Ανακαλύφτηκε πλανήτης όμοιος με τη Γη

Μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη που πιθανώς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα της ύπαρξης ζωής κάπου αλλού στο διάστημα έκανε ομάδα αστρονόμων: Εντόπισαν πλανήτη που κινείται κοντά στο ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος διαθέτει θερμοκρασία που επιτρέπει την ύπαρξη νερού.

Η εγγύτητα του πλανήτη που ονομάζεται «Proxima b» έδωσε στους επιστήμονες την ευκαιρία να λάβουν μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία της ατμόσφαιράς του.

Europa League: Στους ομίλους με... σβηστές τις μηχανές ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ντιναμό Τιφλίδας

Aν και ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το πρώτο παιχνίδι (είχε επιβληθεί με 3-0) ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκ νέου την Πέμπτη με 2-0 της Ντιναμό Τιφλίδας στην Τούμπα, κι έτσι με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, «σφράγισε» την πρόκριση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ μόλις στο 5' με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Γιώργο Τζαβέλλα να διαμορφώνει στο 45' το τελικό αποτέλεσμα.

Europa League: ο καλός Παναθηναϊκός του β μέρους απέκλεισε την Μπρόντμπι

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, που έδωσε στην Μπρόντμπι να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός, με τις κινήσεις του Στραματσιόνι εμφανίστηκε αλλαγμένος στο β μέρος, ισοφάρισε, κυνήγησε τη νίκη και πήρε πρώτος χρονικά την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Προκάλεσαν οι Δανοί με πανό εναντίον του Μπεργκ, και στην συνέχεια εναντίον της UEFA.

Κακός στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός,

Μπορείς να βρεις τη Σαντορίνη σ' αυτή τη φωτογραφία;

Στη Σαντορίνη βρέθηκε η Emily Ratajkowski και θέλησε να διαφημίσει τις ομορφιές του νησιού με τον καλύτερο τρόπο (Pics) 
 Η Emily Ratajkowski επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και μοιράστηκε φωτογραφίες από το ταξίδι της στην Ελλάδα. Το μοντέλο ποζάρει στην καλδέρα δείχνοντας τα οπίσθιά της σε μια θέα που κόβει την ανάσα.

Στην Κέρκυρα για οικογενειακές διακοπές η πριγκίπισσα του Μαρόκο

Στον αγαπημένο της προορισμό στην Κέρκυρα βρίσκεται η ζάμπλουτη πριγκίπισσα του Μαρόκου, Λάλα Σάλμα, η οποία έχει έρθει με όλο της το επιτελείο και την οικογένειά για να παραθερίσουν στο νησί.

 Η Κέρκυρα φέρεται να είναι το αγαπημένο νησί της συζύγου του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ΄, η οποία έφτασε χθες στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Corfu Imperial».
 .

Κάλυμνος: Το νησί των σφουγγαράδων, του ύψους και του... βάθους (pics)

Καταδύσεις στο βυθό με τα ναυάγια και αναρριχήσεις στα επιβλητικά βράχια.
Η Κάλυμνος είναι το νησί των σφουγγαράδων και το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων. Πρωτεύουσα της Καλύμνου είναι η Πόθια.
Στα στενά δρομάκια της Πόθια συναντάς παλιά αρχοντικά που έχτισαν οι καπετάνιοι αλλά και παραδοσιακά σπιτάκια των σφουγγαράδων.

Για αυτό δεν δόθηκαν ποτέ οι τηλεοπτικές άδειες!!!

Ο Βασίλης Λαμπρίδης, που διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2000 έως το 2002, αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή», τους λόγους για τους οποίους ποτέ δεν δόθηκαν οι άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια.
Όπως σημειώνει, οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας βάσει του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί το 1997 ήταν έξι. Το 2001 ξεκίνησε ο έλεγχος των φακέλων του «ξεχασμένου διαγωνισμού», ωστόσο όλοι ήταν ελλιπείς.

ΝΔ: Δεν νομιμοποιούμε και δεν αποδεχόμαστε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

 NEW YORK Times: Η Ελλάδα σπάει το 'τρίγωνο της διαπλοκής' στην τηλεόραση
 Der Standard: Ο Αλ. Τσίπρας βάζει τέλος σε «25 χρόνια παρανομίας»
Τηλεοπτικές άδειες: πράσινο φως από το ΣτΕ - απέρριψε τα αιτήματα των σταθμών.....
«H Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος,

Τέλος ο Γκιρτζίκης από την ΕΠΟ Το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε το βούλευμα για το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας

Τέλος οριστικά και αμετάκλητα από το ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης και όλοι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την κάρτα υγείας!
Το βούλευμα εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών και μέσα στις επόμενες μέρες θα κριθεί αμετάκλητο και θα κοινοποιηθεί στην ομοσπονδία!

Μπορεί ένα φορτηγό να είναι τόσο γρήγορο όσο ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο;

 TO VOLVO IRON KNIGHT ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Έχουν νόημα τα ρεκόρ ταχύτητας για φορτηγά; Η απάντηση εδώ είναι όσο νόημα έχουν και οι αγώνες με φορτηγά και από τη στιγμή που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φανατικών θεατών αλλά και τηλεθεατών δεν μπορεί να τα αγνοήσει κανείς.

Έτσι λοιπόν η Volvo Trucks είχε βάλει σα στόχο να καταρρίψει τα ισχύοντα ρεκόρ ταχύτητας για φορτηγά. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως τα συγκεκριμένα ρεκόρ τα κατείχε η ίδια από το 2011 με το υβριδικό Mean Green, που είχε συνδυαστική ισχύ 2.100 ίππων.

Μαρινόπουλος: Κλειδώνει σήμερα το δάνειο διάσωσης

Μόνον η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας απομένει πλέον -κάτι που αναμένεται εντός της ημέρας- προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για τη χρηματοδότηση του Σκλαβενίτη, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Τόκιο 2020: Γιατί αυτοί οι Ολυμπιακοί κερδίζουν το «χρυσό» στην καινοτομία

Από την τελευταία φορά που η Ιαπωνία φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Ο άνθρωπος απέκτησε έγχρωμη τηλεόραση και μέσω αυτής θαύμασε τα πρώτα ανθρώπινα βήματα στο φεγγάρι. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα έπεσε και ο λεγόμενος «υπαρκτός σοσιαλισμός» διαλύθηκε εκ των έσω. Το κασετόφωνο διαδέχτηκε το γραμμόφωνο και το μοναχικό γουόκμαν έγινε εξίσου μοναχικό mp3.

Σεισμός-Ιταλία: Άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται (vid & pics)

Τουλάχιστον 241 είναι οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 6,2 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.
Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από κατασκευές που έχουν καταρρεύσει.

Πέντε σημεία στη Σίφνο που θα σας μαγέψουν

Της έχουν προσδώσει πολλές ονομασίες κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της -Μερόπη, Ακίς, Σίφανος, Σιφάντο, Αστρογώνιο- με τη σημερινή της να οφείλεται στο Σίφνο, γιο του Αττικού ήρωα του Σουνίου και πρώτου κατοίκου του νησιού ή στη λέξη «σιφνός», που σημαίνει κούφιος,

Το Κανάλι της Αγάπης, η πανέμορφη παραλία της Κέρκυρας

Το νησί των Φαιάκων είναι γεμάτο ξακουστές και πανέμορφες παραλίες και γι’ αυτό το λόγο συρρέουν εκεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά κι από όλο τον κόσμο.
Κάποιες από τις παραλίες της όμως δεν είναι απλά πολυφωτογραφημένες, αλλά έχουν μπει στην καρδιά των επισκεπτών, καθώς εκεί έχουν βρει τον δικό τους

Ολοκληρώνεται η ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων

Τα Μετέωρα είναι η μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα με παγκόσμια εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας.

Ο Σταυρός του Νότου γιορτάζει και μετακομίζει στην Τεχνόπολη Συναυλίες στις 26, 27, 28 Σεπτεμβρίου

Ο Σταύρος του Νότου γιορτάζει 20 χρόνια και μετακομίζει για τρία βράδια στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Στα γενέθλια θα είναι όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους, που έβαλαν την ενέργεια και το ταλέντο τους στη μουσική σκηνή.

Βιεννέζικα βαλς κάτω από την Ακρόπολη με την Ορχήστρα του Γιόχαν Στράους Στις 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο

Η Αυτοκρατορική Βιέννη! Είναι πραγματική απόλαυση ν’ ακούει κανείς τα πασίγνωστα βαλς και τις αξέχαστες πόλκες, όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη των Στράους, ενώ τα κομψότατα ζευγάρια των χορευτών στροβιλίζονται στη σκηνή.
Η «Wiener Johann Strauss-Capelle», το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφημη μουσική δυναστεία των Στράους -ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ- και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη

Εκατό τσιγγάνικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Η αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο!
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου καλωσορίζουμε κάτω από την Ακρόπολη το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου! 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι

Σαββόπουλος- Βιτάλη την 1η Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη συναντήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 στη σκηνή του Κυττάρου για την παράσταση «Σήκω Ψυχή Μου Δώσε Ρεύμα» που γνώρισε τεράστια επιτυχία.