- Wall Street Journal..Όταν ξεκίνησε η αντεπίθεση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκλονίστηκαν από τη δύναμη της ρωσικής άμυνας

 Η Ρωσία είχε προετοιμάσει τουλάχιστον τρεις αμυντικές γραμμές. Οι τάφροι σκάβονταν με τρακτέρ και ενισχύθηκαν με σκυρόδεμα. Ετοιμάστηκαν καταφύγια για τανκς και άλλο εξοπλισμό.

«Αυτά ήταν απλά πράγματα, αλλά όταν όλα αυτά συνδυάζονται, αποκτάτε ένα μεγάλο προστατευτικό σύστημα», είπε στους Αμερικανούς ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 Χθες, ένα ιρανικό φορτηγό αεροπλάνο Il-76 εντοπίστηκε στον ουρανό πάνω από το Ταταρστάν. Προηγουμένως, αυτό το αεροσκάφος πραγματοποίησε ρυθμιστικές πτήσεις προς τη Μόσχα με άγνωστο φορτίο.

Washington Post..Ο επικεφαλής της CIA πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στο Κίεβο

 Ο Αμερικανός διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, κατά τη διάρκεια της μυστικής επίσκεψής του στο Κίεβο, συναντήθηκε με τον Ζελένσκι και την ηγεσία των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

 «Ο σκηνοθέτης Μπερνς ταξίδεψε πρόσφατα στην Ουκρανία, όπως το έκανε άλωστε το κάνει τακτικά για… 

Οι ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής απέτρεψαν την άφιξη του Προέδρου της Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής ΕΕ --(CELAC).

 Στο Ζελένσκι δεν επετράπη στη να παραυρεθή σύνοδο κορυφής ΕΕ-CELAC

 Οι ηγέτες ορισμένων κρατών της Λατινικής Αμερικής απέτρεψαν την άφιξη του Προέδρου της Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

Επισημη αποψη ευρωπαιου πολιτικου ,νομίζω ειναι σουπερ φασίστας ο καλός Borrell...

 Η Ευρώπη είναι ένας κήπος. Έχουμε μεγαλώσει έναν κήπο. Και ο υπόλοιπος κόσμος, τουλάχιστον το κύριο μέρος του, είναι η ζούγκλα. Και η ζούγκλα μπορεί να καταλάβει τον κήπο μας." - Borrell...

Πρόεδρος Μπάιντεν βόλτα στο στούντιο...

 Ο Μπάιντεν περιπλανήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης στη ζωντανή τηλεόραση της Εθνικής τηλεόρασης σήμερα. Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη διεθνή απάντηση εάν ο Πούτιν το έκανε αυτό;

ΗΠΑ: Σε λίγους μήνες η πρώτη εκδίκαση αγωγής για το φάρμακο Zantac

 Η πρώτη δίκη στις ΗΠΑ σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το φάρμακο Zantac (για την αντιμετώπιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, δυσπεψίας, έλκους, κ.α.) ευθύνεται για εμφάνιση καρκίνου έχει οριστεί για τις 13 Νοεμβρίου.

Οι ενάγοντες στην υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί στην Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι το Zantac μπορεί να προκαλέσει εννέα μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του παχέος εντέρου, του μαστού και της ουροδόχου κύστης.

Η Γαλλία στις φλόγες για τέταρτη νύχτα: Τελείωσαν τα «μη θανατηφόρα» πυρομαχικά της αστυνομίας – Βίαιες συγκρούσεις παντού

 Για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκε η κόλαση στη Γαλλία με εκτεταμένες συγκρούσεις και καταστροφές σε όλες τις μεγάλες γαλλικές πόλεις .

Εντύπωση προκαλεί η διαρροή από πηγές της γαλλικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία στα αστυνομικά τμήματα των μεγαλύτερων γαλλικών πόλεων έχουν ήδη εξαντληθεί τα μη θανατηφόρα πυρομαχικά ενώ σε κάποια από αυτά είναι πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα και στα θανατηφόρα πυρομαχικά.

«Φουντώνουν» οι φήμες για δημιουργία κόμματος από τον Α.Τσίπρα: Τα χαρακτηριστικά που θα έχει – Η ατάκα Ε.Αντώναρου για τον ΣΥΡΙΖΑ «Σύντομα δεν θα έχω κανένα λόγο να έχω πολιτική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ...»

 ην ώρα που «οργιάζουν» οι φήμες περί δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη φυγή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Αντώναρος, είπε μια ακόμη ατάκα, που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. 

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα από τα στελέχη του κόμματος που προέρχονταν από την αριστερά και γι’ αυτό δεν είχε υποστηριχτεί από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κίεβο για τον «τάφο» των Leopard-2: «Δεν είναι άρμα μάχης αλλά στόχος – Τα έχουν ήδη καταστρέψει οι Ρώσοι»

 Στη συντριβή των Leopard-2 κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης στάθηκε ο Βάλερι Ζαλούζνι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος ζήτησε από τη Δύση να στείλει άμεσα τα F-16. 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην Washington Post η Ουκρανία χρειάζεται οβίδες, αεροπλάνα και υπομονή και τόνισε ότι είναι «ενολχητικό να λένε ότι η προέλαση είναι αργή, επειδή κάθε μέτρο κερδίζεται με αίμα». 

Προειδοποίηση από Μόσχα σε Ουάσιγκτον: Όταν εντοπίζουμε δυτικούς μισθοφόρους θα τους εξολοθρεύουμε όπως κάναμε στο Κραματόρσκ

 Στα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις (οι ανύπαρκτες) μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. 

Ο βομβαρδισμός ξενοδοχείου στο Κραματόρσκ το οποίο φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους (και Αμερικανούς) από την ρωσική Αεροπορία προκάλεσε το σχόλιο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος προειδοποίησε ότι τέτοια κτυπήματα θα συνεχιστούν.

«Αυτό που κάνουν οι Ουκρανοί, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου, πραγματοποιώντας  κάθε είδους συναντήσεις μεταξύ δυτικών μισθοφόρων και συμβούλων  με τον στρατό τους, θα σταματήσει.

Συνεχίζονται οι κοσμογονικές αλλαγές: Το Ιράν εντάσσεται στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης Το ανακοίνωσε ο Σ.Λαβρόφ - Ισχυροποιείται το «μπλοκ» της Ανατολής

 Συνεχίζονται οι κοσμογονικές αλλαγές στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό καθώς το Ιράν εντάσσεται στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης ισχυροποιώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό το υπό δημιουργία «μπλοκ» της Ανατολής το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Δύσης.

«Το Ιράν θα εγκριθεί επίσημα ως μέλος του περιφερειακού Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης με την Κίνα, τη Ρωσία και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας,» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μολδαβία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Κισινάου – Συνελήφθη ο δράστης

 Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας, το Κισινάου, όταν άνδρας άρχισε να ανοίγει πυρ σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας έναν πολίτη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντόριν Ρέτσεαν, ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο δράστης. Πρόκειται για 43χρονο άνδρα υπήκοο από το Τατζικιστάν, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί όταν του ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η είσοδός του στη χώρα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο δράστης είχε αναχωρήσει από την Τουρκία, και ότι χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο εναντίον συνοριοφυλάκων.

Νέα έκθεση κόλαφος για την ελευθερία του Τύπου – Ξανά στα «κόκκινα» η Ελλάδα

 Κόλαφος είναι για μια ακόμη φορά για την Ελλάδα η ευρωπαϊκή έρευνα του ECPMF για την ελευθερία του Τύπου στις χώρες της Ευρώπης, αναδεικνύοντας τις τεράστιες προκλήσεις που οι δημοσιογράφοι καλούνται να αντιμετωπίσουν στο ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του ΕCPMF τονίζει στα συμπεράσματά της για την Ελλάδα ότι ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης και η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς κρίσης

Πεδίο μάχης η Γαλλία: Νεκρός 19χρονος που έπεσε από ταράτσα κτιρίου – Έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση

 Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Γαλλία, με τις εντάσεις να συνεχίζονται για τέταρτη μέρα ως απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 19χρονος φέρεται να πήδηξε από την ταράτσα σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Νορμανδίας, για να αποφύγει τις ταραχές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, με τον εισαγγελέα της Ρουέν να επιβεβαιώνει τον θάνατό του. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα είκοσι πέθανε σήμερα το απόγευμα μετά την πτώση του από ταράτσα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο RTL.

Ρόδος: Η στιγμή που το ημερόπλοιο τυλίγεται στις φλόγες – Σοκαριστικό βίντεο (Video)

 Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από το ημερόπλοιο Μαγγελάνος που τυλίχθηκε στις φλόγες την Πέμπτη στη Ρόδο, και στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 80 Βρετανοί τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ορισμένοι από τους επιβάτες αναγκάστηκαν να βουτήξουν στη θάλασσα καθώς το ξύλινο κατάστρωμα άρχισε να παίρνει φωτιά, ενώ άλλοι επιβιβάστηκαν σε πλωτά του Λιμεναρχείου και σε παραπλέοντα σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή και μεταφέρθηκαν ασφαλείς σε παραλίες από τα Στεγνά μέχρι τα Κολύμπια.