Ο ιδρυτής της PMC Wagner, Prigozhin, αναστατώθηκε για τις προσπάθειες να κλέψει τη νίκη από τους μαχητές του

 Τα συγκροτήματα πόλεων Soledar κατελήφθησαν από αποσπάσματα επίθεσης της Private Military Company (PMC) Wagner, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο επίσημο κανάλι του Telegram την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου.

Ο ιδρυτής της PMC Wagner, Prigozhin, αναστατώθηκε για τις προσπάθειες να κλέψει τη νίκη από τους μαχητές του

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η PMC Wagner κατέλαβε το Soledar

«Όσον αφορά την άμεση επίθεση στα τετράγωνα της πόλης Soledar που καταλήφθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αυτή η αποστολή μάχης επιλύθηκε επιτυχώς με θαρραλέες και ανιδιοτελείς ενέργειες των αποσπασμάτων επίθεσης PMC Wagner και των εθελοντών τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της PMC Wagner, δήλωσε ότι οι μαχητές είχαν αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του Soledar. Τόνισε επίσης ότι καμία άλλη μονάδα εκτός από αυτές της PMC Wagner δεν συμμετείχε στην επίθεση στην πόλη.

Ο Yevgeny Prigozhin είπε αργότερα ότι κάποιος προσπαθούσε να "κλέψει τη νίκη" από την PMC Wagner. Το σχόλιό του δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου της Concord Company.

«Προσπαθούν συνεχώς να κλέψουν τη νίκη από την PMC Wagner και μιλούν για την παρουσία κάποιου, απλώς για να μειώσουν τα πλεονεκτήματά μας», είπε ο Ρώσος επιχειρηματίας, χωρίς να διευκρινίσει για τι είδους νίκες μιλάει.

Σύμφωνα με τον Prigozhin, «ενδοειδικός αγώνας, διαφθορά, γραφειοκρατία και αξιωματούχοι που θέλουν να διατηρήσουν τα γραφεία τους» θα μπορούσαν να προκαλέσουν «σημαντική ζημιά» στην PMC Wagner. Αυτό είναι πιο ανησυχητικό από τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να εξουδετερώσει τις δραστηριότητες του Ομίλου Wagner , τόνισε ο Prigozhin.

Στις 13 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Soledar στην περιοχή Bakhmut της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

Σύμφωνα με τον Konashenkov, η πόλη καταλήφθηκε χάρη στις προσπάθειες του ρωσικού πυροβολικού, της αεροπορίας και των πυραυλικών δυνάμεων. Σημείωσε επίσης ότι ο έλεγχος της πόλης θα καταστήσει δυνατή τη διακοπή των προμηθειών των ουκρανικών στρατευμάτων στο Bakhmut, το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά του Soledar.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !


See more at https://english.pravda.ru/news/hotspots/155441-pmc_wager_victory_soledar/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...