«Ξέρουν ποιος πυροβόλησε»: στο Κίεβο αποκαλούσαν τη συντριβή του Il-76 το τέλος του Ζελένσκι

 Η ιστορία του θανάτου Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου σε ένα Il-76 θα μπορούσε να γίνει πολιτικό φινάλε για τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε στο RIA Novosti ο πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα και μέλος του κινήματος «Άλλη Ουκρανία» Σπυριδόν Κιλινκάροφ. 

Κατά τη γνώμη του, αυτή η ιστορία θα έχει σίγουρα συνέπειες, αφού ο αρχηγός του κράτους έδωσε στους συγγενείς την ελπίδα ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου ήταν ακόμα ζωντανοί. 

Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τον Ζελένσκι, εάν τα ψέματα που εξέφρασε δημόσια καταστούν ξεκάθαρα. 

Ποια μοντέλα πούλησαν περισσότερο το 2023 (παγκοσμίως); Μπορείτε να μαντέψετε το Best Seller;

 Ηλεκτρικό το best seller τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά, για πρώτη φορά στην ιστορία

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το 2023 ήταν μία καλή χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ελλείψεις λόγω πανδημίας έχουν εξομαλυνθεί, οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν μπει σε νορμάλ ρυθμούς και οι αναμονές για παραδόσεις μοντέλων έχουν μειωθεί αισθητά.

Μία ανεπανάληπτη κατάβαση σε πίστα σκι με… ένα mountain bike

 Ο Αυστριακός άσος Fabio Wibmer κατακτά την πίστα σκι Streif με ένα Mountain Bike και κόλπα που κόβουν την ανάσα και με τελική ταχύτητα που ξεπέρασε τα 100 km/h

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Ο Αυστριακός άσος Fabio Wibmer κατακτά την πίστα σκι Streif με ένα Mountain Bike και κόλπα που κόβουν την ανάσα και με τελική ταχύτητα που ξεπέρασε τα 100 km/h.

Πριν ακόμα ξεκινήσει την Παρασκευή η 87η διοργάνωση των αγώνων Hahnenkamm της Αυστρίας,

To CFMOTO ATV 1000 στο Rally Dakar 2024

 Με ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται ο αγώνας της CFMoto στο Rally Dakar. 

Με την 5η θέση στην κατάταξη, η CFMOTO επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση για κινεζικές μάρκες στην κατηγορία QUAD στο Rally Dakar

Συνελήφθη ο τράπερ Strat – Κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άλλον τράπερ

 Χειροπέδες στον γνωστό τράπερ Strat πέρασαν αστυνομικοί ύστερα από επίθεση που έκανε σε βάρος του 20χρονου τράπερ ονόματι Δ.Κ., τον οποίο προσπάθησε μάλιστα και να απαγάγει.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν ο νεαρός κινείτο με το αυτοκίνητό του και αντιλήφθηκε δύο άτομα να τον ακολουθούν με δύο διαφορετικά οχήματα. Κάποια στιγμή, στην περιοχή της Καλλιθέας, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τότε ξεκίνησε ένας εφιάλτης για τον νεαρό.

Αφροδίτη Λατινοπούλου για την προσχώρηση της Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό»

 Να βάλουν πράσινες τέντες έξω από την Πειραιώς προτείνει σε ανάρτησή της η Αφροδίτη Λατινοπούλου προκειμένου οι να αισθάνονται… σαν το σπίτι τους όλοι οι Πασόκοι που μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία!

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» σχολιάζει η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» μετά την είδηση ότι και η Εύη Χριστοφιλοπούλου προσχώρησε στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αξιόλογα στελέχη η ΝΔ δεν έχει; Aπό την ΟΝΝΕΔ, το μητρώο από όλους αυτούς που τρέχουν καθημερινά και αγωνίζονται για να είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός;» αναρωτιέται η ίδια.

Πλήθος κόσμου στο «τελευταίο αντίο» στον 17χρονο Μάριο που σκοτώθηκε σε motocross

 Πλήθος κόσμους συγκεντρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο Μάριο Χουλάκη ο οποίος σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια προπόνησης σε αυτοσχέδια πίστα motocross.

Νέο σκάνδαλο στην Ουκρανία: Υπεξαίρεση 40 εκ. δολαρίων που προορίζονταν για το πυροβολικό

 Ένα νέο σκάνδαλο υπεξαίρεσης έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ουκρανία, την ώρα που ο Ζελένσκι απαιτεί από τη Δύση περισσότερα όπλα και χρηματοδότηση.

Πέντε άτομα εμπλέκονται στη νέα υπόθεση υπεξαίρεσης 40 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για βλήματα πυροβολικού.

Πρόκειται για υψηλόβαθμους πρώην και νυν αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας αλλά και επιχειρηματίες, που πήραν 40 εκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά ταμεία χωρίς να προμηθεύσουν κανένα από τα 100.000 βλήματα όλμου.

Μεγάλο πάρτι με τους διορισμούς στο Δημόσιο Έκθεση-βόμβα του Συνηγόρου του Πολίτη για τις προσλήψεις επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη! «Διακοσμητικός» είναι ο ρόλος του ΑΣΕΠ

 Τι κι αν κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έταζε αξιοκρατία και δεσμευόταν ότι θα προκρίνονται οι «άριστοι»; Τι κι αν, στη συνέχεια, τη δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα προωθώντας αυτή την περίοδο την αντικειμενική, τάχα, πρόσληψη 152 διοικητών νοσοκομείων μέσω ΑΣΕΠ;

Πρόσφατη έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εκθέτει την κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μεγάλο «πάρτι» με τοποθετήσεις ημετέρων στο Δημόσιο.

Συνάντηση Δένδια-Κασσελάκη: Για άλλη λύση στο ΠΝ μιλά ο ΥΕΘΑ, για «ειλικρινή ενημέρωση» μιλά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

 Σύμφωνα με την επιστολή Μπλίνκεν αλλά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη η Ελλάδα θα εξετάσει τις «φρεγάτες» LCS, γνωστές για τα ανυπέρβλητα τεχνικά τους προβλήματα.

Μέχρι τη συνάντηση με τον κ.Κασσελάκη , ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας είχε μείνει σιωπηλός. Μετά από τη συνάντηση ήρθε η διαρροή για άλλη λύση από την Αμερική κι αυτή είναι οι φρεγάτες FFG-62 “Constellation”.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι μετά από την «προτροπή» Μπλίνκεν να δώσουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία

 Η επιστολή Μπλίνκεν εκτός από τα εξοπλιστικά για την Ελλάδα περιελάμβανε και μία «προτροπή» να δώσει η Ελλάδα κι άλλα όπλα στην Ουκρανία! Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη κάποια σενάρια για μεταφορές που παρατηρούνται από αποθήκη πυρομαχικών ,αλλά όλα αυτά είναι ανεπιβεβαίωτα.

Επιβεβαιωμένη είναι η επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι, λίγες ώρες μετά από την επιστολή Μπλίνκεν. Ανακοινώθηκε επισήμως και σύμφωνα με το ΑΠΕ «κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν συνολικά οι τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το μυστήριο με την εξαφάνιση του Μάικλ Κλαρκ Ροκφέλερ

 Ο Μάικλ Κλαρκ Ροκφέλερ (18 Μαΐου 1938 – 19 Νοεμβρίου 1961) ήταν μέλος της οικογένειας Ροκφέλερ .

Ήταν γιος του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και αργότερα αντιπροέδρου των ΗΠΑ Νέλσον Ροκφέλερ , εγγονός του Αμερικανού χρηματοδότη Τζον Ντ. Ροκφέλερ Τζούνιορ και δισέγγονος του συνιδρυτή της Standard Oil, Τζον Ντ. Ροκφέλερ πρεσβύτερου.

Ο Ροκφέλερ εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην περιοχή Asmat της νοτιοδυτικής Ολλανδίας Νέας Γουινέας , η οποία είναι τώρα μέρος της ινδονησιακής επαρχίας Νότια Παπούα.

Φωτιά ανάμεσα σε Λάρισα και Λιτόχωρο: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων

 H Hellenic Train ανακοίνωσε ότι λόγω πυρκαγιάς σε καλώδιο του ΟΣΕ και με εντολή του διαχειριστή υποδομής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Λιτόχωρου.

Από το συμβάν επηρεάζονται οι παρακάτω αμαξοστοιχίες: IC 53, IC 50 και 11595.

Επίσης αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανόν ακυρώσεις δρομολογίων.

Νότιο Πήλιο: Σταμάτησαν την λειτουργία τους έξι σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών

 Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Νότιο Πήλιο, ανάγκασαν τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικό να εκδώσει απόφαση για την παύση λειτουργία των σχολείων του δήμου. Ειδικότερα έκλεισαν από την τρίτη ώρα και μετά τα Γυμνάσια Μηλεών, Τρικερίου, Αργαλαστής καθώς και το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Αργαλαστής αλλά και το 4ο Εργαστηριακό Κέντρο.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφερεται ότι ο δρόμος προς Βυζίτσα, Μηλιές και Πινακάτες είναι ανοιχτός όπως και για το ΔΕΛΤΑ Νεοχωρίου, ενώ μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας σπεύδει στο Δέλτα Συκής για να μην κλείσει ο δρόμος. Βροχοπτώσεις σημειώνονται στα νότια του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Κινητοποιήσεις αγροτών στον Έβρο

 Τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να σχεδιάσουν σήμερα οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης σε συγκέντρωση, που πραγματοποιούν στις 11 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα Φερών.

Στην ανακοίνωσή τους ζητούν να συναντηθούν με ανθρώπους, που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Εντωμεταξύ, πρώτοι στο χορό των κινητοποιήσεων για τον νομό Έβρου  μπήκαν οι αγρότες του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου με περισσότερα  από 80 τρακτέρ και νταλίκες να συγκεντρώνονται στον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Στο κέντρο της Λάρισας με τα τρακτέρ τους, ποια τα βασικά τους αιτήματα

 Νέο μπλόκο στο κέντρο της Λάρισας πραγματοποιούν οι αγρότες ενώ δύο μπλόκα, τα οποία υπάρχουν από τις προηγούμενες ημέρες παραμένουν στην Καρδίτσα και στον Πλατύκαμπο. Η κινητοποίηση στη Λάρισα θα ολοκληρωθεί σήμερα με ένα διευρυμένο συλλαλητήριο στο οποίο έχουν κληθεί να λάβουν μέρος και να ενημερωθούν για τα αιτήματα των αγροτών όλοι οι κλάδοι, επιμελητήρια, ο Εμπορικός Σύλλογος και διάφοροι φορείς.

“Καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός στο “Γ. Καραϊσκάκης” και δυσκόλεψε για ένα 45λεπτο τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος βρήκαν τρεις φορές τα δίχτυα και έφθασαν στη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Ο αγώνας

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που κατάφερε από τα πρώτα κιόλας λεπτά να γίνει απειλητικός.

Λουτσέσκου: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαιτητής έσπρωξε τον Παναθηναϊκό»

 Στις δηλώσεις του μετά την επικράτηση με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση της ομάδας του, ενώ εξέφρασε και κάποια παράπονα που είχε για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην κάμερα της NOVA:

«Το δεύτερο έχει να κάνει με τον διαιτητή. Σήμερα ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο, δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαιτητής έσπρωξε τον Παναθηναϊκό δίνοντάς του πέναλτι που δεν ήταν, δεν απέβαλε παίκτη του με 2η κίτρινη κάρτα, ο παίκτης αυτός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά.

Ο Τερίμ ήρθε για τα ντέρμπι αλλά… η νίκη αγνοείται

 Λίγες ώρες μετά τα Χριστούγεννα ο Γιάννης Αλαφούζος προκάλεσε… ηλεκτροσόκ στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να δώσει “ώθηση” στην ομάδα για την κατάκτηση του νταμπλ, με τα αποτελέσματα όμως να είναι τα αντίθετα από αυτά που περίμενε.

Ήταν 26 Δεκεμβρίου όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενημερωνόταν από τα τουρκικά ΜΜΕ για την απόλυσή του από το “τριφύλλι”. Ο Σέρβος τεχνικός απομακρύνθηκε με τους πράσινους στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έναν πολύ απαιτητικό Ιανουάριου να ακολουθεί.

Ισπανία (22η αγωνιστική): Η αυλαία πέφτει στη Μαδρίτη

 Το τετραήμερο πρόγραμμα της La Liga ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (29/01, 22:00) με μια αναμέτρηση που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μάχες για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο και την παραμονή.

Συγκεκριμένα, η Χετάφε υποδέχεται στη Μαδρίτη τη Γρανάδα. Το σύνολο του Χοσέ Μπορδαλάς προέρχεται από την ήττα από την Οσασούνα και ψάχνει το τρίποντο που θα το φέρει στο -5 από την 7η Ρεάλ Μπέτις με παιχνίδι λιγότερο. Ταυτόχρονα, η Γρανάδα αναζητεί βαθμό/ούς που θα βελτιώσουν τη βαθμολογική της κατάσταση, μιας και είναι 19η στο -5 από τη σωτηρία.

Ιταλία (22η αγωνιστική): Για το… σερί η Ρόμα

 Το τετραήμερο πρόγραμμα της Serie A ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (29/01, 21:45) στο Σαλέρνο, με τη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή της ομάδας του Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Συγκεκριμένα, η Σαλερνιτάνα θα φιλοξενήσει τη Ρόμα στο “Stadio Arechi“. 

 Οι πρωτευουσιάνοι θα ψάξουν τη δεύτερη σερί τους νίκη με τον θρυλικό παλαίμαχο χαφ στην άκρη του πάγκου, μετά την αποτυχημένη εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι γηπεδούχοι από την άλλη συνεχίζουν να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αναζητούν βαθμό/ούς ώστε να πάρουν μια… ανάσα.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου προσχώρησε στη ΝΔ – Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

 Την ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του εξέφρασε τη χαρά του για την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι «παρότι προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε στη διάρκεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβερνητικής μας θητείας.

Σήμερα και αύριο η κορύφωση της κακοκαιρίας – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός, νέα σύσκεψη και κλειστά σχολεία

 Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, την παγωνιά και τα χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 

 Ήδη τα πρώτα χιόνια, έκαναν την εμφάνιση τους, σε περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Πάρνηθας, όπου έκλεισε η λεωφόρος, από το τελεφερίκ και πάνω.