Υγεία- Ομορφιά: Φλούδα πορτοκαλιού: Δύο έξυπνοι τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε ως προϊόν ομορφιάς

Η φλούδα του πορτοκαλιού έχει υπέροχο άρωμα, όμως πρακτικά οι χρήσεις της στην καθημερινότητά μας είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Ίσως χρησιμοποιείτε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματίσετε τα κέικ σας, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πού αλλού μπορεί να χρησιμεύσει η φλούδα πέρα από αυτό;



Κι όμως, η φλούδα του πορτοκαλιού, χάρη στα θρεπτικά της έλαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπιτικό «προϊόν ομορφιάς»!

- Λεύκανση δοντιών

Μπορείτε να τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας του πορτοκαλιού επάνω στα δόντια για να τους χαρίσετε πιο λευκό χρώμα. Το λευκό μέρος της φλούδας του πορτοκαλιού περιέχει Δ-λιμονένιο, ένα συστατικό που δρα σαν διαλύτης ενάντια στις κηλίδες των δοντιών. Επειδή η φλούδα του πορτοκαλιού δεν είναι τόσο όξινη όσο το ίδιο το φρούτο, δεν καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.
bigstock Orange Slices And Grated Peel 2882774

- Πιο λαμπερό δέρμα

Εάν το δέρμα σας είναι «θαμπό» και ξηρό, μπορείτε να του δώσετε λίγη έξτρα λάμψη με τη βοήθεια της φλούδας του πορτοκαλιού. Απλώστε τις φλούδες επάνω στο πρόσωπο για μερικά λεπτά ή προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού σε μια σπιτική μάσκα προσώπου για να δώσετε ξανά στο δέρμα σας τη χαμένη του λάμψη.
Πηγή: Mail Online

ΥΓΕΙΑ Α-Ω

9 τρόποι να διατηρήσετε την υγεία του πεπτικού σας συστήματος

  9 τρόποι να διατηρήσετε την υγεία του πεπτικού σας συστήματος


Το 1/3 το πληθυσμού παγκόσμια πάσχει από πρόβλημα του πεπτικού συστήματός του με τα πιο συχνό να είναι η καούρα και η δυσπεψία, τα οποία δημιουργούνται ακόμα και εάν δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα.
Βασική αιτία για την εμφάνιση καούρας και δυσπεψίας, όπως μας ενημέρωσε ο κος Μανώλης Συμβουλάκης, Γαστρεντερολόγος είναι το Acid Pocket ή αλλιώς Θύλακας Οξέος. Το Acid Pocket είναι μία περιοχή με υψηλή οξύτητα που δημιουργείται μεταγευματικά κάτω ακριβώς από τον οισοφάγο και πάνω από την επιφάνεια των τροφών. Το acid pocket λειτουργεί σαν δεξαμενή του γαστρικού οξέος και διατηρείται εκεί για περίπου 90 λεπτά.
AdTech Ad
Το Acid Pocket, δημιουργείται σε όλους τους ανθρώπους όμως παρατηρήθηκε ότι στα άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ο θύλακας αυτός είναι μεγαλύτερoυ μεγέθους.
65a8c821252b8744516e98743439e4e0 L
Τι πρέπει όμως να κάνετε για να διατηρήσετε την υγεία του πεπτικού σας συστήματος;
1. Διακόψτε το κάπνισμα
2. Μην κάνετε κατάχρηση αλκοόλ
3. Καταναλώνετε πολλά υγρά
4. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας
5. Μειώστε την ποσότητα λίπους που λαμβάνετε στα γεύματα
6. Μειώστε την ποσότητα των γευμάτων
7. Μην ξαπλώνετε στον κρεβάτι αμέσως μετά το γεύμα
8. Προσπαθείστε να μην τρώτε βιαστικά, καθώς η διαδικασία της πέψης ξεκινά από το στόμα μας. Τρώτε αργά και μασάτε καλά κάθε μπουκιά
9. Βάλτε την άσκηση στη καθημερινότητά σας. Προσπαθήστε να ασκείστε ήπια τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.
Αν χρειαστεί μπορεί να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή με σκευάσματα όπως τα αντιόξινα, οι ανταγωνιστές των Η2 υποδοχέων ισταμίνης και οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs).
Η νέα πρόταση όμως στην αντιμετώπιση της καούρας και της δυσπεψίας, σύμφωνα με τον κο Συμβουλάκη, είναι τα κατασταλτικά της παλιδρόμησης όπως τα αλγινικά σκευάσματα. Τα φάρμακα αυτά δημιουργούν μια προστατευτική γέλη που επικαλύπτει το Acid Pocket, αποτρέποντας την επαφή του οξέος με τον οισοφαγικό βλεννογόνο και για αυτό θα πρέπει να θεωρούνται ως σκευάσματα πρώτης εκλογής για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της καούρας και της δυσπεψίας. Ο τρόπος δράσης τους, τους επιτρέπει να επιφέρουν αποτέλεσμα μέσα σε 3 λεπτά από τη λήψη και η διάρκεια δράσης τους είναι έως και 4 ώρες.
Για το λόγο αυτό, προτείνεται η λήψη τους πριν την βραδινή κατάκλιση ώστε να επιτυγχάνεται ήρεμος και ποιοτικός ύπνος.
Μάλιστα η κλινική έρευνα έδειξε ότι αν συνδυαστούν τα αλγινικά με τα αντιεκκριτικά φάρμακα (PPIs) , τότε εμφανίζουν συνεργική δράση προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα της νόσου.
Τέλος, ο μη-συστηματικός τρόπος δράσης των αλγινικών τα καθιστά κατάλληλα για χορήγηση σε εγκύους καθώς και ηλικιωμένα άτομα με πολλαπλή φαρμακευτική αγωγή.


Οι σχέσεις παχαίνουν! Δεν θα πιστεύετε πόσα κιλά παίρνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια!

  Οι σχέσεις παχαίνουν! Δεν θα πιστεύετε πόσα κιλά παίρνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια!
Όσοι διατηρούν μόνιμη σχέση έχουν μια τάση να προτιμούν την πίτσα και τις βάφλες από τα smoothies και τις σαλάτες, με αποτέλεσμα να παίρνουν σταδιακά κιλά.
Έρευνα που περιελάμβανε 1.000 ζευγάρια από τη Βρετανία έδειξε ότι οι σχέσεις... παχαίνουν, με το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει όσο περνούν τα ευτυχισμένα χρόνια της κοινής ζωής των δύο συντρόφων.
AdTech Ad
bigstock Weight Scale 685661
Πάνω από τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από μεγάλη βρετανική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής, δήλωσαν ότι πήραν κιλά μετά τα πρώτα τρία χρόνια της σχέσης. Μόλις το 18% των ζευγαριών δήλωσαν ότι το βάρος τους αυξήθηκε στην αρχή της σχέσης, στη φάση που ονομάζεται «μήνας του μέλιτος».
Κατά μέσο όρο, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στα ζευγάρια είναι 2 κιλά το χρόνο, δηλαδή δύο σύντροφοι που παραμένουν σε σχέση επί μία 10ετία φτάνουν να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά περισσότερο απ’ ό,τι όταν γνωρίστηκαν!
Σε περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 62%) που πήραν κιλά όσο διατηρούσαν μόνιμη σχέση, η αύξηση βάρους αφορούσε και στους δύο συντρόφους, αφού ο ένας φάνηκε να έχει την τάση να υιοθετεί τις κακές συνήθειες του άλλου.
Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν ότι οι γυναίκες είναι η «κακή επιρροή» στη σχέση, αφού ποσοστό 54% των γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η αύξηση του βάρους τους οδήγησε σταδιακά σε αύξηση του βάρους τού συντρόφου τους. Αντίθετα, μόλις το 28% των αντρών δήλωσαν πως είδαν τη σύντροφό τους να παχαίνει αφού πήραν οι ίδιοι κιλά.
bigstock Couple eating an ice cream 15772190
Ένα πιο αισιόδοξο εύρημα της έρευνας ήταν ότι πολλά ζευγάρια που παχαίνουν παρέα αδυνατίζουν επίσης παρέα. Πάνω από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 56%) ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος ταυτόχρονα, ακολουθώντας την ίδια δίαιτα. Ποσοστό 61% των αντρών και γυναικών δήλωσαν ότι τους ήταν πιο εύκολο να χάσουν τα περιττά κιλά εάν έδιναν τη... μάχη τους μαζί με τον/την σύντροφό τους.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο διευθυντής της εταιρίας που διεξήγαγε τη μελέτη, Λι Σμιθ, ανέφερε πως όταν περνά το πρώτο πάθος και η σχέση έχει πια «στεριώσει», αρκετά ζευγάρια αφήνονται, με προβλέψιμα αποτελέσματα για το δείκτη της ζυγαριάς των δύο συντρόφων. Εάν βέβαια η προσπάθεια για αδυνάτισμα γίνεται και από τους δύο συντρόφους ταυτόχρονα, τότε το πρόβλημα μοιράζεται στα δύο κι έτσι γίνεται μικρότερο!


Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ

  Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ
Ποια είναι η ιδανική «δόση» σεξ που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των ζευγαριών; Υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός που πρέπει να αποτελεί στόχο για το ζευγάρι ώστε να είναι και οι δύο σύντροφοι ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και με τη σχέση τους γενικότερα;
Το σεξ θεωρείται πως επηρεάζει σε ποσοστό περίπου 25% τη γενική ικανοποίηση από τη σχέση. Άλλες παράμετροι, όπως η επικοινωνία και η συναισθηματική υποστήριξη, συναινούν ώστε το ζευγάρι να απολαμβάνει μια ποιοτική καθημερινότητα.
AdTech Ad
Οι επιστημονικές μελέτες επί του θέματος έχουν καταλήξει σε αντιφατικά συμπεράσματα σχετικά με το ποια συχνότητα στο σεξ συνδέεται με μακρόχρονη ικανοποίηση από τη σχέση.
bigstock Couple kissing passionately in 79415503
Ας τα δούμε αναλυτικά...

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ κάθε μέρα

Τους πρώτους μήνες της σχέσης ή για τα ζευγάρια νεαρής ηλικίας, το σεξ σε καθημερινή βάση –ή και πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα!– είναι κάτι συνηθισμένο. Στις μακροχρόνιες σχέσεις, ωστόσο, οι καθημερινές σεξουαλικές συνευρέσεις είναι σχεδόν απίθανες.
Το συχνό σεξ δεν εγγυάται απαραίτητα την ευτυχία των ζευγαριών. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα, ζητήθηκε από ζευγάρια να διπλασιάσουν τις σεξουαλικές τους επαφές για κάποιο διάστημα και τα αποτελέσματα του «πειράματος» αποδείχθηκαν καταστροφικά. Τα περισσότερα από τα ζευγάρια δήλωσαν ότι απολάμβαναν λιγότερο το σεξ και είχαν χειρότερη διάθεση σε σύγκριση με πριν.

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ 3-4 φορές την εβδομάδα

Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του παραπάνω πειράματος, μελέτη που εκπονήθηκε το 2004 υπέδειξε ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι τόσο πιο ευτυχισμένο είναι. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από ακαδημαϊκούς και αρκετές ακόμη έρευνες.
Η συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα είναι ένας μέσος όρος που φαίνεται να εγγυάται την ικανοποίηση των ζευγαριών, με δεδομένο βέβαια ότι υπάρχει ελεύθερος χρόνος, κίνητρο και διάθεση από την πλευρά των δύο συντρόφων.

- Ζευγάρια που κάνουν σεξ 1 φορά την εβδομάδα

Φαίνεται να είναι η κατηγορία στην οποία εντάσσονται τα περισσότερα ζευγάρια.
Πρόσφατα στοιχεία από τη μελέτη NATSAL σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες των Βρετανών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ περίπου πέντε φορές το μήνα.
Αμερικανική μελέτη που περιελάμβανε 2.400 ζευγάρια δείχνει μάλιστα ότι η συχνότητα αυτή είναι πολύ κοντά στο «ιδανικό», καθώς τα ζευγάρια που έκαναν σεξ πιο συχνά (4 ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα) δεν φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα από τα ζευγάρια που έκαναν σεξ 1 φορά την εβδομάδα.
Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως ερευνών και στατιστικών, η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του είναι κατά πόσο είναι ικανοποιημένος/η με τη συχνότητα του σεξ που απολαμβάνει στη σχέση του, επισημαίνει η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε δεν χρειάζονται συγκρίσεις και... μετρήσεις.


Οι κυριότερες σεξουαλικές φοβίες αντρών και γυναικών

21/06/2016 11:30 Οι κυριότερες σεξουαλικές φοβίες αντρών και γυναικών
Το σεξ είναι μια ιδιαίτερα ωφέλιμη και αναμφισβήτητα απολαυστική δραστηριότητα, όμως για πολλούς αποτελεί πηγή στρες, ενοχής ή ακόμη και φόβου.
Οι ανησυχίες σεξουαλικής φύσεως αφορούν θέματα όπως οι πιθανές συνέπειες της σεξουαλικής συνεύρεσης ή οι ανασφάλειες, με αποτέλεσμα το σεξ να είναι για ορισμένους συνυφασμένο κυρίως με αρνητικές παρά με θετικές σκέψεις.
AdTech Ad
Προκειμένου να εξερευνήσουν το φαινόμενο αυτό, ειδικοί της διαδικτυακής πλατφόρμας ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug Online Doctor ζήτησαν από 2.000 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μοιραστούν τις σεξουαλικές ανησυχίες και φοβίες τους.
Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις τους μέσα από μια σειρά γραφημάτων.
35798C7900000578 3650185 Most people feared their partner having an STI while unintended a 18 1466414161745
Όπως φαίνεται στο γράφημα, οι 10 κυριότερες σεξουαλικές φοβίες και για τα δύο φύλα είναι οι εξής:
1. Ο/Η σύντροφος έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (βαθμολογία: 6,9/10)
2. Θα σπάσει το προφυλακτικό ή το σεξ θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (βαθμολογία: 6/10)
3. Ο/Η σύντροφος δεν θα θεωρήσει ελκυστικό το γυμνό σώμα μου (βαθμολογία: 5,5/10)
4. Ο/Η σύντροφος δεν θα φτάσει σε οργασμό ή δεν θα απολαύσει το σεξ (βαθμολογία: 5,3/10)
5. Δεν είμαι καλός/καλή στο σεξ (βαθμολογία: 4,8/10)
6. Θα νιώσω αμηχανία μετά το σεξ (βαθμολογία: 4,4/10)
7. Θα συμβεί κάτι ντροπιαστικό κατά τη διάρκεια του σεξ (βαθμολογία: 4,3/10)
8. Ο/Η σύντροφος θα ζητήσει κάτι που δεν θα θέλω να κάνω (βαθμολογία: 4,3/10)
9. Ο/Η σύντροφος θα νομίσει ότι δεν έχω εμπειρία στο σεξ (βαθμολογία: 4,1/10)
10. Ο/Η σύντροφος θα βρει αποκρουστική την τριχοφυΐα του σώματος (βαθμολογία: 4/10)
35799D0E00000578 3650185 Both men and women shared the majority of the same fears except a 23 1466414162126
Οι 10 κυριότερες αντρικές φοβίες:
1. Η σύντροφος έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα
2. Η σύντροφος δεν θα φτάσει σε οργασμό ή δεν θα απολαύσει το σεξ
3. Θα σπάσει το προφυλακτικό ή το σεξ θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
4. Θα έχω πρόωρη εκσπερμάτιση
5. Η σύντροφος δεν θα θεωρήσει ελκυστικό το γυμνό σώμα μου
6. Δεν θα μπορέσω να αποδώσω
7. Δεν είμαι καλός στο σεξ
8. Το πέος μου δεν είναι αρκετά μεγάλο
9. Η σύντροφος θα νομίσει ότι δεν έχω εμπειρία στο σεξ
10. Θα νιώσω αμηχανία μετά το σεξ
Οι 10 κυριότερες γυναικείες φοβίες:
1. Ο σύντροφος δεν θα θέλει να φορέσει προφυλακτικό
2. Ο σύντροφος έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα
3. Θα σπάσει το προφυλακτικό ή το σεξ θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
4. Ο σύντροφος δεν θα θεωρήσει ελκυστικό το γυμνό σώμα μου
5. Ο σύντροφος δεν θα δεχτεί αρνητική απάντηση εάν ζητήσει κάτι
6. Ο σύντροφος θα ζητήσει κάτι που δεν θα θέλω να κάνω
7. Θα συμβεί κάτι ντροπιαστικό κατά τη διάρκεια του σεξ
8. Ο σύντροφος δεν θα φτάσει σε οργασμό ή δεν θα απολαύσει το σεξ
9. Δεν θα φτάσω σε οργασμό ή δεν θα απολαύσω το σεξ
10. Δεν είμαι καλή στο σεξ

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...