Γαλλία: Το πρώτο κοινοβούλιο που επικύρωσε τη συμφωνία

Το γαλλικό κοινοβούλιο έγινε το πρώτο που επικύρωσε τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι «Το να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες, είναι σαν να εγκαταλείπουμε τους εαυτούς μας».
Η συμφωνία υπερψηφίστηκε με εντυπωσιακή διαφορά. Στο σύνολο 481 παρόντων βουλευτών, οι 412 ψήφισαν υπέρ και 69 κατά.

Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Πείτε μου μια εναλλακτική λύση που δεν σκέφτηκα

«Εξάντλησα όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες, πείτε μου μια εναλλακτική λύση που δεν σκέφτηκα ή δεν προσπάθησα να υλοποιήσω», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Π. Καμμένος: Στηρίζουμε ομόφωνα την κυβέρνηση - δεν θα επιτρέψουμε το πραξικόπημα

Αποφασίσαμε ομόφωνα να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Θα προχωρήσουμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας: «Κύκλοι εντός και εκτός επιθυμούν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψουμε αυτό το πραξικόπημα».

Ενότητα ζήτησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας

Να διατηρήσουν  την  ενότητα του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ιστορικές στιγμές για τη χώρα,  κάλεσε του βουλευτές κατά την παρεμβασή του στην  εν εξελίξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός.

Π. Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα – Στηρίζουμε την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλώμένη. Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση την καταστροφή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε κείμενο παρέμβασή της για τη κατάσταση στη κυβέρνηση και τις εξελίξεις στη Βουλή επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα,αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός αφέθηκε 6 μήνες να είναι έρμαιο ανάμεσα στις εγκληματικές και καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ,

Το Ποτάμι: Ναι στη συμφωνία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το πλαίσιο το οποίο θα κινηθεί σήμερα το Ποτάμι, τα προβλήματα που προκύπτουν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως η δηλωση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ότι είναι κατά της συμφωνίας και ειδικότερα οι φοβερές όπως χαρακτηρίζονται αποκαλύψεις για τα σενάρια της δραχμής, εξετάστηκαν στην κοινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ποταμιού.

Ευ. Μειμαράκης: Η ΝΔ θα στηρίξει τη συμφωνία με τους εταίρους

Μήνυμα πως η ΝΔ θα στηρίξει σήμερα το βράδυ στην ψηφοφορία στη Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος επεσήμανε πως «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συνείδηση – πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση – και η συνείδησή τους λέει “ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοτζιάς: Μεγάλα βήματα συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας

Δρόμο δημιουργικής συνεργασίας που θα διαμορφώσει μια εποικοδομητική σχέση εμπιστοσύνης, φιλίας, καλής γειτονίας Ελλάδας και Αλβανίας άνοιξε την Τετάρτη , η συζήτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, στα Τίρανα.

Α. Καψάλης: Δεν παραιτούμαι, αγωνίζομαι για την αποτροπή του πραξικοπήματος

Με τον εύγλωττο και σαφή τίτλο: «Δεν παραιτούμαι, αγωνίζομαι για την αποτροπή της επικύρωσης του πραξικοπήματος, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα», ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ παίρνει θέση στις εξελίξεις.

8 αλλαγές στο σώμα σας, αν τρώτε κάθε μέρα καρπούζι

Όταν πρόκειται για μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κομμάτι ζουμερό καρπούζι. Και ενώ το καρπούζι μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό φρούτο, πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν πράγματι πολλά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή του.
Διαβάστε παρακάτω τις 8 ευεργετικές ιδιότητες από την καθημερινή κατανάλωση καρπουζιού:

Θα σοκαριστείτε από τις καταστροφικές επιπτώσεις των χαπιών αδυνατίσματος!

Τα χάπια αδυνατίσματος που παίρνετε πιστεύετε οτι είναι ασφαλή; Πιστεύετε πραγματικά ότι παίρνετε ένα φάρμακο που μπορεί να ρυθμίσει τον οργανισμό σας να χάσει βάρος; Τότε μάλλον είστε στην αντίθετη πλευρά και θα σοκαριστείτε αν μάθετε τις βλαβερές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα χάπια που υποσχονται αδυνάτισμα, στην υγεία σας.

Τρίμηνο δάνειο - γέφυρα 7,7 δις προς την Ελλάδα εισηγείται η Κομισιόν - Προϋπόθεση η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή

Η Κομισιόν προτίθεται να παράσχει δάνειο – γέφυρα ύψους 7,7 δις ευρώ στην Ελλάδα μέσω του EFSM, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ιουλίου.
Σύμφωνα έγγραφο της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters, το δάνειο – γέφυρα θα έχει ανώτατη διάρκεια τριών μηνών και θα αποπληρωθεί στον EFSM, τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Πρόντι: Έχασε η Ελλάδα, αλλά ακόμη περισσότερο έχασε η Ευρώπη

«Έχασε η Ελλάδα, αλλά ακόμη περισσότερο έχασε η Ευρώπη», γράφει για τη διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι σε γραπτή του παρέμβαση στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Κοινή γραμμή ΔΝΤ - Γαλλίας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η Γαλλία βρίσκεται σε κοινή πορεία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

#SeeYouInGreece: Οι σταρ του Χόλιγουντ στηρίζουν την Ελλάδα

Την αγάπη τους για την Ελλάδα και τη στήριξή τους στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα εκφράζουν σταρ του Χόλιγουντ.
Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της Τζόντι Φόστερ ότι βρέθηκε σε διαδήλωση στο Σύνταγμα μαζί με τα παιδιά της.

Κλήρωση Πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας – Την 11η αγωνιστική το ντέρμπι των «αιωνίων»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο Μέγαρο Μουσικής, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σουπερλίγκας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου.
Λόγω των εκκρεμών υποθέσεων που έχουν με τη δικαιοσύνη η Βέροια και η Κέρκυρα, στην θέση τους μπήκαν στην κληρωτίδα μπαλάκια με τα ονόματα «ομάδα Α» και «ομάδα Β».

Σκουρλέτης: Με αίσθηση ευθύνης να υπερψηφιστεί η συμφωνία

«Έχοντας ο καθένας το χέρι στην καρδιά, με αίσθηση ευθύνης θα πρέπει να υπερψηφίσει αυτή τη συμφωνία για να μπορεί να υπάρχει ελπίδα και το αμέσως επόμενο διάστημα».

Παραιτήθηκε η Βαλαβάνη - Διαβάστε την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η Νάντια Βαλαβάνη υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών. Η κα. Βαλαβάνη εκτιμά πως οι κυρίαρχες δυνάμεις εντός των δανειστών θα απειλούν συνεχώς με Grexit ώσπου να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση: Να ψηφιστεί το Μνημόνιο θέλει το 70% των Ελλήνων

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, σε ποσοστό 70,1%, έχει την άποψη ότι η συμφωνία που υπογράφηκε πριν από μερικά 24ωρα στις Βρυξέλλες θα πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το ερώτημα της δημοσκόπησης που διενήργησε στις 14/7 η εταιρία ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της ιστοσελίδας tovima.gr τέθηκε ως εξής:

Η Ελλάδα αποπλήρωσε Ιαπωνικό ομόλογο 20 δισεκατομμυρίων γεν

Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ομόλογο «σαμουράι» με ημερομηνία λήξης 14 Ιουλίου σε ιδιώτες πιστωτές στην Ιαπωνία, σε μία συμβολική κίνηση που απέτρεψε μία αθέτηση πληρωμής η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως χρεοκοπία σε εμπορικό χρεόγραφο.

Τρεις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρητικό πέλαγος

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, γεγονός, που, σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ, «στις σημερινές δύσκολες συνθήκες στην πετρελαϊκή αγορά, μπορεί να εκτιμηθεί ως ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της».

Γερμανίδα βουλευτής ζητάει συγγνώμη από την Ελλάδα για την κυβέρνησή της

Με μία φωτογραφία από τις διακοπές της στην Ελλάδα, και υπό το hashtag #ThisIsACoup, η βουλευτής Κάρεν Λέι του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke ζητά συγγνώμη από την Ελλάδα για την κυβέρνηση της χώρας της.