Προετοιμάζεται για την ουκρανική αντεπίθεση ο ρωσικό Στρατός: Παρέλαβε 11 αναβαθμισμένα άρματα μάχης «T-90M» Τα πληρώματα του T-90M υποβλήθηκαν σε επανεκπαίδευση σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά κέντρα

 Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης και ο ρωσικός Στρατός εξοπλίζεται όσο γίνεται το περισσότερο για να μπορέσει να την απωθήσει. 

Μονάδες του ρωσικού στρατού στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια παρέλαβαν έντεκα αναβαθμισμένα άρματα μάχης T-90M «Provyv», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης θεωρούνται τα πιο «σύγχρονα» του ρωσικού στρατού και συχνά συγκρίνονται με τα δυτικά Leopard, M1 Abrams και τα Challenger.

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης για εμβόλια Pfizer: Πώς χρησιμοποίησε τα lockdown για να θησαυρίσει

 Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ έκανε η γαλλική κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα το France 2 (σσ. κάτι σαν την ΕΡΤ2), το οποίο αναφέρθηκε στα σκάνδαλα της Pfizer και στο πώς η εταιρεία έβγαλε πολλά δισεκατομμύρια από τα εμβόλια! 

Τα γαλλικό ρεπορτάζ αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο η Κομισιόν αγόρασε τα εμβόλια από την Pfizer και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που να θυμίσουμε ελέγχεται από τις αρχές, λόγω των πολλών sms που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές και των στοιχείων που έχουν… εξαφανιστεί.


Το Κίεβο «χαμηλώνει» τις προσδοκίες για την ουκρανική αντεπίθεση – «Δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει»!

 Η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας επιχειρούν πλέον να μειώσουν τις προσδοκίες των δυτικών χωρών για την σχεδιαζόμενη ουκρανική αντεπίθεση, καθώς «δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αλλάξει τον ρου του πολέμου» όπως αποκαλύπτει η Washington Post που συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμρι Ζελένσκι και τον υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Έτσι λοιπόν από το «θα κερδίσουμε σίγουρα» ή «οι Ρώσοι έχουν ανίκανο στρατό και και αναποτελεσματικούς στρατιώτες» ξαφνικά σε Δύση και Ουκρανία αρχίζει και κατεβαίνει ο «πήχης» των προσδοκιών.

Πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών: Αδύνατη η συνεργασία με το ΕΛΚ λόγω της στροφής του προς την ακροδεξιά

 Ενώ η «παραδοσιακή» συνεργασία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Φιλελευθέρων πήγαινε καλά τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι απίθανο να συνεχιστεί μετά τις εκλογές της άνοιξης του 2024, δήλωσε κατηγορώντας το ΕΛΚ για στροφή προς την ακροδεξιά..

Πυρκαγιές στον δυτικό Καναδά: Σχεδόν 30.000 άνθρωποι εκτοπίζονται

 Οι εσπευσμένες απομακρύνσεις κατοίκων συνεχίζονταν χθες Κυριακή στον δυτικό Καναδά, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, με το σύνολο των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους να πλησιάζει πλέον τους 30.000 μέσα σε λίγες ημέρες, κατάσταση «άνευ προηγουμένου» σε αυτή την περίοδο του έτους.

Το Σάββατο, οι αρχές στην επαρχία Αλμπέρτα αναγκάστηκαν να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και διέταξαν την εσπευσμένη απομάκρυνση κάπου 25.000 κατοίκων.

Aνοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023

 Με 346 εκθέτες από 28 χώρες ανοίγει την Τρίτη τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023. Μετέχουν οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο τομέα των υψηλών τεχνολογιών. Επίσημες κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες έχουν προσκληθεί και με σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία επισκεπτών από 77 χώρες.

Ουκρανία: Η ρωσική διοίκηση ανέστειλε, για λόγους ασφαλείας, τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

 Η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια αναστέλλεται, για την περίπτωση που υπάρξει κάποια «προβοκάτσια» από τις ουκρανικές δυνάμεις, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον διορισμένο από τη Ρωσία κυβερνήτη αυτής της ουκρανικής επαρχίας.

Η Ρωσία κατέλαβε τις εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία,

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο ρωσικό σφυροκόπημα με πυραύλους, ρουκέτες και drones

 Νέο μπαράζ επιθέσεων εξαπέλυσε η Ρωσία τη νύχτα, χτυπώντας και το Κίεβο.

Πρόκειται για μία από τις πιο σφοδρές ρωσικές επιθέσεις τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο κάνει λόγο για 16 επιθέσεις με πυραύλους, 35 με ντρόουν και 61 αεροπορικές επιδρομές σε Κίεβο, καθώς και τις περιφέρειες του Χαρκόβου, της Οδησού στο νότο, το Μικολάεφ και τη Χερσώνα.

Το Κίεβο και η Οδησσός ήταν μεταξύ των στόχων, αν και οι περισσότερες επιθέσεις απωθήθηκαν, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική επίθεση με σμήνη drones – Πέντε τραυματίες στο Κίεβο, καταστράφηκε αποθήκη στην Οδησσό

 Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη, εδώ και μήνες, επίθεσή της με σμήνη δρόνων στην Ουκρανία, παραμονή της 9ης Μαΐου, της ρωσικής επετείου από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ουκρανία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης σήμερα (8/5), μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, διαχωρίζοντας συμβολικά τη θέση της από τη Μόσχα. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέκρινε τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν τους Ρώσους με εκείνες που πολέμησαν τους Ναζί.