Stupor: Η νέα συσκευή αντι-drone της Ρωσίας για ουκρανικά drones

 Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης και κρούσης-αναγνώρισης αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τα μαχητικά στον 21ο αιώνα. Υπήρχαν περισσότερα από 12 εκατομμύρια από αυτά στον πλανήτη το 2020.

Stupor: Η νέα συσκευή αντι-drone της Ρωσίας για ουκρανικά drones..

Δεν υπάρχει κανένα σημάδι συναίνεσης εντός του ΝΑΤΟ: Τα μέλη τσακώνονται για τις αμυντικές δαπάνες

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε προετοιμασίες για διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας σχετικά με το θέμα των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο των διαφωνιών εντός του μπλοκ.

Δεν υπάρχει κανένα σημάδι συναίνεσης εντός του ΝΑΤΟ: Τα μέλη τσακώνονται για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Πούτιν ξεκαθαρίζει τι θα απομείνει από την Ουκρανία μετά το τέλος της ειδικής επιχείρησης

 Μετά από μια σειρά από δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, το σχέδιό του για τους απώτερους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης όσον αφορά τις εδαφικές αποκτήσεις έγινε πιο ξεκάθαρο.

Ο Πούτιν ξεκαθαρίζει τι θα απομείνει από την Ουκρανία μετά το τέλος της ειδικής επιχείρησης

Ο Πούτιν δίνει την άποψή του για το πώς θα φαίνεται η Ουκρανία εδαφικά

Ο διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων φτάνει στη Λευκορωσία για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα

 Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ρωσικών Χερσαίων Δυνάμεων, Στρατηγός Oleg Salyukov , έφτασε στη χώρα. Ο Σαλιούκοφ ηγείται της επιτροπής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία στάλθηκε στη δημοκρατία για να επιθεωρήσει ρωσικές μονάδες της κοινής ομάδας στρατευμάτων.

Ο ιδρυτής της PMC Wagner, Prigozhin, αναστατώθηκε για τις προσπάθειες να κλέψει τη νίκη από τους μαχητές του

 Τα συγκροτήματα πόλεων Soledar κατελήφθησαν από αποσπάσματα επίθεσης της Private Military Company (PMC) Wagner, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο επίσημο κανάλι του Telegram την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

Ο ιδρυτής της PMC Wagner, Prigozhin, αναστατώθηκε για τις προσπάθειες να κλέψει τη νίκη από τους μαχητές του

Η Ρωσία αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της Soledar

 Ο έλεγχος της πόλης θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διακόψουν τις προμήθειες των ουκρανικών στρατευμάτων στο Μπαχμούτ, ανέφερε το υπουργείο.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, περισσότεροι από 700 Ουκρανοί στρατιώτες και περισσότερες από 300 μονάδες όπλων έχουν καταστραφεί στην περιοχή Soledar.

Γερμανός στρατηγός: Η Ρωσία θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς

 Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Ρωσία θα πετύχει τον στόχο της και θα πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του Ντονμπάς, πιστεύει ο Γερμανός στρατηγός Έριχ Βαντ.

Η ρωσική επίθεση στην κατεύθυνση Μπαχμούτ κάνει λόγο για επικείμενη απελευθέρωση των δημοκρατιών . Η δυτική υποστήριξη στο Κίεβο ήταν η σωστή απόφαση, αλλά είναι καιρός οι δυτικοί σύμμαχοι να σκεφτούν τις συνέπειες.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν στον Ζελένσκι 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε μέρα σύγκρουσης στην Ουκρανία

 Πάνω από τη μισή ήπειρο προβλέπεται να πέσει σε ύφεση φέτος. Το άλλο μισό προφανώς σε άρνηση.

Ταυτόχρονα πολλές χώρες προσφέρουν αποσπασματική «βοήθεια» σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα:

  • ζεστάνουν τα σπίτια τους,
  • οικονομικά να φάει,
  • βρείτε καθόλου στέγη…

Η διεφθαρμένη πολιτική μας ηγεσία δεσμεύεται ταυτόχρονα να στείλει στον Ζελένσκι:

  • Δεξαμενές,
  • Περισσότερα τανκς, καθώς και
  • Όλο και περισσότερα τανκς.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι αγόρασε για την Ουκρανία αυτή τη φορά η παγωνιά και η πείνα και οι άστεγοι μας…

Το εμβόλιο της Pfizer αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου

 Τα CDC (αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) ανακοίνωσαν την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, ότι εντοπίστηκε πιθανό «ζήτημα ασφαλείας» με το δισθενές εμβόλιο κατά της Covid-19, που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι μάλλον απίθανο να αποτελέσει πραγματικό κίνδυνο για τους ασθενείς.

Παράλληλα, τα CDC υπογράμμισαν πως συνεχίζουν να συστήνουν στους πολίτες να κάνουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τις αναμνηστικές τους δόσεις.

Εξαιρετική ανακοίνωση παρουσίας πρωθυπουργού χώρας.

 


 ..

Και σήμερα πιο ακριβοί… Πληρώνει η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα, ο κρατικός προϋπολογισμός.

 

 

Βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του αεροπλάνου στο Νεπάλ – Το αεροσκάφος πήρε απότομη κλίση

 Ένα βίντεο που έχουν δημοσιεύσει τα τοπικά Μέσα από το Νεπάλ δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του αεροπλάνου με τους 72 επιβαίνοντες.

Στο βίντεο που έχει τραβηχτεί από το μπαλκόνι σπιτιού, φαίνεται το αεροπλάνο να παίρνει κλίση πριν συντριβή και σκορπίσει τον θάνατο (τουλάχιστον 16 νεκροί μέχρι τώρα)

Ουκρανία: Η Μόσχα ακύρωσε «τελευταία στιγμή» ανταλλαγή αιχμαλώτων, λέει το Κίεβο

 Η Ρωσία ακύρωσε «την τελευταία στιγμή» προγραμματισμένη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, ανακοίνωσε αρμόδιος ουκρανικός θεσμός.

«Ήταν προγραμματισμένο να γίνει ακόμη ένας γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη ρωσική πλευρά», ανέφερε το αρχηγείο συντονισμού για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Ωστόσο, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς».

Τραγωδία στο Ντνίπρο, από τη ρωσική πυραυλική επίθεση.

 Ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε κτήριο διαμερισμάτων στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο αυξήθηκε στους 14, ενώ μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης νωρίς την Κυριακή.

«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram στις 2:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).