Κάθε 5 χρόνια στο Άμστερνταμ, γίνεται μια συνάντηση που προκαλεί δέος [εικόνες]

Οι Ολλανδοί έχουν πλούσια παράδοση στην ιστιοπλοΐα και στην εξερεύνηση των θαλασσών. Σ’ αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκε και το Sail Amsterdam, ένα μεγάλο ναυτικό γεγονός που προσελκύει κυριολεκτικά χιλιάδες ιστιοπλοϊκά και άλλα μικρά σκάφη που σπεύδουν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ. Αυτά που κλέβουν την παράσταση είναι φυσικά τα γιγάντια ιστιοφόρα πλοία του Ολλανδικού ναυτικού.

Ελληνοαμερικανός βετεράνος του Αφγανιστάν ένας από τους ήρωες που αφόπλισαν τον τρομοκράτη στη Γαλλία

Τρεις Αμερικανοί ανακηρύχθηκαν ήρωες μετά την επιτυχημένη προσπάθειά τους να σταματήσουν ένα βαριά οπλισμένο τρομοκράτη σε αμαξοστοιχία που κινούνταν προς το Παρίσι.
Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους Αμερικανούς αποκάλυψε πως κατάφερε να αποσπάσει ένα Καλάσνικωφ και ένα περίστροφο από τον 26χρονο Μαροκινό, την ώρα που κινούνταν σε ένα διάδρομο του τρένου.

"Μέγα κύμα" κρατήσεων προς Ελλάδα από τη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι-297% προς Κρήτη 200% προς Σαντορίνη!

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη στις αεροπορικές κρατήσεις βρετανική ιστοσελίδα, παρά το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας στη χώρα μας, τους πρώτους 7 μήνες του έτους υπάρχει ένα "μέγα κύμα" κρατήσεων προς τα δημοφιλή ελληνικά νησιά- σε κάποια μάλιστα η ζήτηση είναι 3 φορές μεγαλύτερη από πέρυσι!

Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Nouvel Observateur, δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λέει «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος με ένα κόμμα που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».

Θεοδωράκης σε Μεϊμαράκη: Δεν βγαίνει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο δεύτερος, ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» και πως «η χώρα θα πρέπει να πάει σε εκλογές».

Ο διάλογος Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου και η επίθεση σε Τσίπρα και Παυλόπουλο [Βίντεο]

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζοντας «θεματοφύλακα της συνταγματικής διαδικασίας» την Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συγκρότηση κυβέρνησης από την υπάρχουσα σύνθεση.
Απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Είστε θεματοφύλακας και υπερασπιστής της συνταγματικής

Τσίπρας: Να απαλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από κατάλοιπα και αυταπάτες

«Ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ2* Aρχίζει το Σάββατο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο

Στη μάχη της κορυφαίας διοργάνωσης του στίβου ρίχνονται σχεδόν 2.000 αθλητές και αθλήτριες από 207 χώρες από το Σάββατο 22 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 30 Αυγούστου στη «Φωλιά του Πουλιού», στο στάδιο του Πεκίνου.
H ΕΡΤ πάντα κοντά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα καλύψει τηλεοπτικά και αυτή την σπουδαία διοργάνωση από το κανάλι της ΕΡΤ2 και το ΕΡΤHD.

Λάκης Λαζόπουλος: H διαίρεση της ενότητας

Είναι μερικές φορές που προτιμάς να μείνεις μπερδεμένος, παρά να σε καλεί επιτακτικά ο χρόνος να ξεκαθαρίσεις και να αποφασίσεις.
Αυτές οι εκλογές βρίσκουν τους Έλληνες βουτηγμένους στην απόλυτη απελπισία. Μοιάζει να μην έχουμε καμία ελπίδα πια.
Δεν υπάρχει λοιπόν, κανείς που να μπορεί να αντισταθεί;

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή που ένας κεραυνός χτυπάει αεροπλάνο (video)

Ένας επιβάτης ενός αεροπλάνου, τράβαγε βίντεο κάποια άλλα αεροπλάνα που περίμεναν στον αεροδιάδρομο για να απογειωθούν, καθώς υπήρχε έντονη κακοκαιρία.
Ξαφνικά ένας κεραυνός χτύπησε ένα απο τα αεροπλάνα στην ουρά, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη ζημιά.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Με περιστρεφόμενη κάμερα το καινοτόμο Huawei Honor 7i (video)

Με τη δημοσίευση στο διαδίκτυο του τρέιλερ του Huawei Honor 7i, ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε και επισήμως την επικείμενη κυκλοφορία του νέου του επαναστατικού smartphone.
Πρόκειται για ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, που διαθέτει περιστρεφόμενη κάμερα στην πίσω πλευρά του, η οποία μεταμορφώνεται σε selfie κάμερα.

Μια δικηγόρος και μια αρχιφύλακας καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια επειδή αλλοίωναν τη λίστα του Τειρεσία

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης των 5 ετών αφενός σε μια αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και αφετέρου σε μια δικηγόρο των Αθηνών, καθώς οι δύο γυναίκες έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, έσβησαν από την «μαύρη λίστα» του «Τειρεσίας» 13 ονόματα που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας του είναι το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης, όπως ανακοίνωσε από ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.
Ο κ. Μπασκόζος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του μητροπολίτη Θήρας, πατέρα Νικόλαο Σιγάλα, καθώς και με το δήμαρχο, Νικόλαο Ζώργο.