Η Deutsche Welle στη δικτατορία. Συνεντεύξεις – μαρτυρίες για μια από τις πιο δύσκολες πολιτικές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μια παραγωγή της ελληνικής σύνταξης της Deutsche Welle.

Η DEUTSCHE WELLE ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2006 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε την έδρα της ραδιοφωνίας της Deutsche Welle στη Βόννη, ευχαρίστησε τη σημερινή ηγεσία του σταθμού για τη συμβολή της ελληνικής εκπομπής στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε και ο ίδιος στέλεχος της εκπομπής την περίοδο εκείνη, όταν ήταν νεαρός φοιτητής στην Κολωνία. Ήταν η εποχή, κατά την οποία αναρίθμητοι

Έβο Μοράλες: το άδοξο τέλος ενός πολιτικού θρύλου

Ο Έβο Μοράλες, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας, βρισκόταν στην εξουσία για περίπου 14 χρόνια. Στα χρόνια της διακυβέρνησής του η οικονομία της Βολιβίας αναπτύχθηκε κατά περίπου 4,9% ετησίως. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η φτώχεια μειώθηκε από 63% σε 35% και ο πλούτος μοιράστηκε στον πληθυσμό μέσω πολλών κοινωνικών προγραμμάτων.
Στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη Βολιβία ο σοσιαλιστής ηγέτης ανακηρύχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο. Όμως η αντιπολίτευση και ορισμένοι διεθνείς

Η Κούβα γιορτάζει και επιμένει

500 χρόνια ιστορίας γιορτάζει σήμερα η Αβάνα, πρωτεύουσα της Κούβας και μία από τις παλαιότερες πόλεις στον αποκαλούμενο Νέο Κόσμο. Το παρών δίνει και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.Πυροτεχνήματα στον ουρανό της Αβάνας, μουσικοί και καλλιτέχνες του δρόμου έχουν την τιμητική τους, ομοιόμορφα ντυμένοι μαθητές σχηματίζουν ομάδες. Η πρωτεύουσα της Κούβας γιορτάζει 500 χρόνια ιστορίας, επιβίωσης, αγώνων, αναταραχών. Ιδρύθηκε με την ονομασία Βίλα ντε Σαν Κριστόμπαλ νε λα Αβάνα και είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις στον αποκαλούμενο Νέο Κόσμο.

Μετά από 259 χρόνια κλείνει το διάσημο Caffe Greco στη Ρώμη: Τους ζητάνε 220.000 ευρώ το μήνα [εικόνες]

To ιστορικό Caffè Greco στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας κινδυνεύει να βάλει λουκέτο εξαιτίας μιας μεγάλης διαμάχης σχετικά με το υπέρογκο ενοίκιό του. Ένα καφέ με «250 χρόνια ιστορίας» και διάσημους θαμώνες. Είναι μια γωνιά που όλοι γνωρίζουν στη Ρώμη: Το ιστορικό Caffè Greco στην οδό Via Condotti κοντά στη Piazza di Spagna αποτελεί σημείο αναφοράς στην αιώνια πόλη από το 1760, έτος ίδρυσής του από τον Έλληνα Νικόλα ντελλά Μανταλένα. Εδώ γυρίστηκαν σκηνές της χολιγουντιανής ταινίας «Διακοπές στη Ρώμη» με την Όντρεϊ Χέπμπορν και τον Γκρέγκορι Πεκ (1953) και εδώ ήπιαν καφέ

Γιατί η Άγκυρα «σκύλιασε» με το Καστελόριζο; H απάντηση από τη φρουρά του νησι

 Οι δεκάδες παραβιάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και κυρίως οι υπερπτήσεις στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν αυτές τις ημέρες
Απανωτά είναι τα χτυπήματα που δέχονται οι Τούρκοι επιτελείς κι ο λόγος είναι η ψυχραιμία που διακατέχει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες την στιγμή που η Άγκυρα επιλέγει τον δρόμο της έντασης, εκείνες απαντούν όταν και όπου απαιτείται κι αυτό το έχουν αποδείξει, σύμφωνα με το hellasjournal.

O 9χρονος Αϊνστάιν παίρνει πτυχίο και ετοιμάζεται για διδακτορικό

 O μικρός Laurent Simons από το Βέλγιο, με IQ 145, μελετά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν «Ηλεκτρολογική μηχανική»
O 9χρονος Laurent Simons από το Βέλγιο, έχει IQ 145 και πήρε το απολυτήριό του μαζί με τους 18χρονους συμμαθητές του. Το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά «γιατί έχουν τόση ποικιλία, υπάρχουν η στατιστική, η γεωμετρία και η άλγεβρα», είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό RTBF.
«Από την εποχή που ήταν ακόμη νήπιο, ο Laurent Simons δυσκολευόταν να συμβαδίσει με τους συνομηλίκους του», λέει ο πατέρας του. «Δεν ήθελε να παίζει μαζί τους και οι ασχολίες τους τον άφηναν εντελώς αδιάφορο».

Κατερίνη: Βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα η 17χρονη και η μητέρα της

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η κοπέλα και η μητέρα της εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων

Τραγικός είναι ο επίλογος της εξαφάνισης της 17χρονης και της μητέρας της, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί από την Κατερίνη από τις 8 Νοεμβρίου, καθώς βρέθηκαν νεκρές σε δύσβατη περιοχή της Πιερίας. Η 45χρονη μητέρα και η 17χρονη κόρη της που αγνοούνταν τα τελευταία 24ωρα και για την περίπτωση τους είχε σημάνει συναγερμός “Ambert Alert”.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Από το απόγευμα της Δευτέρας (18/11) θα φαινόμενα θα επεκταθούν από τα δυτικά σε όλη τη χώρα
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17/1`), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.