Νάουσα: Στους «ιστορικούς κήπους» της Ευρώπης μπαίνει το δημοτικό πάρκο της πόλης

 

Στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Κήπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ERHG) εντάχθηκε επίσημα, ως πλήρες μέλος, το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας.

Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του φορέα, κατόπιν θετικής εισήγησης της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής. Στη Γενική Συνέλευση των μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής για τα Ιστορικά Πάρκα της Ευρώπης (ERHG) συμμετείχαν διαδικτυακά ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου, Νίκος Μπάμπος.

Παρίσι: Τα διασημότερα καμπαρέ του κόσμου επαναλειτουργούν τον Σεπτέμβριο

 

Το Moulin Rouge στο Παρίσι, ένα από τα διασημότερα καμπαρέ στον κόσμο, που είχε κλείσει λόγω της πανδημίας από τις 12 Μαρτίου του 2020, θα επαναλειτουργήσει στις 10 Σεπτεμβρίου με ένα γαλλικό κανκάν πιο ξέφρενο από ποτέ, όπως τουλάχιστον υπόσχονται οι χορεύτριές του, οι οποίες δεν κρύβουν την ανυπομονησία τους.

Το Lido, ένα άλλο μεγάλο καμπαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας, ανοίγει ξανά στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ το Crazy Horse, με ιστορία από το 1951, θα υποδεχθεί και πάλι το κοινό του στις 9 Σεπτεμβρίου. Από την άλλη, το καμπαρέ Michou θα επαναλειτουργήσει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Κεραυνοί του γαλάζιου βουλευτή Κώστα Τζαβάρα κατά της κυβέρνησης: Εγώ σε κωμωδίες δεν συμμετέχω!

 

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας. Μιλάμε ουσιαστικά για το πρώτο ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, η οποία μάλιστα «ανακοινώθηκε» στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνο τον παρουσιαστή ο οποίος άκουγε τον κορυφαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς να μπορεί να τον σταματήσει!

Κέρατο εν γνώσει της συζύγου;

 

Διαβάστε στην «Espresso»: Ο Φιλιππίδης λέει ότι με την Παπαχαραλάμπους, που τον έχει καταγγείλει, διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό και η γυναίκα του Ελπίδα ήξερε τα… πάντα – Οι απίστευτοι ισχυρισμοί στο απολογητικό υπόμνημά του – Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού! Για την κακοποίηση του 2008 το παίζει αθώα περιστερά!

Κεραυνοί Μαστοράκη για «αγράμματους ρεπόρτερ» του ΣΚΑΙ και την φωνή της Παναγοπούλου: «Είναι σαν κόρνα από παλιό Φιατ»

 

Ξεσπάθωσε ο Νίκος Μαστοράκης για τα λάθη δημοσιογράφων των καναλιών ΣΚΑΙ και Mega και μέσα από μια βιτριολική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο ίδιος σημειώνει όσα ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτα με σκληροπυρηνικό ύφος.

«ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΣΚΑΪ…
… αλλά χωρίς να εξαιρούνται πολλοί άλλοι.
Τα εξωφρενικά λάθη σας είτε μιλάτε ζωντανά, η κάνετε voice over σε κάποιο βίντεο, δεν προσβάλουν μόνο το κανάλι και ειδικά τον άξιο και ταλαντούχο Παπαδροσο, στρεβλώνουν τη γλώσσα των αφελών μιμητών σας, εντός και εκτός τηλεόρασης και κυρίως “πολιτογραφούν” το λάθος ως σωστό για εκατοντάδες χιλιάδες όμοιους σας που επιχειρούν να

Η Ανταρκτική απόκτησε τη σημαία της: Την “έφτιαξαν” η κλιματική αλλαγή κι ένας Αμερικανός δημοσιογράφος

 

Τη σημαία «True South» σχεδίασε για την Ανταρκτική ο Αμερικανός δημοσιογράφος Evan Townsend για να δώσει μια διακριτή ταυτότητα στην ήπειρο και να ενθαρρύνει την προστασία της από τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη μας έναντι της κλιματικής αλλαγής.

O Townsend μίλησε προσφάτως στο Dezeen και τόνισε πως πρόκειται για την πρώτη σημαία της ηπείρου η οποία χαίρει της υποστήριξης Εθνικού Προγράμματος για την Ανταρκτική – για την ακρίβεια, έξι Εθνικών Προγραμμάτων – και ότι είναι η πρώτη σημαία που χρησιμοποιείται ευρέως εκεί.

Ακρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιό της δημοσιοποίησε η γαλλική SANOFI

 

Το γαλλικό εργαστήριο Sanofi έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα θετικά αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής του κύριου υποψήφιου εμβολίου της κατά της Covid-19, το οποίο ανέπτυξε μαζί με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK), έπειτα από μια αποτυχία που προκάλεσε μήνες καθυστέρησης.


Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής φάσης 2 στον άνθρωπο δείχνουν πως η χορήγηση αυτού του εμβολίου «προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών

«Για τον πατέρα μου…»: Ο τερματοφύλακας – ήρωας της Λίβερπουλ ξέσπασε μετά το γκολ στο 95′

 

Ο Αλισον Μπέκερ είναι το κεντρικό πρόσωπο της premier league, μετά το χθεσινό του γκολ στο «Χόθορνς» στο ματς της Λίβερπουλ κόντρα στην -ήδη υποβιβασμένη- Γουέστ Μπρομ, για την 36η ημέρα του αγγλικού πρωταθλήματος.


Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε ως από… μηχανής θεό τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, ο οποίος χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με 2-1! Ο πρώτος στην μακραίωνη ιστορία της ομάδας.Ο πρώτος με κεφαλιά σε όλη την Premier League.

Η ΕΑΒ θα κατασκευάζει ελληνικά drone σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια [video]

 

Σύσκεψη με στόχο την ταχεία προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης, του καινοτόμου σχεδιασμού και της βιομηχανικής παραγωγής Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από την ΕΑΒ, συγκάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ιπτάμενα drones που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε υπηρεσία και για κάθε ανάγκη του κράτους, όπως στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία, την πυροσβεστική ή την πολιτική προστασία, ακόμα και για παραδόσεις φαρμάκων ή τροφίμων σε ειδικές περιπτώσεις.

Το νέο κρυπτονόμισμα που έφθασε τα 45 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες: Internet Computer

 

Internet Computer. Αυτό είναι το όνομα του νεότερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως, το οποίο κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να εισέλθει στη λίστα των 10 ακριβότερων ψηφιακών νομισμάτων παγκοσμίως.


Το νέο κρυπτονόμισμα ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στις πλατφόρμες μόλις τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη κατόρθωσε να αποκτήσει χρηματιστηριακή αξία, ύψους 45 δισ. δολαρίων.

Λύτρα πέντε εκατoμμυρίων δολαρίων σε χάκερ για τον αγωγό της Colonial: Σε κρυπτονόμισμα η πληρωμή

 

Λίγες ώρες αφότου η αμερικανική επιχείρηση 

Colonial Pipeline, η οποία διαχειρίζεται τον πετρελαιαγωγό που έπεσε πρόσφατα θύμα χάκινγκ και ετέθη εκτός λειτουργίας επί έξι μέρες, άρχισε να μεταφέρει εκ νέου εκατομμύρια γαλόνια καύσιμα, ρεπορτάζ του Bloomberg αποκάλυπτε ότι η εταιρεία κατέβαλε λύτρα σχεδόν 5 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονόμισμα.

Τα λύτρα πληρώθηκαν στους Ανατολικοευρωπαίους χάκερ που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αναφέρει το πρακτορείο. Η διακοπή λειτουργίας οδήγησε σε ελλείψεις καυσίμων εν μέρει επειδή πανικόβλητοι καταναλωτές άρχισαν να αγοράζουν πετρέλαιο κατά μήκος των πολιτειών της Ανατολικής Ακτής στην Αμερική.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φτηνότερα από τα συμβατικά το αργότερο μέχρι το 2027: Τι αναφέρει έρευνα του Bloomberg NEF

 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά θα καταστούν φτηνότερα απότα αντίστοιχα συμβατικά το αργότερο μέχρι το 2027.

Αυτό αναφέρει πρόσφατη μελέτη του Bloomberg NEF που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος (T&E).

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πιθανό να φτάσουν ακόμα και το ποσοστό του 100% σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2035 εάν η νομοθεσία επιβάλλει αυστηρότερα όρια στις τιμές των εκπομπών CO2 και παράλληλα παράσχει ικανοποιητική στήριξη στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών επαναφόρτισης των συσσωρευτών.

Ο Πρίγκιπας Χάρι περιγράφει τη ζωή στο παλάτι: Κάτι μεταξύ Truman Show και ζωής σε ζωολογικό κήπο

 

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δούκας του Σάσεξ Χάρι, μιλώντας στον Αμερικανό ηθοποιό Νταξ Σέπαρντ (Dax Shepard) και στο podcast «Armchair Expert», για τον τρόπο που μεγάλωσε στη βασιλική οικογένεια, για την Μέγκαν και την ψυχική υγεία.

Ο πρίγκιπας Χάρι στη συνέντευξή του, φάνηκε να επικρίνει τον τρόπο που μεγάλωσε από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, λέγοντας ότι ήταν γεμάτος «με πολύ πονεμένες στιγμές και δοκιμασίες» και τόνισε ότι ήθελε να «σπάσει την αλυσίδα» για τα παιδιά του. Αισθάνεται «πραγματικά απογοητευμένος» από τον πατέρα του, ο οποίος σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματά του, καθώς και για την οικονομική αποκλήρωσή του.

Σε γονική άδεια ο σύζυγος εάν εκλεγώ, λέει η υποψήφια των Γερμανών Πράσινων για την Καγκελαρία

 

Η Αναλένα Μπέρμποκ, η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου στη Γερμανία, σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξής της ότι ο σύζυγός της είναι εκείνος που θα αναλάβει πλήρως τη φροντίδα των παιδιών τους εάν επικρατήσει εκείνη στην αναμέτρηση.

«Η ευθύνη του αξιώματος της καγκελαρίου συνεπάγεται διαθεσιμότητα ημέρα και νύχτα. Θα είμαι σε θέση να το ασκήσω επειδή ο σύζυγός μου θα λάβει πλήρη γονική άδεια» σε περίπτωση νίκης του κόμματός της στις εκλογές, εξήγησε η 40χρονη πολιτικός στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag που κυκλοφορεί.

Στη Μόσχα «γεννήθηκε» η πρώτη Ελληνίδα Ματριόσκα: Από τα χέρια της 15χρονης Κατερίνας

 

Μια κούκλα που εκφράζει την απόλυτη ρωσική ψυχή, η Ματριόσκα,για πρώτη φορά ύστερα από έναν αιώνα ιστορίας της, έγινε… Ελληνίδα.


Η Ελληνίδα Ματριόσκα «γεννήθηκε» αυτές τις ημέρες στη Μόσχα χάρη σε μια 15χρονη, η οποία φρόντισε να διακοσμήσει κατάλληλα την παραδοσιακή κούκλα.

Μάλιστα, η Ελληνίδα Ματριόσκα της Κατερίνας Δημίδου θα λάβει μέρος στην έκθεση «Mission Matryoshka» του Μουσείου Εφαρμοσμένων Τεχνών στη ρωσική πρωτεύουσα,

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πανηγυρίζει για το Σχέδιο Ανάπτυξης: «Σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια για την Κύπρο του αύριο»

 

Η σημερινή ημέρα δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ιστορική, είπε την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι «σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια για την Κύπρο του αύριο».

Παρουσιάζοντας στο Προεδρικό Μέγαρο το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, ο Πρόεδρος είπε ότι ε«ίναι ένα φιλόδοξο, αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο, όχι μόνο για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και την δημιουργία ενός νέου οράματος για τη χώρα μας που θα υλοποιηθεί χάρη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έχουμε καταρτίσει».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος απαντά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη: Αυτά τα χρήματα δεν θα μας τα χαρίσει η Ε.Ε., είναι δάνειο…

 

Κάθε χρόνο ο κ. Αναστασιάδης μας παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και κάθε χρόνο αποτυγχάνει.

Ιδιαίτερα όμως φέτος, η ετήσια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) για το νέο μοντέλο της οικονομίας, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να ξεκινά με απολογίες προς τον κυπριακό λαό.

Έτσι ξεκινά η δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ως απάντηση στις ανακοινώσεις του κ. Νίκου Αναστασιάδη για την κυπριακή οικονομία. Σημειώνει σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος: