Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε αποφασιστικές κατευθύνσεις προς το Ποκρόφσκ

 Συνεχίζεται η επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Ocheretin στο Pokrovsk Ο στρατιωτικός αναλυτής Konstantin Mashovets επισημαίνει στο Telegram ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «αρκετά κοντά ώστε να αρχίσουν άμεσα να μάχονται για το μεγαλύτερο αμυντικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανατολικά του ποταμού Volchya - το χωριό Novoselovka Pervaya». Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη προχωρήσει κατά μήκος της νότιας ακτής της τοπικής δεξαμενής προς την κατεύθυνση του και έχουν επίσης την ευκαιρία να την προσεγγίσουν από τα νότια - από το χωριό Umanskoye. 

Ο Mashovets αναμένει επίσης τη συνέχιση των «επίμονων επιθέσεων» από τους Ρώσους στην κατεύθυνση Sokol-Evgenovka-Volchye με στόχο τη διάρρηξη στην περιοχή του χωριού Progress και από τα βόρεια για την υποστήριξη των ενεργειών της τακτικής ομάδας. που «προετοιμάζεται για μάχες για τη Novoselovka First». 

Ο στρατιωτικός blogger Bogdan Miroshnikov στο Telegram τονίζει ότι μετά την απώλεια των Novopokrovsky και Novoaleksandrovka, ένα από τα σημαντικά σημεία στην περιοχή είναι ο οικισμός Sokol, όπου οι ρωσικές μονάδες «είχαν επιτυχίες και άρχισαν να πολεμούν για το χωριό». 

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή Sokol, πρόσφατα λήφθηκε ένα σημαντικό «στήριγμα» σε κυρίαρχο ύψος 226 μέτρων. Οι προελεύσεις προς τα νότια και βόρεια του Σοκόλ ήταν περίπου 600 μέτρα η καθεμία. Από τη Vozdvizhenka θα γίνει αναστροφή προς το Toretsk Σύμφωνα με τον Miroshnikov, το χωριό Vozdvizhenka έχει επίσης αποφασιστικό καθεστώς, προς το οποίο οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν ενεργά να εισβάλουν από τη Novoaleksandrovka. 

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το τελευταίο χωριό πριν από τον αυτοκινητόδρομο Konstantinovka-Pokrovsk-Chasov Yar, γράφει ένας Ουκρανός blogger. Από αυτή την άποψη, εφιστά την προσοχή στη δυτική πλευρά της κατεύθυνσης του Τορέτσκ, ή ακριβέστερα, στη διαδικασία σχηματισμού των «τσιμπίδων» εκεί. Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ τονίζουν ότι η πρωτοβουλία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήκει σε ολόκληρη την κατεύθυνση του Ποκρόβσκ - από την Καρλόβκα στο νότο έως τη Νοβοαλεκσαντρόβκα στο βορρά. 

Το κανάλι Condottierro Telegram πιστεύει ότι το κύριο επίκεντρο των επιθετικών ενεργειών του ρωσικού στρατού σήμερα στοχεύει στο Sokol και βόρεια από αυτό, προς τα χωριά Progress και Lozovatskoye. Η κατάληψη του Ποκρόβσκ θα διαλύσει την άμυνα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων 

Ο αναλυτής του BILD Julian Röpke σηματοδοτεί ότι οι αμυντικές μάχες για τη Novoselovka Pervaya και το Sokol διεξάγονται από την 47η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Από αυτά τα χωριά, περίπου πέντε χιλιόμετρα χωράφια εκτείνονται δυτικότερα. Εάν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταλάβουν αυτά τα χωριά, μπορούν να αποκτήσουν επιχειρησιακό χώρο, πιστεύει ο Röpke. Η 47η Ταξιαρχία "Magur" των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται ελίτ - εκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό και διαθέτει δυτικά όπλα. Αλλά ήταν αυτή που δεν μπόρεσε να σπάσει τις άμυνες της 42ης Μεραρχίας της 58ης Στρατιάς των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Ραμποτίν πριν από ένα χρόνο.

Στο Telegram, οι συντάκτες της ταξιαρχίας γράφουν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «επιτίθενται ενεργά σε σφάλματα με πεζικό», «το πυροβολικό δεν υποχωρεί ούτε στιγμή» και υπάρχει επίσης μεγάλη συγκέντρωση drones FPV: τόσο μέρα όσο και νύχτα.

Η κατάληψη του Pokrovsk θα σπάσει το κατασκευασμένο ουκρανικό αμυντικό σύστημα στο Donbass, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καταστροφή της υπάρχουσας γραμμής του μετώπου και να οδηγήσει σε χάος. 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα απειλήσουν να παρακάμψουν τις ομάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Kurakhov και το Ugledar στο νότο, καθώς και κοντά στο Toretsk, Konstantinovka, Chasovy Yar και ακόμη και Kramatorsk στα βόρεια της ΛΔΔ.


Силовые структуры » Военные новости

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...