Η Ρωσία αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της Soledar

 Ο έλεγχος της πόλης θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διακόψουν τις προμήθειες των ουκρανικών στρατευμάτων στο Μπαχμούτ, ανέφερε το υπουργείο.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, περισσότεροι από 700 Ουκρανοί στρατιώτες και περισσότερες από 300 μονάδες όπλων έχουν καταστραφεί στην περιοχή Soledar.

"Η κατάλληψη του Soledar κατέστη δυνατή λόγω της συνεχούς καταστροφής του εχθρού από επίθεση και στρατιωτική αεροπορία, στρατεύματα πυραύλων και πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων. Έκαναν συνεχώς στοχευμένα χτυπήματα στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη, αποτρέποντας τις προμήθειες εφεδρειών και πυρομαχικών, καθώς και τις προσπάθειες του εχθρού να αποσυρθεί σε άλλες γραμμές άμυνας», ανέφερε το υπουργείο.

Το Soledar βρίσκεται περίπου 75 χλμ βόρεια του Ντόνετσκ και 10 χλμ βόρεια του Μπαχμούτ (γνωστός και ως Αρτέμοβσκ). Οι σφοδρές μάχες στην περιοχή συνεχίστηκαν από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε το Soledar μία από τις πιο «καυτές και οδυνηρές» κατευθύνσεις για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του DPR Denis Pushilin είπε ότι η κατάληψη του Soledar θα ανοίξει το δρόμο για τις ρωσικές δυνάμεις προς το Bakhmut, το Seversk, το Slavyansk και το Kramatorsk.

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις πραγματοποιούν μυστικούς ελιγμούς

Κατά τη διάρκεια των μαχών για το Soledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR), μονάδες των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (γνωστές για τα ρωσικά αρχικά ως VDV) πραγματοποίησαν έναν κρυφό ελιγμό, είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

«Μονάδες των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων πραγματοποίησαν μυστικό ελιγμό από άλλη κατεύθυνση, επιτέθηκαν με επιτυχία στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κατέλαβαν τα κυρίαρχα υψώματα και απέκλεισαν την πόλη από βόρεια και νότια πλευρά», ανέφερε το υπουργείο.


Στις 10 Ιανουαρίου, ο εκτελών χρέη αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσε ότι μονάδες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας PMC Wagner εισήλθαν στο κέντρο του Soledar. Στις 11 Ιανουαρίου, ο ιδρυτής της οργάνωσης, Yevgeny Prigozhin, δημοσίευσε ένα μήνυμα λέγοντας ότι ολόκληρη η επικράτεια της πόλης τέθηκε υπό έλεγχο.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !


See more at https://english.pravda.ru/news/hotspots/155434-soledar_control/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...