Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Carapaz το χρυσό, ο Τζωρτζάκης τις εντυπώσεις!

 

Ο Richard Carapaz, ο ποδηλάτης της Ineos Grenadiers από το Equador, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo2020, στο αγώνισμα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου. Ο Carapaz έκανε εξαιρετικό αγώνα τακτικής, χωρίς να έχει ουσιαστικά βοήθεια από τον 2ο αθλητή της χώρας του. Έμεινε στο group των φαβορί, εκμεταλλεύθηκε την ικανότητα του ειδικά στο τελευταίο, μικρό ανηφορικό κομμάτι, επιτέθηκε την κατάλληλη στιγμή και εξασφάλισε την 1η θέση. Κάλυψε τα 234 χιλιόμετρα του αγώνα με τα σχεδόν 5000 υψομετρικά σε 6 ώρες 5 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 38,42 χλμ/ώρα για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΦΕΤ: 4.264 έλεγχοι σε επιχειρήσεις τροφίμων – Παρασκευαστές / συσκευαστές οι “πρωταθλητές” στις παραβάσεις

 

Συνολικά 4.264 ελέγχους, μέσω των περιφερειακών του διευθύνσεων, πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο του 2021 ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), παρά τις δυσχέρειες στην αγορά λόγω της πανδημίας.

«Οι συστηματικοί και ενδελεχείς έλεγχοι στα τρόφιμα και ιδιαίτερα στα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ αποτελούν μείζονα προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς αν εμείς οι ίδιοι δεν προφυλάξουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, δεν θα το κάνει κανείς» επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ποιοι παράγοντες πυροδοτούν τις πρωτοφανείς πυρκαγιές της Ρωσίας

 

Χιλιάδες δασικές πυρκαγιές ξεσπούν κάθε χρόνο στη Ρωσία καταστρέφοντας δάση και γεμίζοντας με τοξικούς καπνούς την ατμόσφαιρα. Ειδικά φέτος, καταγράφεται ρεκόρ με τα αίτια να οφείλονται τόσο σε περιβαλλοντολογικούς παράγοντες όσο και σε μη τήρηση κανόνων πυρασφάλειας.

Ρεκόρ θερμοκρασιών

Όπως επισημαίνουν επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία καταγράφονται ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Τα αρχαία απόβλητα ρίχνουν φως στην επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό των Μάγια

 

Οι ακραίες κλιματικές αλλαγές κάθε είδους, συνδέονται με τη μείωση του πληθυσμού των Μάγια στην κεντρική Αμερική, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου McGill.

Η έρευνα κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα εξετάζοντας αρχαία ανθρώπινα απόβλητα τα οποία συνελέγησαν από μια μικρή λίμνη κοντά στην Itzan, έναν πρώην οικισμό των Μάγια στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Γουατεμάλα.

Παρότι τα ανθρώπινα υπολείμματα δεν

Σταθμός Κλιματικής Αλλαγής στα Λευκά Όρη;

 

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να γίνονται όλο και πιο εμφανείς τριγύρω μας, μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση άνοιξε στα Χανιά

Η δημιουργία Σταθμού Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα στα Χανιά ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γήτας, και η διευθύντρια Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη.

Ο «Μαχητής» δεν τα κατάφερε - Θλίψη για το μωρό όρκα που ξεστράτισε από το κοπάδι του

 

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένα μωρό όρκα που είχε χωριστεί κατά λάθος από το κοπάδι του στα ανοικτά της Νέας Ζηλανδίας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες να το επανενώσουν με τη μητέρα του.

Η φάλαινα με το όνομα Toa είχε ξεβραστεί στις ακτές κοντά στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον πριν από περίπου δέκα μέρες. Η εμφάνισή της είχε πυροδοτήσει μια μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί η οικογένειά της στα νερά της περιοχής.

Ωστόσο, το μικρό, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 2-6 μηνών, μήκους δυόμισι μέτρων, δεν κατάφερε να επιβιώσει μόνο του στον ωκεανό.

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25 η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου

 

Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Μέσω επιστολής, η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά» εντός του κόμματος.

Ολυμπιακοί Αγώνες Tόκιο: «Μαγικός» ο Πετρούνιας, έκλεισε θέση για τον τελικό - Ενοχλημένη η ΕΡΤ

 

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Λευτέρη Πετρούνια που… τσέκαρε το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό των κρίκων στο Τόκιο με 15.333 βαθμούς.Ο «Άρχοντας των Κρίκων» πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον προκριματικό και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Μια σύλληψη για τη φωτιά στο Καλέντζι – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά

 

Στην σύλληψη άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατηγορείται πως είναι ο υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλέντζι (Κορινθία), προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Καλέντζι συνδράμουν από νωρίς σήμερα το πρωί αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Ινδία: Τουλάχιστον 112 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις (φωτογραφίες)

 

Το λιγότερο 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε κρατίδιο της δυτικής Ινδίας, ανακοινώθηκε από τις αρχές, μετά τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα.

Στο κρατίδιο Μαχαράστρα και σε τμήματα της δυτικής ακτής της Ινδίας ο όγκος της βροχής έφθασε τα 594 χιλιοστά μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τιμωρημένη η Ρωσία – Με άλλη σημαία οι αθλητές

 

Με τη σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μπήκαν οι Ρώσοι αθλητές στο στάδιο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και το όνομα της χώρας τους δεν ακούστηκε, καθώς η Ρωσία τυπικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Τελικά οι Ρώσοι αθλητές θα αναγνωρίζονται ως ROC, όπως είναι η συντομογραφία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία εντάχθηκαν ως μέλη.

Γερμανία: Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες, 150 άνθρωποι αγνοούνται

 

Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία στις 14 και 15 Ιουλίου, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές.

Στο μεταξύ η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για νέες βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πάλι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Τόκιο 2020: Νίκη της Σάκκαρη στην πρεμιέρα (video)

 

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς νίκησε σήμερα, στον 1ο γύρο, στο «Ariake tennis Park» του Τόκιο την Εσθονή, Ανέτ Κονταβέιτ, με 2-0 σετ και συνεχίζει την πορεία της στο τουρνουά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη, με όπλο το σερβίς, κατάφερε να κάμψει δύσκολα στο πρώτο σετ την αντίσταση της αντιπάλου της, Νο 28 στον κόσμο, με 7-5 σε 49 λεπτά, ενώ στο δεύτερο σετ κατάφερε να επικρατήσει με 6-2, και μάλιστα μια ημέρα πριν από τα γενέθλιά της.

Τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα που από 500 εκατομμύρια αξίζουν πλέον μόλις 28 Η Μπαρτσελόνα δαπάνησε περίπου 500.000.000 ευρώ για την αγορά των Αντουάν Γκριεζμάν, Φιλίπε Κοουτίνιο και Ουσμάν Ντεμπελέ, αν συνυπολογιστούν κι οι μισθοί τους. Αν τους πουλήσει για 30.000.000 το καλοκαίρι, θα είναι ευνοημένη λογιστικά από εδώ και πέρα!

 

Η πώληση του Νεϊμάρ στην Παρί για 222.000.000 ευρώ το 2017 άνοιξε το δρόμο για τις πολυδάπανες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα, με στόχο όχι μόνο την αναπλήρωση του κενού του Βραζιλιάνου, αλλά ακόμα και την αγωνιστική βελτίωση της ομάδς.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αποκτήθηκε το ίδιο καλοκαίρι για 105.000.000, ποσό που θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 40.000.000 με τη μορφή μπόνους υπέρ της Ντόρτμουντ, ο Φιλίπε Κοουτίνιο αποκτήθηκε στα μέσα του 2017-2018 για 120.000.000, με τη Λίβερπουλ να προσμένει ακόμη 40.000.000 επίσης ως μπόνους, ενώ το καλοκαίρι του 2019 καλύφθηκε η ρήτρα αποδέσμευσης του Αντουάν Γκριεζμάν από την Ατλέτικο για 120.000.000.

Όταν ο Αντετοκούνμπο μοιραζόταν το φαγητό του και είχε συκώτι 70χρονου πότη

 

Ηζωή του πρωταθλητή πλέον στο ΝΑΒΑ Γιάννη Αντεντοκούνμπο θα γυριστεί ταινία από την Disney. Εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο για μια αμερικανική ταινία, από τη διαδρομή του 26χρονου MVP του ΝΒΑ. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε σουπερ-σταρ ήταν κινηματογραφικός. Ένα παιδί που πούλαγε CD και διάφορα άλλα πράγματα στους δρόμους της Αθήνας για να βγάλει τα προς το ζην και να βοηθήσει την οικογένειά του, τώρα είναι ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, ο Greek Freak, ο Giannis που κατέκτησε την κορυφή του ΝΒΑ όταν Μπακς φρόντισαν να τον πλαισιώσουν με τους ανάλογους παίκτες.