Εκλογές ΗΠΑ: 46ος πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπάιντεν

 

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού κέρδισε την πολιτεία της Πενσιλβάνια, δίνοντας τέλος στο θρίλερ μιας εκλογικής αναμέτρησης που κράτησε για πέντε συνεχόμενα 24ωρα.

Εκλογικά αποτελέσματα 2020 ΗΠΑ Ζωντανά Ενημερώθηκαν στις 7:01 μ.μ. EET

H Πενσυλβάνια σφράγισε την ήττα του Τραμπ Έδωσε στον Τζό Μπάιντεν τους απαραίτητους εκλέκτορες για να εξασφαλίσει την προεδρία των ΗΠΑ.

 

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη νίκη του στις φετινές, ιστορικές αμερικανικές εκλογές, που ήταν ταυτόχρονα αβέβαιες, ταραγμένες και χαοτικές.

Η γερουσιαστής, Καμάλα Χάρις, θα γίνει έτσι όχι μόνον η πρώτη γυναίκα, αλλά και ο πρώτος πολίτης αφροαμερικανικής ή ασιατικής καταγωγής που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ο αποφασιστικός παράγων ήταν η πολιτεία της Πενσυλβάνια, η οποία έδωσε στον Μπάιντεν τους απαραίτητους εκλέκτορες για να εξασφαλίσει την προεδρία. Ο Μπάιντεν μπορεί να ενισχύσει τη νίκη του αν καταφέρει να επικρατήσει στην Αριζόνα

Γιατί οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας ζητούν να εξολοθρευτούν τα παγώνια

 

Το παγώνι κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην Ευρώπη ήρθε από την αρχαιότητα και εξημερώθηκε με άγνωστο τρόπο. Ήταν γνωστό στη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ήταν πιστευτό ότι το προστάτευαν οι Θεοί και ήταν συνηθισμένο να βρίσκεται στους ναούς και στις αυλές των πλούσιων σπιτιών. Σήμερα στην Ινδία το παγώνι είναι προστατευόμενο είδος. Στη Νέα Ζηλανδία, όμως, δεν είναι. Τουναντίον, ζητείται η εξαφάνιση του είδους από την χώρα. 


To νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας (photos)

 

Το διεθνές αεροδρόμιο Beijing Daxing θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 30 Ιουνίου και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σήμερα υποδέχτηκε στα πλαίσια δοκιμής το πρώτο του αεροπλάνο. Δοκιμαστικές προσγειώσεις θα πραγματοποιούνται επί ένα δίμηνο, προκειμένου να τσεκ όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου, από τον πύργο ελέγχου μέχρι τους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων.

Έχοντας 7 διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, αναμένεται να εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

Ο ουρανοξύστης - ορχιδέα των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Το τετραγωνικό μέτρο έχει αξία 70.000 δολάρια (60.000 ευρώ)


 Ένας γυάλινος ουρανοξύστης εμπνευσμένος από ένα λουλούδι που ανθίζει αναμένεται να αναγερθεί σε ένα από τα πλέον ακριβά οικόπεδα που έχουν ποτέ πουληθεί παγκοσμίως, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2.5 δις. ευρώ).

Τα σχέδια παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Ζάχα Χαντίντ Άρκιτεκτς (Zaha Hadid Architects), εταιρεία που ιδρύθηκε από την παγκοσμίου φήμης Βρετανο-Ιρακινή αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη με καμπύλες, ύψους 190 μέτρων και 36 ορόφων στην καρδιά του Χονγκ Κονγκ, στην Σέντραλ Ντίστρικτ.

Τι είπε ο Έλον Μασκ και η αξία της Tesla έπεσε κατά 50 δισ. δολάρια

 

Οι επενδυτές «διέγραψαν» 50 δισ. δολάρια από την αξία της Tesla την Τρίτη, παρά την υπόσχεση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Έλον Μασκ, πως θα μειώσει τα κόστη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο δραστικά που θα είναι δυνατή η αγορά ενός οχήματος που θα μπορεί να κινείται αυτόνομα σε τιμή 25.000 δολαρίων- αλλά σε τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η αξία της Tesla έπεσε κατά 20 δισ. δολάρια μέσα σε τουλάχιστον δύο ώρες την Τρίτη, καθώς ο Μασκ και άλλα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν τη νέα τους μπαταρία και τις κατασκευαστικές στρατηγικές. Η μετοχή έκλεισε με πτώση 5,6% και ακολούθησε άλλο ένα 6,9% αργότερα.

Η Tesla έβγαλε στην αγορά την δική της τεκίλα κι έγινε ανάρπαστη Στα 250 δολάρια το βαρέλι.

 

Η αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ελον Μασκ λάνσαρε τη δική της σειρά τεκίλα, την «Tesla Tequila», η οποία πωλείται στην τιμή των 250 δολαρίων στο site της εταιρείας.

Τα μπουκάλια, σε σχήμα κεραυνού, των 250 δολαρίων «εξαφανίστηκαν» μέσα σε μερικές ώρες μετά το λανσάρισμα του προϊόντος, παρότι υπήρχε περιορισμός στις παραγγελίες για έως δύο τεμάχια. 

ΗΠΑ προεδρικές εκλογές: Διάγγελμα στο λαό θα εκφωνήσει ο Τζο Μπάιντεν

 

Αναμένεται να ανακοινώσει τη νίκη του μετά το προβάδισμα που απέκτησε σε τέσσερις Πολιτείες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, ανέφερε μια πηγή του επιτελείου του.

Ο Μπάιντεν μπήκε μπροστά σήμερα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, ενώ εξακολουθεί να προηγείται στην Αριζόνα και τη Νεβάδα. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Γουατεμάλα: Εκατοντάδεις νεκροί και αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Ήτα

 

Το χωριό Κουέχα θάφτηκε σχεδόν ολόκληρο κάτω από όγκους λάσπης

Ο κυκλώνας Ήτα προκάλεσε τουλάχιστον 150 νεκρούς ή αγνοούμενους στη Γουατεμάλα, στον βαρύτερο απολογισμό στην Κεντρική Αμερική, προτού πλήξει τη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου αποδυναμώθηκε σε τροπική ύφεση, για να ενισχυθεί περαιτέρω κατόπιν και να απειλήσει την Κούβα, την Τζαμάικα και τη Φλοριντα.

Μεξικό: Φονικές πλημμύρες προκάλεσε ο κυκλώνας Ήτα

 

Δεκάδες πτώματα εντοπίστηκαν σε ποταμό που βρίσκεται στην περιοχή Τσενάλχο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Ήτα στο Μεξικό, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 180 ανθρώπων κατά το πέρασμά του από έξι χώρες της Κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές.

Τα θύματα, τα οποία στην πλειονότητά τους παρασύρθηκαν από τρεχούμενα νερά, εντοπίστηκαν στην πολιτεία Τσιάπας, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, την πλέον πληγείσα χώρα από τον κυκλώνα Ήτα, με συνολικά σχεδόν 150 νεκρούς.

Σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

 

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πλησιάζουν τη Σούσα, μια πόλη-κλειδί πριν την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ

Η Αρμενία γνωστοποίησε σήμερα ότι «σφοδρές μάχες» βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν και των στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ γύρω από τη Σούσα, μια πόλη-κλειδί που ανοίγει τον δρόμο προς την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.

ΗΠΑ προεδρικές εκλογές: «Θα κερδίσουμε την κούρσα» δήλωσε με σιγουριά ο Μπάιντεν

 

«Έχει έρθει η ώρα να συσπειρωθούμε», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σε ομιλία του

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ καθώς το προβάδισμά του έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεγαλώνει στις αμφίρροπες πολιτείες, αν και τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να τον ανακηρύξουν νικητή καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Η πρωτοφανής κίνηση στην Αθήνα πριν το lockdown σε ένα εντυπωσιακό βίντεο

 

Η κυκλοφορία ήταν αυξημένη κατά 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων

Τις σκηνές πρωτοφανούς κυκλοφοριακής συμφόρησης που σημειώθηκαν στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής, μία ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ το γενικό lockdown, κατέγραψε βίντεο.

Lockdown: Όλα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σε ΦΕΚ

 

Όλοι οι νέοι περιορισμοί στην καθημερινότητά μας- Τι προβλέπεται για τηλεργασία, μετακινήσεις, μεταφορές


Σε γενικό lockdown μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί η Ελλάδα, για τρεις εβδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα.