Αφαίρεση "Γαλάζιας Σημαίας" από 38 ελληνικές ακτές

Αφαιρέθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» από 38 ελληνικές ακτές. Όπως έγινε γνωστό, οι εν λόγω, μέχρι πρότινος, βραβευμένες ακτές από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος, οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές, οι οποίοι έκαναν

Ο Μητσοτάκης στη βάση των Canadair: Προτεραιότητα η επισκευή των αεροσκαφών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε και με τους μηχανικούς της μοίρας, οι οποίοι παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών, καθώς και τις ελλείψεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα ορισμένα αεροσκάφη να είναι καθηλωμένα..

Γερμανία: Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Έμπρακτη αλληλεγγύη μέσα από πρωτοβουλίες της ελληνικής κοινότητας στη Γερμανία, αλλά και Γερμανών βουλευτών. news247 ..Μεγάλο είναι το κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων, αλλά και Εκκλησίας, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα.
Μια από τις πρωτοβουλίες ανήκει στη βουλευτή των γερμανών Πρασίνων (Die Gruenen) Λίζα Μπάντουμ, μέλος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της γερμανικής Βουλής.

Τα πανό των Τούρκων φιλάθλων για το Αιγαίο και την τραγωδία στην Αττική

Δύο πανό σήκωσαν οι Τούρκοι φίλαθλοι στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου, στο περιθώριο του ΑΕΚ - Γαλατάσαραϊ, αφιερωμένα στην τραγωδία από τις φωτιές στην Αττική.Οι Τούρκοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν τη φιλική αναμέτρηση της Γαλατάσαραϊ με την ΑΕΚ σήκωσαν δύο πανό αφιερωμένα στην ελληνοτουρκική φιλία.
Το πρώτο αφορούσε την τραγωδία στην Αττική, όπου η πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους, με το μήνυμα "Ο πόνος σας είναι και πόνος μας. Συλλυπητήρια" γραμμένο στα ελληνικά, και δύο σύμβολα πένθους.

Οι 5 στρεβλώσεις της τουρκικής οικονομίας που «χαλάνε» το αφήγημα της πανίσχυρης Τουρκίας

Παρά τις μεγαλοστομίες της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι γενικά αποδεκτό στο εξωτερικό, σε αναλύσεις διεθνών ΜΜΕ, πως η τουρκική οικονομία, παρά την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να επιφέρουν κρίση στο προσεχές μέλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, στην διμηνιαία έκθεση (Μάιος- Ιούνιος) της Έδρας ΓΕΕΘΑ «Θουκυδίδης», (Υπεύθυνος Έδρας: Ηλίας Κουσκουβέλης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων,

ΝΒΑ: Έγραψε ιστορία ο Φώτης Κατσικάρης

Την πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη, ανακοίνωσαν οι Utah Jazz.Ιστορία έγραψε ο Φώτης Κατσικάρης καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που αναλαμβάνει θέση σε τεχνικό τιμ ομάδας από το NBA.
Συγκεκριμένα, ο 51χρονος τεχνικός θα είναι βοηθός του Κουίν Σνάιντερ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας με οποιονδήποτε προπονητικό ρόλο κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο.
Ο Κατσικάρης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ΑΕΚ κι έκατσε στον πάγκο αρκετών ομάδων του εξωτερικού,

Beach Χάντμπολ: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Η Εθνική Γυναικών του μπιτς χάντμπολ νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Καζάν της Ρωσίας και για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε τον τίτλο!Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα, σε ένα ακόμα άθλημα! Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας μπιτς χάντμπολ, πήραν μέρος για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατάφεραν να φτάσουν… ως το τέλος του δρόμου. Η Ελλάδα όχι απλά έφτασε στον τελικό, αλλά πήρε και τον τίτλο κερδίζοντας 2-1 στον τελικό τη Νορβηγία!