Στοιχεία-Σοκ: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την Τηλεόραση - Στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη (Photo)

Σύμφωνα με το δελτίο της EBU για την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ «Trust in Media 2019» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνουν τη μικρότερη εμπιστοσύνη των πολιτών στις 29 από τις 33 χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, στην Ελλάδα η τηλεόραση είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους εμπιστοσύνης από το κοινό (Ελλάδα: 82% αρνητικές ψήφοι – οι υψηλότεροι στην Ευρώπη / Ευρώπη28: 46%) ενώ τα ιντερνετικά δίκτυα έχουν μεγαλύτερο δείκτη εμπιστοσύνης του κοινού

«Μαύρο» 7 ημερών για γνωστό αθηναϊκό κανάλι - Η «πατέντα» πανελλαδικής μετάδοσης τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ

Επιχείρηση τάξης στο τηλεοπτικό τοπίο από το ΕΣΡ, με επίκεντρο τον τηλεοπτικό σταθμό A-Epsilon, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη. Η παράλληλη μετάδοση προγράμματος του περιφερειακού καναλιού, που έχει έδρα την Αττική, από άλλους περιφερειακούς σταθμούς της χώρας έφερε την ποινή της προσωρινής διακοπής μετάδοσης του προγράμματος για επτά ημέρες, από τις 13 ως τις 19 Μαΐου. Επιπλέον, η απουσία προγράμματος δικής του παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ύψους 300.000 ευρώ.

Ξεκινάνε οι ψηφιακές εκπομπές των ραδιοφώνων της ΕΡΤ

Ξεκινάνε, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, οι πρώτες πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ.
Μετά τις πιλοτικές εκπομπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ θα έχουν πλέον μόνιμη παρουσία στο ψηφιακό ραδιόφωνο.
Η αρχή θα γίνει από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να έχει αναθέσει στην εταιρεία Telmaco και τον κατασκευαστή κεφαλικού άκρου «DAB+ Factum Radioscape» την κατασκευή της πρώτης ψηφιακής εθνικής πολυπλεξίας για τα DAB+.

Κατά παραγγελία ρεπορτάζ στους συντάκτες του Ολυμπιακού: «Ένα διθυραμβικό θέλουμε για το νέο κανάλι»...

Η συζήτηση για το One Channel του Μαρινάκη άρχισε να φουντώνει στα δημοσιογραφικά στέκια τις πρώτες απογευματινές ώρες, όταν από το γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού (!) άρχισαν να φεύγουν τα πρώτα non paper με αποδέκτες τους ρεπόρτερ της... ομάδας, το περιεχόμενο των οποίων αποκαλύπτει το SDNA:
«Καλησπέρα. Κάντε παρακαλώ ένα θέμα για το νέο κανάλι που άνοιξε. Ενθουσιασμός από την πρώτη εμφάνιση του One TV κλπ. Ένα ωραίο διθυραμβικό με πληροφορίες κλπ».

Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη της Thomson Reuters

Η Thomson Reuters ανακοίνωσε ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη τριμήνου ενώ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το υπόλοιπο της χρήσης και το 2020.
Η εταιρεία παροχής ειδήσεων και πληροφοριών, και μητρική της Reuters News, ανακοίνωσε κέρδη εξαιρουμένων των εκτάκτων ύψους 36 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 28 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 25 σεντς ανά μετοχή.
Τα έσοδα α΄ τριμήνου αυξήθηκαν 8% έναντι του προηγουμένου έτους, στα 1,49 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 1,5 δισ. δολάρια.

Νόμιμη η εκπομπή του Athens Voice FM

Νόμιμη η συνεργασία Athens Voice και εργαζομένων του Nitro. Το ΕΣΡ έκρινε πως  ο σταθμός προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του νόμου, μετά από προσφυγή ραδιοφωνικών σταθμών στην Αρχή και πως δεν υπάρχει πλέον ζήτημα στην εκπομπή του.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας σε ζωντανή αποκλειστική μετάδοση στην COSMOTE TV

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πλησιάζει (Σάββατο 11/5, 20.30) και εν όψει της αναμέτρησης, το διήμερο 10-11/5, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ, καθώς και την ολοκληρωμένη «κάλυψη» της 17μελους δημοσιογραφικής ομάδας, των 100 τεχνικών και 35 καμερών των καναλιών COSMOTE SPORT. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου σε ζωντανή αποκλειστική μετάδοση στο COSMOTE SPORT 1HD.

Ν. Παππάς: «Το VAR θα κάνει το πιο λαοφιλές άθλημα ομορφότερο»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα (κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital) για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» (VAR), παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη και του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), Βαγγέλη Γραμμένου.

Συνεργασία One Channel με Nova και Cosmote TV

Στο Nova Go της Nova, από χθες Τετάρτη  το νέο διαδικτυακό κανάλι One Channel , στη θέση 28. Εντός των επομένων ωρών θα ανακοινωθεί και η συνεργασία με την Cosmote TV, στο Cosmote GO. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κάλυψη του καναλιού ενόψει της εξέτασης της αίτησης της πανελλαδικής του άδειας από το ΕΣΡ. 

Απόβαση αμερικάνικης κινηματογραφικής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη!

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στην έδρα των Nu Boyana Film Studios στη Βουλγάρια με τους επικεφαλής και ιδρυτές του Ομίλου Nu Image, Yariv (αριστερά στη φωτογραφία) και Avi Lerner (δεξιά).

Ένα νέο κινηματογραφικό στούντιο κατασκευάζεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από την αμερικάνικη εταιρεία Nu Image του αμερικανοϊσραηλινού Avi Lerner. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει και την κινηματογραφική ταινία που θα κάνει γυρίσματα στη χώρα μας. Πρόκειται για την ταινία «Ο μύθος του Σεβάχ του Θαλασσινού», συνεργασία της Millennium,

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2019

Σταθερά έσοδα για τον Όμιλο – Μείωση προσαρμοσμένου EBITDA κατά 0,9% λόγω των αποτελεσμάτων της Ρουμανίας που αντιστάθμισαν τις θετικές επιδόσεις στην Ελλάδα Σταθερή αύξηση εσόδων στην Ελλάδα, με ισχυρές επιδόσεις σε σταθερή και κινητή Αύξηση-ρεκόρ των πελατών οπτικής ίνας, ενίσχυση των εσόδων από την τηλεόραση, θετική τάση για ένα ακόμη τρίμηνο στους πελάτες συμβολαίου κινητής Αύξηση εσόδων κατά 1,7%, κυρίως λόγω των υπηρεσιών δεδομένων Αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA κατά 1,5%, επιπλέον των θετικών εκτάκτων επιδράσεων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Δεν θέλουν να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις οι υπηρετήσαντες σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ

Και πολιτικό παιχνίδι πίσω από την κοινή υπουργική απόφαση για τον συμψηφισμό των αποζημιώσεων με τους μισθούς που έλαβαν οι εργαζόμενοι από το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Πίσω από τις προσφυγές που κατατέθηκαν κατά της ΚΥΑ στο μυαλό ορισμένων είναι να παγώσει η διαδικασία και αν αλλάξει η κυβέρνηση να μην εφαρμοσθεί ποτέ.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα από το One TV του Βαγγέλη Μαρινάκη (vid)

O τηλεοπτικός σταθμός του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού θα εκπέμπει διαδικτυακά μέχρι και την έκδοση της άδειας γενικού περιεχομένου από το ΕΣΡ

Το απόγευμα της Πέμπτης (2/5), άρχισε να εκπέμπει το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, το One TV. O τηλεοπτικός σταθμός του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού θα εκπέμπει διαδικτυακά μέχρι και την έκδοση της άδειας γενικού περιεχομένου από το ΕΣΡ.