H Toyota θα παρουσιάσει ένα σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV

 Αν παρατηρήσει κανείς τα ηλεκτρικά μοντέλα που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό το ένα μετά το άλλο θα διαπιστώσει πως αυτό που λείπει είναι ένα πραγματικά σκληροτράχηλο SUV.

Το κενό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει η Toyota με το Compact Cruiser EV, μια πρώτη γεύση από το οποίο πήραμε πριν από λίγες μέρες στην ομαδική παρουσίαση των ηλεκτρικών της πρωτοτύπων.

Μιλγουόκι Μπακς: Ευχές στην Ελλάδα για το νέο έτος από την «ΚΑΕ Ελαφιακός»

 Τις ευχές τους για άλλη μια χρονιά έστειλαν οι Μιλγουόκι Μπακς πρός όλους τους Έλληνες διατηρώντας την παράδοση. Μάλιστα η ομάδα υπογράφει ως «ΚΑΕ Ελαφιακός».«Η πρωταθλήτρια ΝΒΑ, ΚΑΕ Ελαφιακός, εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλή χρονιά. Σας περιμένουμε στον Δήμο Μιλγουόκι» έγραψαν οι Μπακς στα social media, αναρτώντας μια φωτογραφία με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο.

To 2021 ήταν η χρονιά που η ηλεκτροκίνηση έβαλε τις βάσεις

 Οι προβλέψεις σε τι αφορά την ηλεκτροκίνηση και τη διείσδυσή της αποδείχθηκαν συγκρατημένες, μιας και το μερίδιο αγοράς των EVs στην Ευρώπη έφτασε τελικά τη χρονιά που μας πέρασε ούτε λίγο ούτε πολύ το 11%.

Στην επίτευξή του έπαιξαν σαφώς ρόλο οι επιδοτήσεις που ισχύουν σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, αλλά και η ανάπτυξη των υποδομών που διευκόλυνε την καθημερινότητα των κατόχων τους ειδικά στα ταξίδια.

Μετάλλαξη Όμικρον - Πιλότοι σε καραντίνα: Καθηλώθηκαν χιλιάδες αεροσκάφη παγκοσμίως

 Στο έδαφος καθηλώθηκαν σήμερα 2 Ιανουαρίου 2022 περισσότερα από 3.000 αεροπλάνα σε όλο τον κόσμο, αφού οι πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της έξαρσης του αριθμού των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον, αλλά και των καιρικών συνθηκών.Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακυρώσεων πτήσεων πάνω από το 50% αφορά σε πτήσεις εντός των ΗΠΑ, επιδεινώνοντας τα προβλήματα στις μετακινήσεις

Αναλυτικά, περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι (Παγκόσμια Ώρα) συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.900 πτήσεων, που ήταν εισερχόμενες ή αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ,

Ισραήλ: Συλλογική ανοσία μπορεί να προκαλέσει η Όμικρον με τις μολύνσεις – ρεκόρ

 Σε συλλογική ανοσία θα μπορούσε να οδηγήσει το Ισραήλ μια απότομη αύξηση των μολύνσεων με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, εκτίμησε ο ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος της χώρας, καθώς τα νέα κρούσματα της Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει απότομη αύξηση των περιστατικών κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. Οι μολύνσεις παγκοσμίως κατέγραψαν υψηλό ρεκόρ με τον μέσο όρο να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κρούσματα ημερησίως από τις 24 έως τις 30 Δεκεμβρίου,

Στις 19 Ιανουαρίου ο πρώτος διαστημικός περίπατος από Ρώσους αστροναύτες για το 2022

 Τον πρώτο διαστημικό περίπατο της νέας χρονιάς θα πραγματοποιήσουν οι Ρώσοι αστροναύτες Άντον Σκαπλέροφ και Πιοτρ Ντούμπροφ στις 19 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos.

«Ο Άντον Σκαπλέροφ και ο Πιοτρ Ντούμπροφ προετοιμάζονται για τον 51ο προγραμματισμένο διαστημικό περίπατο. Επί του παρόντος, προγραμματίζεται για την 19η Ιανουαρίου 2022, ενώ το άνοιγμα της θύρας εξόδου του θαλαμίσκου «Πόισκ» προγραμματίζεται για τις 15:00 ώρα Μόσχας» ανέφερε η Roscosmos, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Μπίλι Τζόελ: Η Τέιλορ Σουίφτ είναι οι Beatles του σήμερα – Έχει υπέροχες ιδέες και τραγούδια

 Η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) είναι ιδιαίτερα αγαπητή και γνωστή για τα ρεκόρ που σπάει στη μουσική βιομηχανία, αλλά ο Μπίλι Τζόελ (Billy Joel) είναι πεπεισμένος ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

«Είναι σαν τους Beatles αυτής της γενιάς», είπε σε συνέντευξή του στο USA Today προωθώντας την επιστροφή του στο Madison Square Garden. Ο χώρος φιλοξενεί τις εμφανίσεις του από το 2014 και ο Τζόελ έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα εμφανίσεων έως το καλοκαίρι του 2022.

Ο τραγουδιστής είπε ακόμα ότι είναι εξοικειωμένος με τη μουσική της νεότερης γενιάς και, όπως σημείωσε, αυτό το οφείλει στα παιδιά του.

«Project H1»: Μια «έξυπνη» γειτονιά των 10 λεπτών στη Σεούλ

 Τα σχέδια για μια «γειτονιά των 10 λεπτών» όπου οι κάτοικοι θα έχουν όλα όσα χρειάζονται στην καθημερινότητά τους σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια ή με ποδήλατο, αποκάλυψε ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο.

Για την υλοποίηση του «Project H1», όπως ονομάζεται, μια παλιά βιομηχανική περιοχή στη Σεούλ θα μετατραπεί σε μια διασυνδεδεμένη «έξυπνη» πόλη. Η γειτονιά των 125 στρεμμάτων θα φιλοξενήσει οκτώ κτίρια κατοικιών, χώρους coworking, μελέτης και ψυχαγωγίας, γυμναστήρια, πισίνες, ακόμη και υδροπονικές αστικές φάρμες.

Πώς θα ήταν η Γη αν δεν υπήρχε πάνω της ο άνθρωπος

 Το αποτύπωμα της ανθρωπότητας είναι ορατό σε όλο τον πλανήτη σήμερα, από τους πανύψηλους ουρανοξύστες που καθορίζουν τις σύγχρονες μητροπόλεις μας μέχρι τις πυραμίδες και άλλα αρχαία μνημεία του παρελθόντος μας. Πώς θα ήταν όμως ο πλανήτης μας αν δεν είχε υπήρχε ο σύγχρονος άνθρωπος (Homo Sapiens);

«Νομίζω ότι θα ήταν ένα πολύ πιο πράσινο μέρος με μια πληθώρα ζώων μεγάλου μεγέθους που θα ζούσαν σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική», δήλωσε στο Live Science ο Τρέβορ Γουόρθι, παλαιοντολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αυστραλίας.