Κοντά οι επιστήμονες στην αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού

Διεθνούς εμβέλειας σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, ο δίσκος της Φαιστού παρέμενε μυστήριο μέχρι και πρόσφατα Αποτελεί ένα από τα μυστήρια της αρχαίας Κρήτης, ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα σύμβολο με κείμενο το οποίο όπως φαίνεται οι επιστήμονες είναι κοντά στο να αποκρυπτογραφήσουν.

Γιάννης Οικονομίδης «Οι ταινίες μου είναι λαϊκές»

Ο σκηνοθέτης μιλάει για τους σκοτεινούς χαρακτήρες της ταινίας του «Μικρό Ψάρι», που  έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Φεστιβάλ του Βερολίνου, και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Μαρτίου.
«Νύχτα, υπόκοσμος, λαμόγια, μεσοαστοί υπάλληλοι, ένας ιδιοκτήτης φάμπρικας, ο αδελφός που εκπορνεύει την αδελφή του για να ζήσει «με αξιοπρέπεια». Μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας είναι έτσι. Από πού κι ως πού είναι περιθώριο;»

Από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου Ανοιχτά 8:00-20:00 και τις επτά ημέρες της εβδομάδας τα σημαντικότερα μουσεία

Για προσωπικό στοίχημα έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς - Δωρεάν η είσοδος ανέργων με ενερό κάρτα ανεργίας
Τη λειτουργία των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χωρών που συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και εισπράξεων από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός,

«Το θέατρο κέρδισε το κοινό», λέει ο διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

«Προς το παρόν, το 40% των θεατών μας είναι από τον Πειραιά ενώ το υπόλοιπο 60% έρχεται από το κέντρο», ανέφερε ο Τάκης Τζαμαργιάς
Με θετικό πρόσημο κλείνει ο απολογισμός του πρώτου πενταμήνου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντή του  το ιστορικό θέατρο της πόλης, κατάφερε να γίνει «ένας πόλος καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτισμικής ανάτασης».

Μιλάνο: Ήθελε να βγάλει selfie και έσπασε ένα άγαλμα!

Φοιτητής σκαρφάλωσε για να τραβήξει φωτογραφία και κατέστρεψε το έργο τέχνης
Σε ένα μουσείο του Μιλάνου, στην Ιταλία, ένας φοιτητής δεν σεβάστηκε τους κανόνες που λένε «δεν αγγίζουμε τα εκθέματα». Όχι μόνο άγγιξε το ελληνορωμαϊκό αντίγραφο, αλλά θέλησε να σκαρφαλώσει πάνω του και να τραβήξει μια selfie φωτογραφία. Αποτέλεσμα; Το πόδι του αγάλματος έσπασε! 

Χιούστον Σοκ: Τσακώθηκαν για τους «300» και τον σκότωσαν!

Μια φιλονικία για το τέλος της ταινίας οδήγησε στο θάνατο έναν άντρα, που χτυπήθηκε από αμάξι και εγκαταλείφθηκε να ξεψυχήσει στο πάρκινγκ του σινεμά...
Η φιλονικία με δύο φίλους του, με τους οποίους είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει μαζί τη συνέχεια της κινηματογραφικής ταινίας «300», οδήγησε έναν τρίτο άντρα σε τραγικό θάνατο,

Η κινεζική Alibaba: ετοιμάζεται για «έφοδο» στη Wall Street

Μετά το Facebook, θα είναι η μεγαλύτερη IPO νέας τεχνολογίας στη Wall Street .
Αυτή τη φορά, όμως, θα έρθει από την Κίνα.
Η κινεζική Alibaba, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με 45% μερίδιο αγοράς στην Κίνα, αποφάσισε να μπει στο χρηματιστήριο και διάλεξε αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι διαδικασίες ξεκίνησαν, αν και οι αναλυτές σημειώνουν ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την εταιρεία.

Qianjiang Evening News. Kουτάβι πουλήθηκε έναντι… 1,44 εκατ ευρώ!

Ένα κουτάβι ράτσας Θιβετιανό Μαστίφ πουλήθηκε στην Κίνα έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα που προσθέτει ότι ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα.

Ρεάλ και Τσέλσι πέρασαν με νίκες στους οκτώ του Champions League (Φωτό+Βίντεο)

Η Ρεάλ κέρδισε άνετα με 3-1 τη Σάλκε και η ομάδα του Μουρίνιο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην Γαλατασαράι κερδίζοντας με 2-0
Κριστιάνο ο ηγέτης της Ρεάλ! Η βασίλισσα επικράτησε 3-1 της Σάλκε, πέρασε θριαμβευτικά στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Πορτογάλος -που σκόραρε δις- έπιασε τον «Καπλάζοντα Συνταγματάρχη», Πούσκας!

Στους 27 βαθμούς θα σκαρφαλώσει σήμερα ο υδράργυρος!

Καλοκαιρινός ο καιρός σε όλη τη χώρα – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη, 19 Μαρτίου.

Βίντεο: Δείτε το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ

Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ σε ρόλο σκηνοθέτη - Τι λένε οι άσοι των «ερυθρόλευκων» για τον κρίσιμο αγώνα με την Μάντσεστερ - Πώς περιγράφουν την εμπειρία τους Την ευκαιρία να… ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στο ταξίδι στο Μάντσεστερ δίνει ένα βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα των «ερυθρόλευκων».