EXIT POLL: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό από 30-34% – Από 127-137 η εκτίμηση εδρών

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που κυμαίνεται από 30 μέχρι και 34% αποτυπώνει το κοινό exit poll για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών.
Από τα πρώτα δεδομένα η νέα Βουλή θα έχει τουλάχιστον 8 κόμματα -με την είσοδο και της Ένωσης Κεντρώων- ενώ οριακά θα κριθεί καθώς φαίνεται η είσοδος της Λαϊκής Ενότητας.

Εγνατία οδός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Συστάσεις στους οδηγούς

Συστάσεις προς τους οδηγούς εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από σήμερα το βράδυ κάνει η “Εγνατία Οδός Α.Ε.”.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”

Ποια είναι τα διαφορετικά συμφέροντα που εκπροσωπούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης


Για μια φορά ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος. Λέει μεγάλες αλήθειες, ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες του προεκλογικού «αγώνα». Φοβερή ανακάλυψη κι αυτή! Έτσι το λένε, το πριν των εκλογών διάστημα, προεκλογικός «αγώνας». Αγωνίζονται και οι πολιτικοί.

Α.Τσίπρας: "Θα προχωρήσουμε μπροστά και θα ανοίξουμε δρόμους" [βίντεο]

«Ο λαός θα δώσει εντολή συνέχειας. Για μια ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και για μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει με την ίδια μαχητικότητα και αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες στο εσωτερικό πια της χώρας, για να προχωρήσουν οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις, για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατούσε καθηλωμένους.

Π. Καμμένος: «Το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση» #eklogesERT (vid)

«Το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαίωματος του, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Στέλνοντας μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας τόνισε πως ο μεγάλος εχθρός είναι η διχόνοια και η διαφθορά τονίζοντας την κρισιμότητα των εκλογών καθώς οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν «αν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες».

Θεοχαρόπουλος: Ο λαός αποφασίζει για την πορεία της χώρας

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής προσήλθε στο 51ο εκλογικό τμήμα Ημαθίας και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Παυλόπουλος: Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι «η όλη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στην δημοκρατική παράδοση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στις 10 το πρωί, στο 583o Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, το οποίο στεγάζεται στο 3ο- 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Κουτσούμπας: Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη

Zήτησε από τον κόσμο να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ, προκειμένου «να ανοίξει το αύριο για εμάς και τα παιδιά μας»

Να αξιοποιούσουν την εμπειρία τους και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, κάλεσε τον ελληνικό λαό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος, λίγο μετά τις  10 το πρωί, από το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν έκανε ο Στ. Θεοδωράκης

Στη Χαλέπα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 
Ο κ. Θεοδωράκης προσήλθε στο εκλογικό του τμήμα ενω αφού μπήκε στο παραβάν βγήκε και ζήτησε ένα νέο πακέτο ψηφοδελτίων καθως προφανώς ... κάτι έλειπε.
Ο ίδιος μετά την ψήφοφορία ανέφερε :
Ελπιζω να έχουμε μικρή αποχή, να σηκωθει ο κόσμος να πάει να ψηφισει, να ψηφίσει αλλιως να μη γυρίσουμε στο παρελθόν αλλά να προχωρήσουμε μπροστά.

Π. Λαφαζάνης: Σήμερα λέμε “Οχι σε αποχή, μνημόνια και λιτότητα #eklogesERT (vid)

Τη νεολαία ανέδειξε ως προτεραιότητα ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στον Κορυδαλλό.
«Για μας προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές έχει η νεολαία της πατρίδας μας. Η νεολαία καλείται σήμερα να πει ένα μεγάλο όχι στην αποχή, στην απογοήτευση, στο «όλοι το ίδιο είναι» γιατί και τα τρία αυτά φέρνουν μνημόνιο και λιτότητα.

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας #eklogesERT (vid)


Στη Νέα Ιωνία ψήφισε η προεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και αμέσως μετά δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται αύριο κιόλας μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας που θα αφήσει πίσω οριστικά τα μνημόνια και την κρίση, χωρίς όμως να συνθλίψουμε τον ελληνικό λαό».