Στο πλευρό του Κ.Καραμανλή ο Α.Γεωργιάδης: «Κανιβαλισμός – Δεν έχει ποινικές ευθύνες για τα Τέμπη» «Αλλιώς όλοι θα έπρεπε να ήταν φυλακή»

 Σε μια μακροσκελέστατη ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται στη στάση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τα όσα υποστηρίζουν για ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τη σύμβαση 717, και σημειώνει πως, αν είναι έτσι, τότε «θα έπρεπε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να είναι φυλακή από την πρώτη στιγμή».

Ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του κάνει λόγο για «κανιβαλισμό που επιχειρείται» σε βάρος του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη, τονίζοντας πως «δεν είναι δολοφόνος και δεν έχει ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα».

Η τραγωδία της ελληνικής οικονομίας: Γιατί η «σφαλιάρα» από την Moody’s δείχνει ότι τα χειρότερα έρχονται (upd) Δεν θα υπάρξει καμία άλλη αναβάθμιση της Ελλάδος πλην της νέας αξιολόγησης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

 (Aνανέωση): Η «σφαλιάρα» από την Moody’s δείχνει ότι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά, καθώς μέσα στο 2024 δεν θα υπάρξει καμία άλλη αναβάθμιση της Ελλάδος πλην της νέας αξιολόγησης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Η Moody’s ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ του 2012… είχε δώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα την περίοδο 2008 με 2010 και υπέστη σοκ αναξιοπιστίας όταν βαθμολογούσε την αναξιόπιστη Ελλάδα με βαθμολογίες Α1 το 2005.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί εικόνες ακριβείας από αμερικανικούς δορυφόρους για να πλήττει ουκρανικούς στόχους!

 Oι Ρώσοι χρησιμοποιούν εικόνες από τους αμερικανικούς δορυφόρους για να κατευθύνουν πλήγματα κατά ουκρανικών στόχων, όπως αποκάλυψε το γερμανικό δικτυακό μέσο «NTV».

Οι δορυφορικές εικόνες εξυπηρετούν τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία στην αναγνώριση των θέσεων των στρατιωτών.

Προσθέτοντας ότι ο δορυφόρος τραβάει φωτογραφίες μιας τοποθεσίας, μετά ο πύραυλος χτυπά λίγες μέρες ή εβδομάδες αργότερα και ένας άλλος δορυφόρος αποστέλλεται για να τραβήξει περισσότερες φωτογραφίες, ίσως για να ελέγξει την έκταση της ζημιάς.

Μόσχα: «2.000 Γάλλοι στρατιώτες είναι έτοιμοι να μπουν στην Ουκρανία – Θα αποτελέσουν στόχο προτεραιότητας»

 Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία: Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών SVR της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν η Γαλλία στέλνει στην Ουκρανία 2.000 στρατιώτες, ενώ σύμφωνα με άλλες ήδη οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος.

O όλεθρος των Leopard-2 από τα drones στην Ουκρανία: Kαταστρέφονται το ένα πίσω από το άλλο και εξοντώνονται τα πληρώματά τους (βίντεο)

 Τα Leopard-2A4 αποδεικνύουν και στην Ουκρανία (μετά την Συρία) ότι είναι ευάλωτα και μη επιβιώσιμα στο πεδίο της μάχης και δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για τα Leopard-2A6, με τα drones, απλά να κάνουν «σκοποβολή» και να τα καίνε μαζί με τα πληρώματά τους.

Το ότι αυτοί οι δύο τύποι (το Leopard-2A6 είναι στην ουσία το Leopard-2HEL του Ελληνικού Στρατού) αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» των ελληνικών τεθωρακισμένων δυνάμεων (τα LEOA5 έχουν περισσότερο «διακοσμητικό» ρόλο στο σύγχρονο πεδίο μάχης), δεν θα ήταν τόσο κρίσιμο, διότι το ίδιο ισχύει και για τον τουρκικό Στρατό, αλλά με μία ειδοποιό διαφορά:

Ποιος πληρώνει τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο Σ.Γκρίνμπεργκ του Κ.Μητσοτάκη;

 Πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει από την υποτιθεμένη απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον τρόπο πληρωμής του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ και της μεγάλης επικοινωνιακής ομάδας που πλαισιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα βήμα πριν την «κήρυξη πολέμου» της Ρωσίας στην Ελλάδα: Σφοδρή επίθεση με στοχοποίηση ειδικά της Αθήνας από την Μόσχα (upd)

 Στα «άκρα των άκρων» οδηγούνται οι ελληνορωσικές σχέσεις με το Κρεμλίνο να εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σημείο που να διερωτάται κάποιος τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία και ειδικά αν στην Ουάσιγκτον υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και έρθει στην εξουσία ο Ν.Τραμπ. Και οι νοούντες νοήτωσαν.

Η Ρωσία προειδοποιεί με «πόλεμο των άστρων» τις ΗΠΑ: «Στόχος κάθε ιδιωτική κίνηση που υπηρετεί τις αμερικανικές διαστημικές φιλοδοξίες»

 Η Ρωσία, σε μια προειδοποίηση με γεύση από τον «πόλεμο των άστρων», ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει για τις προσπάθειες αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να χρησιμοποιήσουν εμπορικές εταιρείες δορυφόρων, όπως η SpaceX, και προειδοποίησε ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να καταστήσουν τους δορυφόρους των εταιρειών αυτών θεμιτούς στόχους.

Το Ρόιτερς είχε μεταδώσει αυτό το μήνα ότι η SpaceX κατασκευάζει δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων στο πλαίσιο απόρρητου συμβολαίου με μια αμερικανική εταιρεία πληροφοριών, κάνοντας φανερή την εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στη διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ και τις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας.

Άτακτη υποχώρηση των Ουκρανών προς Βούλενταρ μετά την ήττα στην Ορλόβκα

 Άτακτη είναι η υποχώρηση των Ουκρανών προς Βούλενταρ μετά την ήττα στην Ορλόβκα καθώς δεν διαθέτουν κανένα πραγματικό σημείο άμυνας στην περιοχή δυτικά της Αβντίιβκα.

Η Ορλόβκα ήταν το τελευταίο φρούριο στην περιοχή και οι Ουκρανοί την έχασαν χθες.

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι διεξάγουν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους Ουκρανούς στα βόρεια του οικισμού, δηλαδή με κατεύθυνση το Μπάχκμουτ, ενώ οι κύριες ουκρανικές δυνάμεις κατέφυγαν στο δάσος ανάμεσα στην Ορλόβκα και το Τονένκε για να προστατευτούν προσωρινά!

Ο Α.Γεωργιάδης ζητά δίωξη της Ευρωπαίας εισαγγελέως που κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Η ”Ελέω Θεού” εξουσία στην Ελλάδα, δεν λογαριάζει ούτε τους Ευρωπαίους μέσα στην απύθμενη αλαζονείας της. Μόνο που τα μέτωπα που ανοίγει ξεπερνούν τις ούτως ή άλλως ανύπαρκτες ικανότητες της, όσο κι αν νομίζει ότι τα αφεντικά της στην ”άλλη πλευρά του Ατλαντικού” θα την στηρίζουν εσαεί ! Π.Δ.

Αδιανόητη επίθεση στην Ευρωπαία Εισαγγελέα

Αδιανόητη επίθεση του Άδωνι στην Ευρωπαία Εισαγγελέα για την σφαγή στα Τέμπη.

Καρτέλ των τραπεζών-Μοιράζει μερίσματα αντί να πληρώσει τους οφειλόμενους φόρους στο δημόσιο

 Οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αποτελεί η ανακοίνωση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να διανείμουν μερίσματα στους μετόχους τους. Διανομή μερισμάτων θα γίνει για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και υποτίθεται ότι σηματοδοτεί την επιστροφή τους στην οικονομική βιωσιμότητα, με αδιάψευστο μάρτυρα τα μυθικά κέρδη που έχουν συγκεντρώσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Κι η κερδοφορία τους είναι πράγματι αδιαμφισβήτητη: Όπως αναγράφεται στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσαν Alpha, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank την τελευταία διετία κατέγραψαν κέρδη ρεκόρ που έφτασαν τα 7,5 δισ. ευρώ.

Από «κράτημα» κινητήρα η πτώση του F-16 Βlock 52στις Σποράδες

 Μαχητικό F-16 Block 52+ της ΠΑ συνετρίβη στις 13:30 στη νήσο Ψαθούρα, κοντά στην Αλόννησο, στις Σποράδες και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε «κράτημα» κινητήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος, καθώς κοντά στο σημείο αυτόπτες μάρτυρες είδαν αλεξίπτωτο κοντά στο σημείο της πτώσης.

Αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος μεταφέρεται αρχικά στη Λήμνο για την παροχή πρώτων βοηθειών και από εκεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Π.Λαφαζάνης-Γ.Κοτσαηλίδης στις Ρωσική πόλη Περμ

 Ο Παν. Λαφαζάνης επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α). και Γιάννης Κοτσαηλίδης πρόεδρος του Πανελληνίου Κινήματος Ελληνορωσικής Φιλίας ( ΠΑΚΙΕΦ )έχουν Ως γνωστόν μεταβεί στη Ρωσία προσκεκλημένοι του ρωσικού κράτους στο πλαίσιο των διεθνών παρατηρητών για τις ρωσικές εκλογές.

Αφού έμειναν την πρώτη μέρα στη Μόσχα,  αναχώρησαν για την πόλη Πέρμ στην περιοχή Ουραλίων όπου έφτασαν την Πέμπτη 13/3.

Από το πρωί της Παρασκευής 14/4 ξεκίνησε στην όμορφη και χιονισμένη Πέρμ, μαζί με όλη την Άπω Ανατολή, η ψηφοφορία για τις Προεδρικές εκλογές της Ρωσίας.

Ρουμανική παραστρατιωτική ομάδα ανακοίνωσε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά Μπέλγκοροντ

 Ρουμάνοι μισθοφόροι ανακοίνωσαν ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις στα ρωσικά σύνορα και συγκεκριμένα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Ειδικότερα η ρουμανική Ομάδα Μάχης Getica ανακοίνωσε την συμμετοχή της σε «επιδρομές» στα σύνορα μαζί με την ουκρανική τρομοκρατική οργάνωση «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» και άλλους μαχητές.

Κλείνει το εργοστάσιο υαλουργίας Yioula στο Αιγάλεω – Ανήκει στην πορτογαλική BA Vidro

 Η ΓΣΕΕ βρίσκεται το πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, στους οποίους αιφνιδιαστικά σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα βρεθούν στο δρόμο, αφού η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση.

Χίος: Εργατικό δυστύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες – Νεκρός 58χρονος αλιεργάτης

 Τη ζωή του έχασε ένας 58χρονος αλιεργάτης στη Χίο κατά τη διάρκεια της εργασίας του στις ιχθυοκαλλιέργειες. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας «χθες το πρωί βυθίστηκε βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Περιβολάκι Λαγκάδας Χίου, με έξι επιβαίνοντες.

Φάμελλος για Τέμπη: Θα συμβάλετε στην αποκάλυψη της αλήθειας ή θα κουβαλάτε το στίγμα της συγκάλυψης;

 Κυρίες και κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης έχετε όλοι μια πολύ μεγάλη ευθύνη: Αν θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η αλήθεια ή θα κουβαλάτε το στίγμα της συγκάλυψης. Και αυτή η ευθύνη βαρύνει την ελληνική Βουλή, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά το δυστύχημα”, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα Τέμπη.

Παραίτηση -βόμβα από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ

 Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Fine Gael. “Μετά από επτά χρόνια στην εξουσία, δεν αισθάνομαι ότι είμαι πια ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά”, δήλωσε ο Βάραντκαρ σήμερα Τετάρτη σε μια συγκινητική ομιλία.

“Αποχωρώ με την πεποίθηση ότι το κόμμα και η χώρα βρίσκονται σε καλό σημείο”.

Η πολιτική βόμβα δεν θα οδηγήσει απαραιτήτως άμεσα σε νέες γενικές εκλογές, τις οποίες άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης επιθυμούν να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι επόμενες προγραμματισμένες εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο του 2025.

Γερμανία: Τσουνάμι από λουκέτα σε εστιατόρια το 2023 – Έκλεισαν ένα στα δέκα

 Από το 2020 έχουν κλείσει περίπου 48.000 επιχειρήσεις εστίασης - Τα πράγματα θα χειροτερεύσουν μέσα στο 2024, εκτιμούν οι ειδικοί του κλάδου

Δύσκολες εποχές για τους εστιάτορες, όπως διαπιστώνει έρευνα του οργανισμού Creditreform, που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες, στη Γερμανία από το 2020 έχουν κλείσει περίπου 48.000 επιχειρήσεις εστίασης και 6.100 ακόμη έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης. Και οι ειδικοί εκτιμούν πως τα πράγματα θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο.

Δημοτικές εκλογές – Κωνσταντινούπολη: Πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ο Ιμάμογλου

 Δύο εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με το αν θα ξαναδώσουν την ψήφο τους στους υποψηφίους του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκαναν στις διπλές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Ερντογάν δεν έκρυψε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον θα ήταν να κερδίσει ο υποψήφιός του στην Κωνσταντινούπολη,

Ο «άριστος» της ΝΔ και συνιδρυτής της Flexcar, που έκανε το νταραβέρι με τα emails του υπ. Εσωτερικών

 Το θέμα της διαρροής των emails από το υπουργείο Εσωτερικών έχει ένα ονοματεπώνυμο: Νίκος Θεοδωρόπουλος. Το όνομα αυτό δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου – το επανέλαβε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης  στον ραδιοφωνικό σταθμό Real – αλλά επί της ουσίας πρόκειται για φερόμενο πρόσωπο που αναλαμβάνει την ευθύνη της διαρροής, αφού δεν γνωρίζουμε ακόμα κάποιο αποτέλεσμα από την έρευνα που οφείλουν να κάνουν οι ανεξάρτητες αρχές. Επίσης,

H σχέση της EY με τον αποπεφθέντα γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο

 Η αποπεφθείς γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος έκανε τον κομιστή της λίστας τον αποδήμων που που είχε παράνομα δοεθει από το υπουργείο Εσωτερικών στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έγραφε στους προσωπικούς του λογαριασμούς ότι ήταν σύμβουλος της ελεγκτικής εταιρείας EY

 Μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες, που το αντικείμενο δραστηριότητας έιναι τέτοιο που διεισδύει πολύ βαθιά στην οικονομική και πολιτική εξουσία.

Μητσοτάκης: Δεν πάει στη Βουλή για Τέμπη, πάει σε εκδήλωση για την παραλαβή ελικοπτέρων

 Ο πρωθυπουργός προτίμησε να μην πάει στη Βουλή στη συζήτηση για τα Τέμπη, αλλά θα παραστεί στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 11:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό, στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου.

Η νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 αποκαλύφθηκε το 2019, κατά την διάρκεια έκθεσης για οπλικά συστήματα θάλασσας, αέρος και διαστήματος στις ΗΠΑ και είχε εντυπωσιάσει με το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο οπλοστάσιό του.

Πως η τράπεζα Λάτση στην Ελβετία (EFG International) πλήρωσε 3,7 εκατ. $ και γλίτωσε το θηριώδες πρόστιμο 276 εκατ. $

 Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και συγκεκριμένα η υπηρεσία ελέγχου περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπών (Office of Foreign Assets Control-OFAC) την προηγούμενη εβδομάδα (14 Μαρτίου 2024) ανακοίνωσε συμφωνία με την ελβετική τράπεζα EFG Internatrional AG, συμφερόντων της οικογένειας του Σπύρου Λάτση (Lamda Development κ.ά) να πληρώσει πρόστιμο 3,74 εκατ. δολάρια προκειμένου να γλιτώσει τεράστια χρηματική ποινή 276,441 εκατ. δολαρίων. Ναι, σωστά διαβάσετε!