθίστηκε. Όλοι οι Ρώσοι που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν πίσω στο ξενοδοχείο.

Από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, επτά Ρώσοι τουρίστες ταξίδευαν με ένα δικινητήριο σκάφος προς το Πουκέτ. Στην περιοχή του νησιού Μαϊτών, το πλοίο συγκρούστηκε με βράχο. Ο γενικός πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Πουκέτ, Βλαντιμίρ Σοσνόφ, δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα του περιστατικού, ένα πεντάχρονο κορίτσι από τη Ρωσική Ομοσπονδία πέθανε και άλλοι έξι Ρώσοι τραυματίστηκαν. 

Οι γιατροί διέγνωσαν στους τουρίστες σπασμένα άκρα και μώλωπες εσωτερικών οργάνων. Με βάση αυτό το γεγονός, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση σύμφωνα με το Μέρος 2 του Άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (παραβίαση των κανόνων ασφαλείας). Αργότερα στο αίμα του 41χρονου καπετάνιου βρέθηκε ναρκωτικό που ανήκει στην κατηγορία των αμφεταμινών. 

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ένας Ρώσος τουρίστας πέθανε στο Πουκέτ. Πνίγηκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της παραλίας Bang Tao λόγω ισχυρών ρευμάτων. Όταν ο Ρώσος βγήκε στη στεριά, ήταν ήδη αναίσθητος. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες. 

Διαβάστε επίσης:

Оставшийся без присмотра пятилетний ребенок упал в бассейн и утонул

Девятилетний ребенок задушил одиннадцать животных в контактном зоопарке

Родители сломали руки младенцу и пожаловались на его «странный скрип»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...