Καρκίνος παγκρέατος: Τι πρέπει να ξέρετε

Γράφει ο Ηλίας Σκοτινιώτης, Γαστρεντερολόγος, Fellow of the American Gastroenterological Association, Επιστημονικός Συνεργάτης νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
Ο καρκίνος παγκρέατος είναι στο 90% των περιπτώσεων του τύπου του αδενοκαρκινώματος, δηλαδή προέρχεται από την εξωκρινή μοίρα του οργάνου (αυτή που παράγει τα ένζυμα της πέψης). Το υπόλοιπο 10% αφορά νευροενδοκρινείς όγκους (που προέρχονται από την ενδοκρινή μοίρα παραγωγής των ορμονών) και άλλα σπανιότερα νεοπλάσματα (λέμφωμα, μεταστάσεις). Γενικά, οι νευροενδοκρινείς όγκοι του παγκρέατος έχουν σημαντικά καλύτερη πρόγνωση από το αδενοκαρκίνωμα.

Το Magic Diabetes Bus φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στους δρόμους της Αθήνας!

Το Magic Diabetes Bus φοράει τα γιορτινά του και μεταδίδει το πνεύμα των Χριστουγέννων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της Αθήνας! Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να το συναντήσουν σε Δήμους της Αττικής, όπου θα σταθμεύσει σε κεντρικά σημεία με σκοπό να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και για την αξία του εμβολιασμού. Το Magic Diabetes Bus της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό το Διαβήτη» θα το συναντήσουμε στους δρόμους της

Ανεξέλεγκτα τα ελληνόπουλα "σερφάρουν" στο διαδίκτυο

Εφτά στα δέκα παιδιά κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων σε μη «επιτρεπτή ηλικία», συμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, σε δείγμα 14.000 μαθητών από 400 σχολεία της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία των παιδιών (41%) ξεκινά να χρησιμοποιεί το ίντερνετ στην ηλικία των 7 - 8 ετών ενώ ένα 20% δηλώνει ότι ξεκίνησε το «σερφάρισμα» στην πολύ μικρή ηλικία των 4-6 ετών.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημ. Κοντομηνάς

Από τα μέσα Οκτωβρίου νοσηλεύεται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος τον Ιούνιο που μας πέρασε έκλεισε τα ογδόντα του χρόνια.
Ο επιχειρηματίας υπέφερε από συνεχείς ουρολοιμώξεις, ωστόσο το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισε και για το οποίο εισήλθε για νοσηλεία είναι ένα αιμάτωμα που παρουσιάστηκε στον εγκέφαλο. Η τελευταία φορά που συνεργάτες και φίλοι του ήρθαν σε επαφή μαζί του ήταν η 10η Οκτωβρίου. Τότε είχε απόλυτη επαφή με το περιβάλλον.

Κοτζιάς για Μητσοτάκη: «Δεν με γουστάρει και με κουτσομπολεύει σε ξένους»

Έλλειψη σοβαρότητας καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «κάθεται να κάνει κουτσομπολιό για πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ σε ξένους».

«Ο Μητσοτάκης δεν με γουστάρει. Αυτό δεν με χαλά. Αλλά να κάθεται να κάνει κουτσομπολιό για πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ σε ξένους, δεν δείχνει υπευθυνότητα. Να μεταφέρει στον Ράμα τι του είπε Τσίπρας για Κοτζιά και να προτρέπει Βούτσιτς να του πει τα παράπονά του δείχνει έλλειψη σοβαρότητας» αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κοτζιάς.

Ασπίδα της Ε.Ε. για Ελλάδα και Κύπρο

Καταδίκασαν τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θαλάσσια σύνορα, καθώς υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο.
Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», επισημαίνεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά το πέρας της Συνόδου.

Κυβερνητικές πηγές: Η Ελλάδα «έχτισε» διπλωματικά «τείχη» της Ευρώπης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε και έλαβε κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών της Συνόδου Κορυφής την πλήρη και ομόφωνη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία αποτυπώθηκε στο κείμενο των Συμπερασμάτων που θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά το πέρας της Συνόδου, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.
O πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, ενημέρωσε τους ηγέτες για τις τουρκικές ενέργειες και για το γεγονός ότι η «συμφωνία» Λιβύης - Τουρκίας είναι άκυρη και δεν παράγει κανένα έννομο

«Ο τουρισμός δεν πωλείται»: Τουριστικοί πράκτορες κατά Μενδώνη για το εισιτήριο στα μουσεία

Σοβαρά προβλήματα σε πρακτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο θέτοντας ζητήματα διακρίσεων, έχει δημιουργήσει η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να επιβάλλεται αντίτιμο εισόδου (περίπου το 50% του εισιτηρίου) στα μουσεία της Ελλάδας στους νέους έως 25 ετών που δεν προέρχονται από την ΕΕ την ώρα που οι επισκέπτες των μουσείων ίδιας ηλικίας από χώρες της ΕΕ έχουν το προνόμιο της δωρεάν εισόδου.
Ήδη, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, έχει γίνει αποδέκτης έντονων

«H Σύνοδος της ΕΕ δεν έδωσε απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις»

Την άποψη ότι η Σύνοδος της ΕΕ δεν έδωσε απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας εξέφρασε απόψε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας που συμμετέχει σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Μάλεμε και αφορά τα προβλήματα της περιοχής, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης δήλωσε:

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος για τη δημοκρατία η δήλωση ότι «ο στρατός φροντίζει για την εσωτερική ασφάλεια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή στην κριτική για την κατάθεση της τροπολογίας για τον "Εθνικό Συντονιστή" και τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας εάν έχει δώσει εντολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας «ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια», και του ζητά να διαψεύσει τη δήλωση του υπουργού του.

Το νέο κόμμα του παρουσίασε ο Νταβούτογλου: Τα «καρφιά» σε Ερντογάν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε σήμερα το νέο κόμμα του, το Κόμμα του Μέλλοντος, καταγγέλλοντας την «προσωπολατρεία» και μιλώντας για την ανάγκη σεβασμού του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας, σε έμμεση αναφορά στον Ταγίπ Ερντογάν και την αυταρχική παρεκτροπή για την οποία καταγγέλλεται.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπήρξε πρωθυπουργός υπό τον Ερντογάν στην περίοδο 2015-2016 πριν πέσει σε δυσμένεια λόγων των διαφωνιών του με τον αρχηγό του τουρκικού κράτους την στιγμή που έδινε την εντύπωση ότι επιδιώκει περισσότερη αυτονομία δράσης.