Ο Πούτιν έφτασε στη Βόρεια Κορέα για κρατική επίσκεψη, τον συνάντησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ..βιντεο

 Πιονγιάνγκ, 18 Ιουνίου – RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε για διήμερη κρατική επίσκεψη στη ΛΔΚ, μετέδωσε ανταποκριτής του RIA Novosti. Το αεροπλάνο του Ρώσου ηγέτη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, όπου τον υποδέχτηκε στη ράμπα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, κατά μήκος του οποίου παρατάχθηκε μια τιμητική φρουρά. 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε αποφασιστικές κατευθύνσεις προς το Ποκρόφσκ

 Συνεχίζεται η επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Ocheretin στο Pokrovsk Ο στρατιωτικός αναλυτής Konstantin Mashovets επισημαίνει στο Telegram ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «αρκετά κοντά ώστε να αρχίσουν άμεσα να μάχονται για το μεγαλύτερο αμυντικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανατολικά του ποταμού Volchya - το χωριό Novoselovka Pervaya».

Η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ουκρανίας θα κατεβάσει τον πήχη της κινητοποίησης στα 18 χρόνια

 Έτοιμη η βάση στρατολόγησης 18χρονων στην Ουκρανία Το ουκρανικό δημοσίευμα «Strana» γράφει ότι η ουκρανική διοίκηση «μπορεί πραγματικά να βάλει τέλος στο ζήτημα της μείωσης του ορίου ηλικίας κινητοποίησης στα 18 χρόνια με την κατάργηση των αναβολών για τους μαθητές».

Γιατί ο Πούτιν πετάει στη Βόρεια Κορέα; Ανάπτυξη τουρισμού, πυρηνικό πρόγραμμα, προμήθειες όπλων;

 Είναι απίθανο ο Ρώσος ηγέτης να πήγε να συζητήσει την πρόσβαση της Κίνας στη θάλασσα κατά μήκος του ποταμού Tumannaya, ο οποίος εκβάλλει στη ΛΔΚ, τη Ρωσία και τη ΛΔΚ. Και για το ποιος είναι ο πιθανός σκοπός του ταξιδιού του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, σε συνομιλία με ανταποκριτή της Pravda.

GoldSwitzerland: Στο παρά 1’ το ρολόι για την κατάρρευση των πάντων - Πτώση 100% στα assets, πτωχεύσεις και εμφύλιοι

 Ντόμινο που θα αρχίσει να πέφτει και δεν θα σταματήσει -αρχικά σταδιακά και στη συνέχεια απότομα- βλέπει η ελβετική επενδυτική εταιρεία Gold Switzerland, προσθέτοντας πως μερικές από τις πιο σημαντικές καταρρεύσεις που θα δει ο κόσμος αφορούν την Πολιτική, τη Γεωπολιτική, τα Νομίσματα, το Χρέος και τα Περιουσιακά Στοιχεία.

Οι συνέπειες θα είναι αδιανόητες: Κοινωνικές αναταραχές, πόλεμος, υπερπληθωρισμός, αποπληθωριστική κατάρρευση περιουσιακών στοιχείων, αθέτηση χρεών και πολλά άλλα.
Αλλά, όταν τα πράγματα ρυθμιστούν, θα υπάρξουν αντισταθμιστικές δυνάμεις, όπως τα BRICS.

Η χειρότερη Κομισιόν στην Ιστορία No 2 - Συμμαχίες και παζάρια στη φούσκα των Βρυξελλών για μια καρέκλα ενώ είμαστε στο πουθενά

 Τελείωσε χωρίς απόφαση το δείπνο των ηγετών στην Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, το οποίο εκτός από… εκλεκτά εδέσματα περιλάμβανε και σκληρό παζάρι για τα ευρωπαϊκά αξιώματα μεταξύ των παρατάξεων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Νωρίτερα, ένα αδιάφορο κλίμα δήθεν συναίνεσης φαινόταν πως επικρατούσε στις τάξεις των Ευρωπαίων ηγετών σε ό,τι αφορά τη διανομή των κορυφαίων χαρτοφυλακίων στο πλαίσιο του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, η Γερμανίδα Ursula von der Leyen,

Myśl Polska (Πολωνικό ΜΜΕ): Η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας είναι στρατηγικά επωφελής για την Πολωνία

 Η Ρωσία πραγματοποιεί με επιτυχία την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αυτό θα πρέπει επίσης να γίνει στρατηγικός στόχος για το πολωνικό κράτος, καθώς η επιβίωσή του εξαρτάται από αυτό, τονίζει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πλησιάζει ξεκάθαρα στο τέλος της, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν την πραγματοποίησε με πλήρη ισχύ…. το ουκρανικό κράτος βρέθηκε σε μια εντελώς διαλυμένη κατάσταση».
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να είναι ανώτερος από τον πολωνικό χάρη στην πραγματική εμπειρία στις μάχες και στην προμήθεια

Σπάνε τα τηλέφωνα της Lepen – Κούρσα Γάλλων επιχειρηματιών για μια... συνάντηση, θέλουν να καθορίσουν την εξουσία της

 Να οικοδομήσουν επαφές με την Marine Lepen διαγκωνίζονται επιχειρηματίες και τραπεζίτες της γαλλικής ελίτ.

Τέσσερα ανώτερα στελέχη και τραπεζίτες δήλωσαν στους Financial Times ότι η Αριστερά - την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι το ισχυρότερο μπλοκ που συναγωνίζεται τη Lepen - θα ήταν ακόμη χειρότερη για τις επιχειρήσεις από τις μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Rassemblement National.

H συγκλονιστική κατάθεση της γυναίκας του Απόστολου Λύτρα που περιγράφει λεπτό προς λεπτό όλη την βάναυση κακοποίηση που υπέστη.

  «Στις 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε,

В Совфеде заявили, что РФ всегда готова ответить на агрессию НАТО

 Ο Πρώτος Αναπληρωτής Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βίκτορ Μποντάρεφ, σε συνέντευξή του στο NEWS.ru, είπε ότι η Ρωσία είναι πάντα έτοιμη να απαντήσει στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ, του οποίου ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πρόσφατα μια συζήτηση για τα σχέδια για την πυρηνικά οπλοστάσια σε ετοιμότητα.

Έγινε γνωστό τι οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου κοντά στο Ροστόφ

 Αιτία της πυρκαγιάς σε αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Αζόφ της περιοχής του Ροστόφ ήταν μια επίθεση από drones των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εχθρός χρησιμοποίησε τέσσερα επιθετικά drones.

Ο Πούτιν έφτασε στη Γιακουτία για πρώτη φορά από το 2014

18 июня 2024 в 09:38 .. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε για επίσκεψη εργασίας στη Γιακουτία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Ήταν η πρώτη για αρχηγό κράτους από τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτό θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του Πούτιν στην Άπω Ανατολή.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ – Νυχτερινοί βομβαρδισμοί κατά Παλαιστινίων

 Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζήτησαν χτες το βράδυ χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλωτές καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον τρόπο που διεξάγεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και ζητώντας παράλληλα την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

  Τη νύχτα αυτόπτες μάρτυρες , στον παλαιστινιακό θύλακο έκαναν λόγο νύχτα για νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ωστόσο η κατάσταση παραμένει συγκριτικά πιο ήρεμη αφότου άρχισε η εφαρμογή ανθρωπιστικής «παύσης» των επιχειρήσεων σε νότιο τομέα του.

Προειδοποιητικά πυρά από νοτιοκορεάτες στρατιώτες μετά την εισβολή βορειοκορεατικών στρατευμάτων

 Περίπου 20 έως 30 βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν σήμερα τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, προτού υποχωρήσουν, έπειτα από προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού στρατού, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή εξάλλου, οι βορειοκορεατικές δυνάμεις υπέστησαν «απώλειες» εξαιτίας έκρηξης νάρκης στην περιοχή των συνόρων, μέσα στη λεγόμενη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ).

Πρόκειται για το δεύτερο συμβάν του είδους σε μια εβδομάδα, έπειτα από παρόμοιο την περασμένη Τρίτη, θυμίζει το Γιονάπ.

Απόστολος Λύτρας: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος μετά την κακοποίηση της συζύγου του – Το χρονικό της υπόθεσης

 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για την κακοποίηση της συζύγου του.

Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούν την πειθαρχική έρευνα για την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που γνωμοδότησε. 

Ο λόγος είναι γιατί πρόκειται για ένα βαρύ κακούργημα, που ομολόγησε ο δράστης

Βάσει του ιστορικού ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχει, οι ανώτατοι δικαστικοί λειοτυργοί θεωρούν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων

Ισραήλ: Κρίση εμπιστοσύνης και διαφωνίες μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας

 Το ισραηλινό κανάλι 14 ανέφερε ότι υπάρχει μια άνευ προηγουμένου κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που συμπίπτει με την ευρεία κριτική για τις επιδόσεις στη Γάζα και την αυξανόμενη διεθνή πίεση.

Πολιτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο στρατός δείχνει αδυναμία να επιτύχει στρατιωτικούς στόχους, γεγονός που εγείρει ένα δύσκολο ερώτημα σχετικά με την ικανότητα του στρατού να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις, ειδικά στα βόρεια συνόρα με τον Λίβανο.

Σ. Αραβία: Ο διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καλεί τον κόσμο να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

 Ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε την ανάγκη να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία της ζωής στη Γάζα.

Στην ομιλία του στην ετήσια δεξίωση για όσους τέλεσαν το Χατζ εφέτος,

Ερευνητές δημιούργησαν ένα υλικό 100.000 φορές πιο λεπτό από μια ανθρώπινη τρίχα

 Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό υλικό που θα μπορούσε να δώσει στα τσιπ μνήμης σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με την ομάδα, αυτός ο νέος τύπος σιδηροηλεκτρικού υλικού θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει το κόστος του κέντρου δεδομένων και να έχει εφαρμογές στην εξερεύνηση βαθέων υδάτων ή στην αεροδιαστημική.

Επί του παρόντος, τα σιδηροηλεκτρικά υλικά χρησιμοποιούνται συχνά για την παραγωγή τσιπ αποθήκευσης και ανίχνευσης, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την τεχνητή νοημοσύνη και άλλους τομείς υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την κατασκευή διακομιστών αποθήκευσης ή την υποστήριξη μεγάλων κέντρων δεδομένων.

Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

 Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την υλοποίηση παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί σε παθητικό και να παράγει περισσότερη ενέργεια (έως και τριπλάσια) από αυτήν που καταναλώνει μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας.

Μία από τις πρώτες εφαρμογές στην Ελλάδα, μια εργατική πολυκατοικία επί της οδού Πειραιώς, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση.

Ερευνητές δημιούργησαν τσιμέντο που λειτουργεί σαν μπαταρία και αποθηκεύει ενέργεια

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ανέπτυξαν έναν νέο τύπο σκυροδέματος, ο οποίος θα μπορούσε να μετατρέψει τα σπίτια και τους δρόμους σε γιγάντιες μπαταρίες και να επιταχύνει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Η ομάδα συνδύασε μια εξαιρετικά αγώγιμη ουσία που ονομάζεται αιθάλη με ένα μείγμα νερού και τσιμέντου και δημιούργησε ένα δομικό υλικό που θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως υπερπυκνωτής.

Οι υπερπυκνωτές είναι εξαιρετικά αποδοτικοί στην αποθήκευση ενέργειας, αλλά διαφέρουν από τις μπαταρίες.