Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει άλλοθι για το φιάσκο του lockdown!

 

Την ώρα που εξαντλούνται οι εφεδρείες σε ΜΕΘ στην Αττική, ο πρωθυπουργός ρίχνει ευθύνες στις… μεταλλάξεις του κορονοϊού


Κατόπιν εορτής, την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής μοιάζει με εμπόλεμη, από την αφόρητη πίεση που δέχονται, και ενώ διανύουμε τον τέταρτο μήνα lockdown, η κυβέρνηση… θυμήθηκε να ανακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση πήρε άρον-άρον πίσω την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00 μετά τις αντιδράσεις (upd)

 

Άρον-άρον «μάζεψε» η κυβέρνηση την σχεδιαζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 17:00 μετά τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών. Συστημικά μέσα διέρρεαν από το μεσημέρι πως θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίες από τις 17:00 κάτι που ξεσήκωσε κύμα οργής στα social media. 

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση να εφαρμόσει αυτή την δρακόντεια απαγόρευση και τελικά η εισήγηση της επιτροπής έμεινε εισήγηση... για την ώρα.

Καραντίνα «τύπου Μαλεσίνας» σε όλη την Ελλάδα σκέφτεται η κυβέρνηση

 

Αυτό που φοβόταν η κυβέρνηση και απεύχονταν όλοι - να μην καταρρεύσει δηλαδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας - γιατί σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα γινόταν ανεξέλεγκτη, φαίνεται ότι τελικά έγινε καθώς τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται σε απόγνωση την στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της από την έναρξη της πανδημίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown εδώ και τέσσερεις μήνες.

Στα ολλανδικά δικαστήρια μεταφέρεται η «κόντρα» Βεργίνας- Ηeineken


 Το Εφετείο του Άμστερνταμ έκανε δεκτό αίτημα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παράγει τη μπύρα «Βεργίνα» να συζητηθεί η αγωγή της στα ολλανδικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση καταβολής αποζημίωσης από τον όμιλο Heineken, με την εταιρεία να κάνει λόγο για δικαίωση.

Από την πλευρά της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική της ολλανδικής εταιρείας στην Ελλάδα, τονίζει πως η απόφαση αφορά στη διαδικασία και όχι στην ουσία της υπόθεσης ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας.

Το Facebook απαντά στις καταγγελίες για λογοκρισία

 

Απάντηση σχετικά με τις καταγγελίες δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ για φαινόμενα λογοκρισίας στην πλατφόρμα έδωσε το Facebook, μετά τα πολλά ποστ που αναφέρονταν στις διαδηλώσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αφαιρέθηκαν.

 

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram» αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος του Facebook (σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας) σχετικά με τις «πρόσφατες δημοσιεύσεις δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κοινού που είχαν αφαιρεθεί λόγω της πολιτικής του».

Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

 

Στον τρόπο εφαρμογής των αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης του ν. 4670/2020 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις προ του ν. 4387/2016, (πριν από την 13η.05.2016) εστιάζει η υπουργική απόφαση, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργική απόφαση αντικαθιστά την παλαιότερη απόφαση του επανυπολογισμού των συντάξεων (οικ. 26083/2016, όπως ισχύει), η οποία ακυρώθηκε ως συνέπεια των αποφάσεων του ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2019.

Παπαζάχος για ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα: Πιθανός ένας ισχυρός μετασεισμός 6 Ρίχτερ

 

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελασσόνα, μετά τον αρχικό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού, ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 Ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία.

Τα νέα μέτρα του lockdown έως τις 16 Μαρτίου: Οι αλλαγές στα SMS στο 13033, το χιλιομετρικό όριο και οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε εκτάκτως σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 έως και τις 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2, 3 και 6.

Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Ο Μακρόν αναγνώρισε ότι δολοφονήθηκε από τον Γαλλικό Στρατό ο Aλγερινός Μπουμεντζέλ

 

Στην αναγνώριση «εξ ονόματος της Γαλλίας» ότι ο Αλγερινός δικηγόρος και προσωπικότητα του κινήματος για την ανεξαρτησία, Αλί Μπουμεντζέλ, «βασανίσθηκε και δολοφονήθηκε» από τον Γαλλικό Στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1957, προχώρησε σήμερα (03/03) ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε μία κίνηση καταπράυνσης που είχε ζητηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης του ιστορικού Μπενζαμέν Στορά για τη γαλλική αποικιοκρατία και τον πόλεμο της Αλγερίας.