Η ΔΟΕ επιτρέπει στους «καθαρούς αθλητές» της Ρωσίας να φέρουν την σημαία της χώρας στους Ολυμπιακούς

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΟΕ συγκάλεσε ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ στην Λωζάνη σήμερα, με θέμα την τιμωρία, που επέβαλε η IAAF στους Ρώσους αθλητές του στίβου και τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη των εργασιών, ο Τόμας Μπαχ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού για τους Ρώσους αθλητές.

EURO 2016.«Χέρι-χέρι» προχώρησαν Γερμανία-Πολωνία (Videos)

Πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 1-0, η Γερμανία νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία στο "Parc des Princes" και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Γ΄ όμιλο του EURO 2016.
Ο Μάριο Γκόμεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 30ο λεπτό, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα περάσουν στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Τα plug-in υβριδικά θα φορτίζονται στο άμεσο μέλλον ασύρματα

Μια από τις διαδικασίες που οι πιθανοί αγοραστές ενός plug-in υβριδικού μοντέλου –αυτά που μπορούν να καλύψουν μια απόσταση κάποιων δεκάδων χιλιομέτρων καθαρά ηλεκτρικά- αλλά και ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό είναι αυτή της φόρτισης.

Η οποία περιλαμβάνει τη σύνδεση του φορτιστή αφενός στην κατάλληλη υποδοχή

Ο Τζέιμς Μποντ θα αγόραζε αυτόν τον πύργο. Εσείς; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..

Ο πύργος νερού, κατασκευασμένος από πέτρα το 19ο αιώνα ανανεώνεται και οχυρώνεται πίσω από ένα ξεχωριστό, και κάπως ελκυστικό κτίριο που τυλίγεται γύρω του.
Το Lymm Water Tower, στο Τσεσάιρ της Βρετανίας είναι μια πολυβραβευμένη πρόταση που αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη του που επιθυμεί ιδιωτικότητα σε ένα νέο πάντρεμα αρχιτεκτονικής του χθες με το σήμερα.

Αυτοί είναι οι παππούδες της hip-hop από την Κένυα ( picture+video )

Τους λένε Kabangu και είναι οι ηγέτες της hip hop σκηνής της Κένυας. Επιβιώνοντας τη μουσική σκηνή των 80s, σήμερα περνάνε τη σοφία τους στα επίδοξα ανερχόμενα αστέρια της showbiz και τους διδάσκουν τις αξίες που οφείλουν να υπερασπιστούν. Την ειρήνη, την ισότητα, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Υγεία- Ομορφιά: Φλούδα πορτοκαλιού: Δύο έξυπνοι τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε ως προϊόν ομορφιάς

Η φλούδα του πορτοκαλιού έχει υπέροχο άρωμα, όμως πρακτικά οι χρήσεις της στην καθημερινότητά μας είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Ίσως χρησιμοποιείτε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματίσετε τα κέικ σας, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πού αλλού μπορεί να χρησιμεύσει η φλούδα πέρα από αυτό;

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός για την TUI

Για τον μεγαλύτερο αυστριακό διοργανωτή ταξιδιών TUI, η Ελλάδα έχει επικρατήσει ως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών εφέτος, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται η ζήτηση για διακοπές σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, εξαιτίας, όπως σημειώνεται, πολιτικών τρομοκρατικών επιθέσεων και προσφυγικής κρίσης.

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς για τους Βρετανούς

Με τον γαμήλιο τουρισμό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα κερδίζει συνεχώς το ενδιαφέρον των μελλοντικών ζευγαριών που θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Άλλωστε, ποιος καλύτερος τρόπος να ενώσει κάποιος για πάντα την ζωή σου με το έτερον ήμισυ, αν δεν έχει ως φυσικό φόντο του αξέχαστου αυτού μυστηρίου την πολυφωτογραφημένη καλντέρα στη Σαντορίνη, την πανέμορφη Λίνδο στη Ρόδο ή κάποια από τις εκπληκτικές παραλίες του Ιονίου;

Γιούνκερ: Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων

«Καλωσορίζω τον φίλο της Ελλάδας και ένα υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή όχι για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο LinkedIn ο Ομπάμα για να γλυτώσει από την ανεργία

Έτοιμος να μπει στην αγορά εργασίας και να αναζητήσει δουλειά μετά από 10 χρόνια στην Προεδρία των ΗΠΑ, δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

 Ο 55χρονος Αμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας σε συνέδριο για την προσέλκυση επενδυτών στη ώρα του είπε πως θα εγγραφεί στον ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn με στόχο να βρει δουλειά.

EURO 2016: ιστορική πρόκριση της Ουαλίας, διέλυσε τη Ρωσία, δεύτερη η Αγγλία

Στην Τουλούζ η Ουαλία διέσυρε την Ρωσία κερδίζοντας 3-0, με την 3άδα Μπέιλ, Ράμσεϊ, Άλλεν να κάνει όργια και τον γκολκίπερ Ακινφέεφ να σώζει την εθνική του από πρωτοφανή ήττα. Στην παρθενική της εμφάνιση, η Ουαλία τερματίζει στην 1η θέση του ομίλου. Η Αγγλία έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, αλλά γκολ στην Σλοβακία δεν έβαλε και με το 0-0 έμεινε στην 2η θέση του ομίλου, ενώ οι Σλοβάκοι θα είναι κατά 99% μέσα στις 4 καλύτερες "τρίτες"

Odds BK (Νορβ) ή Μάριεχαμν (Φινλ) η αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα στον β προκρ. του Europa League

Ιστορική ημέρα η 20 Ιουνίου του 2016 καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα συμμετείχε για πρώτη φορά σε κλήρωση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την τιμωρία του Πανιωνίου την Παρασκευή από την UEFA, αφού δεν πληρούσε τα κριτήρια αδειοδότησης.

Ο ΠΑΣ (που και ο ίδιος στο παρελθόν είχε στερηθεί για τον ίδιο λόγο την συμμετοχή του στο Europa League) μπήκε στην κλήρωση

Η Θεατρική Ομάδα Σάμου στο ert.gr – 30 χρόνια πολιτιστικής δράσης

Μετράει ήδη τρεις δεκαετίες ζωής και συνεχίζει. Ο λόγος για τη Θεατρική Ομάδα Σάμου, για την οποία μας δίνει χρήσιμα στοιχεία για τη δράση της ο Στέλιος Μάρκου.

Η ΘΟΣ συμμετέχει στο Θεατρικό Φεστιβάλ που θα γίνει 3-7 Ιουλίου στην Ικαρία στο στέκι της θεατρικής ομάδας DUENDE.

Ο Πικάσο που αξίζει περισσότερα από $45 εκατομμύρια

Τα έργα του Πάμπλο Πικάσο κοσμούν κάθε συλλογή τέχνης και τοίχους εμβληματικών μουσείων που διηγούνται τον πολιτισμό του 20ου αιώνα. Από το MoMA στην Tate Modern του Λονδίνου ο Πικάσο εξακολουθεί να απολαμβάνει τη δημοφιλία με τις φιγούρες και τις εικόνες του, είτε μέσα από το πρίσμα του κυβισμού, είτε όχι.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αλβανίας στα Ιωάννινα

Για μια συναυλία έρχεται στα Ιωάννινα η διεθνούς φήμης Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αλβανίας. Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 21:00 στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Κύπρος: Δύο πυροσβέστες νεκροί- Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα

Τραγική είναι η κατάσταση στην Κύπρο από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στους πρόποδες  του όρους Τροόδους και έχει ήδη αφήσει δύο νεκρούς καθώς και αποκαίδια σε 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.
Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του.

Το μήνυμα του Γιούνκερ από την Αθήνα...Γιουνκέρ: Αυτήν την Ελλάδα αγαπώ

Η επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα την Τρίτη, έχει κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έναν βαθύτατο συμβολισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συζητηθούν τα καυτά θέματα που απασχολούν τη κυβέρνηση.

Όπως σημειώνουν, η επίσκεψη συμβολίζει πως το Grexit πέρασε μια για πάντα στον κάλαθο της ιστορίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως της υποχρεώσεις

Ποια χώρα κατέχει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Η Κίνα συνεχίζει να κατέχει την κορυφή στον κατάλογο Top 500 με τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές στον κόσμο, αλλά με ένα νέο μηχάνημα, τον Sunway TaihuLight. Τη Νο 1 θέση εδώ και λίγα χρόνια κατείχε ο κινεζικός Τιανχέ-2, ο οποίος όμως βρέθηκε πλέον στη δεύτερη θέση.
Ο νέος κορυφαίος υπερυπολογιστής είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών της Κίνας και έχει επεξεργαστική ισχύ 93 petaflop.

Reuters: Οι νέοι επιλέγουν τα Social media μέσω των «έξυπνων κινητών» για να ενημερωθούν

Ως νούμερο ένα πηγή ειδήσεων μεταξύ των νέων ανθρώπων παρουσιάζονται τα Social media.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι αποτελούν την νούμερο ένα πηγή ειδήσεων μεταξύ των νέων.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ-Πέμπτο το Mega!

Πρώτος ο ΑΝΤ1 με 17,8% και τη βδομάδα 6 – 12/6/2016, με δεύτερο τον Alpha με 13,7%. Το Star σταθερά τρίτο με 11%, ενώ ο ΣΚΑΪ υποχώρησε στο 9,9% και το Mega στο 9,3%. Η ΕΡΤ1 με τις μεταδόσεις του EURO ανέβηκε στο 8,6% και ξεπέρασε ύστερα από καιρό το E-TV που έπεσε στο 7,5%. Στο 2%, τέλος, η ΕΡΤ2 και στο 1,1% το Μακεδονία TV.

Στους δρόμους των ΗΠΑ το πρώτο λεωφορείο μέσω... εκτυπωτή

Μια νέα πρωτοποριακή τεχνολογία οδήγησε στην κατασκευή ενός μικρού λεωφορείου που δημιουργήθηκε μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, με τον ''Olli'', όπως ονομάζεται το όχημα, να κυκλοφορεί το επόμενο χρονικό διάστημα στους δρόμους των ΗΠΑ.

Το νέο αυτό-οδηγούμενο όχημα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της νεοσύστατης εταιρείας Local Motors και της IBM.

Πλεόνασμα 97.434.108 ευρώ έβγαλε η ΕΡΤ

Με αξιοζήλευτη οικονομική πορεία κλείνει το πρώτο έτος (11/6/2015 – 11/6/2016) η ΕΡΤ. Ο απολογισμός της εταιρείας περιλαμβάνει πολλές δράσεις, με σημαντικότερη τη σταδιακή πλήρη λειτουργία της σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, και πολύ καλά οικονομικά στοιχεία από το έσοδο του ανταποδοτικού τέλους. Το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε επαναταξινόμηση των στοιχείων των ΔΕΚΟ και η πορεία της ΕΡΤ ξεχωρίζει.

ΧΑΜΟΣ στο Mega: Οι εργαζόμενοι «στόλισαν» τον Καψή

Η εμφάνιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Θανάση Ανδρεούλη στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του MEGA που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής προσγείωσε για τα καλά όλους… Και κυρίως έβαλε τέρμα στην ψεύτικη αισιοδοξία που καλλιεργούσε τις προηγούμενες ημερες ο Μανώλης Καψής, χωρίς να έχει κανένα ουσιαστικό σημάδι από τους μετόχους!

Η απόφαση της διοίκησης του ANT1 που θα φέρει τα πάνω κάτω στο τηλεοπτικό τοπίο

Ο όμιλος Κυριακού φέρεται να έχει αποφασίσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο να κάνει μια αλλαγή, η οποία αν μη τι άλλο θα οξύνει τον ανταγωνισμό και θα δώσει περισσότερες επιλογές στους τηλεθεατές.
Το Μακεδονία TV, το οποίο ανήκει στον όμιλο Antenna θα μετονομαστεί σε ΑΝΤ2 και θα αλλάξει εντελώς ο χαρακτήρας και το πρόγραμμά του.

Τους πείραξε η ζέστη στον ΔΟΛ και γράφουν υπέρ της κυβέρνησης ή συμβαίνει κάτι άλλο;;;

Αν σου έλεγαν ότι «Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου έχει διαμορφωθεί ένα “μαξιλάρι” που επιτρέπει αισιοδοξία για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ στην τρέχουσα χρονιά. Κάτι που… θα αποτρέψει  την εφαρμογή του “κόφτη” δαπανών την άνοιξη του 2017» θα στοιχημάτιζες ότι διαβάζεις απόσπασμα (από το κυβερνητικό ρεπορτάζ) της «ΑΥΓΗΣ»! Λάθος όμως! Θα το έχανες το στοίχημα!

Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει τον Παπαχελά υπουργό (αν γίνει πρωθυπουργός)

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον Κυριάκο Μητσοτακη, στο Συγκρότημα Αλαφούζου, δεν είναι άλλος απο τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά. Επίσης, δεν αποτελεί πολιτικό μυστικό ότι οι δυο άνδρες διατηρούν εδώ και χρόνια ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, πολύ πριν γίνει βουλευτής ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ. Στο πέρασμα του χρόνου η σχέση των Μητσοτακη - Παπαχελά,

Καλύτερα ο Παντελής Καψής να μας μιλήσει για ΔΤ και ΝΕΡΙΤ…

Ο Παντελής Καψής θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει εξηγήσεις για το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.  Το πως στήθηκε το ένα μόρφωμα πάνω στο άλλο της ΔΤ,  και την υπόθεση της ειδική διαχείρισης. Προς το παρόν ο Παντελής Καψής, επί χρόνια διευθυντικό στέλεχος και αντιπρόεδρος του ΔΟΛ,  πριν γίνει υπουργός, με ανάρτησή του στο FB θεωρεί πως οι θεατές δεν θυμούνται και δεν καταλαβαίνουν.