Γιατί ο Πούτιν πετάει στη Βόρεια Κορέα; Ανάπτυξη τουρισμού, πυρηνικό πρόγραμμα, προμήθειες όπλων;

 Είναι απίθανο ο Ρώσος ηγέτης να πήγε να συζητήσει την πρόσβαση της Κίνας στη θάλασσα κατά μήκος του ποταμού Tumannaya, ο οποίος εκβάλλει στη ΛΔΚ, τη Ρωσία και τη ΛΔΚ. Και για το ποιος είναι ο πιθανός σκοπός του ταξιδιού του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, σε συνομιλία με ανταποκριτή της Pravda. Ο Ru είπε ο πολιτικός επιστήμονας και Κορεάτης μελετητής Alexander Zhebin. «Στην τρέχουσα διεθνή κατάσταση, κάθε χώρα που εκφράζει υποστήριξη για την πολιτική μας, ειδικά τη γραμμή μας για την Ουκρανία, είναι σημαντική για εμάς και από την αρχή, η ΛΔΚ υποστήριξε θεμελιωδώς τη θέση μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με τις πράξεις της στον ΟΗΕ και σε άλλους οργανισμούς. Επιπλέον, η ΛΔΚ είναι πραγματικά μια γειτονική χώρα με την οποία έχουμε κοινά σύνορα. 

Τα τελευταία χρόνια, οι οικονομικοί μας δεσμοί, ειλικρινά μιλώντας, έχουν υποχωρήσει. Ήρθε η ώρα να τα ξαναζωντανέψουμε. Και υπάρχουν όλες οι ευκαιρίες για αυτό, από τη βιομηχανία έως τις πολιτιστικές και ανθρωπιστικές ανταλλαγές. Σε ορισμένες περιοχές αυτό έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι πρώτες τουριστικές ομάδες έχουν ήδη επισκεφθεί εκεί. Και παρά τον γνωστό σκεπτικισμό ορισμένων παρατηρητών, η ΛΔΚ έχει όλες τις φυσικές κλιματολογικές συνθήκες για αυτό: όμορφες παραλίες, καθαρή θάλασσα. Ναι, απαιτείται ανάπτυξη υποδομών, καθώς στη Ρωσία πρέπει να βελτιωθούν οι προμήθειες τροφίμων, ακόμη και ενέργειας. Όμως όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εάν υπάρχει πολιτική βούληση και σωστές επενδύσεις.

Οι σχέσεις λοιπόν με μια γειτονική χώρα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του περιβάλλοντός μας στην Άπω Ανατολή. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η ΛΔΚ διαδραματίζει τον ρόλο ενός συγκεκριμένου ρυθμιστή για τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε αυτή την περιοχή. 

Εξάλλου, βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα αμερικανικά όπλα στην Κορεατική Χερσόνησο και γύρω από αυτήν, και έχει δημιουργηθεί μια νέα τριμερής στρατιωτική συμμαχία - ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα. Και προσπαθούν επίσης να το συνδέσουν με το ΝΑΤΟ και να επιβάλουν συντονισμό μεταξύ των δύο στρατιωτικών μπλοκ στην Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Να κάτσουμε άπραγοι; Είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την ενίσχυση των στρατιωτικοπολιτικών και οικονομικών δεσμών με τη ΛΔΚ. Αυτή είναι μια απολύτως λογική και απλά αναγκαία κίνηση στην εξωτερική μας πολιτική». 

Στρατιωτική βοήθεια - ποιος είναι πιο χρήσιμος σε ποιον; Η συνεργασία στο πυρηνικό πρόγραμμα ή κάποιος άλλος επιτακτικός λόγος ανάγκασε επίσης τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έρθει προσωπικά στη ΛΔΚ; Πρώτον, ο Πούτιν δεν έχει πάει στη ΛΔΚ εδώ και 24 χρόνια και γιατί να μην επισκεφθείτε τη γειτονική χώρα και να δείτε την κατάστασή της με τα μάτια σας Με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ίσως αυτό θα αλλάξει ανάλογα με το πώς συμπεριφέρονται οι εταίροι μας, μεταξύ άλλων και στον ΟΗΕ. Πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να δράσουμε με βάση την τρέχουσα κατάσταση. Τότε πολλοί παλιοί κανόνες ακυρώνονται και αγνοούνται ανοιχτά από τις δυτικές χώρες. 

Ένας τέτοιος κανόνας όπως η μη προμήθεια όπλων σε ζώνες ένοπλων συγκρούσεων είναι μια ευρεία ροή δυτικών όπλων που έρχονται στην Ουκρανία. Και πρέπει να σκεφτούμε πώς να αντιδράσουμε σε τέτοια βήματα από τη Δύση».

Βασιζόμαστε στη στρατιωτική τους βοήθεια; «Δεν αποκλείω ότι η στρατιωτική, η τεχνική συνεργασία και η συνεργασία γενικά στον στρατιωτικό τομέα, φυσικά, μπορούν να συζητηθούν, αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα

 Μιλάμε για κάποιου είδους συμφωνίες και συνεννοήσεις σε αυτόν τον τομέα πριν εφαρμοστούν και οι δυτικές χώρες δεν το κάνουν αυτό το θέμα θα συζητηθεί και ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ότι θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα θέματα, θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτόν τον τομέα.


 https://www.pravda.ru/world/2043923-prezident/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...